Dakle danas sam dobio H70, i resio da napravim jedan mini review. Ne bih da ga stavljam bez veze na ovaj Q6600, jer kakav bi to review bio sa procesorom koji je star koliko i Krkobabic, 60k godina. Mozda se neki secaju da sam sklapao masinu sa 1055T procesorom, ali tad su pare nazalost otisle na drugu stranu. Sad sam opet u prilici da se podnovim i dvoumim se izmedju 1090T i i7 930, znam da je ovaj prvi dosta bolji, ali opet vise volim intel. Tako da ce drugi deo biti kad odlucim sta da kupim.
Sada malo o hladjenju.
U pakovanju se dobija: H70 CPU Cooler 2 x 120mm fan (koji izgledaju dosta kvalitetno) Mounting kit za sve novije sockete I desetine papirica i uputstava
Ako je tamo 100e, onda ovde neće biti ispod 120e. H50 u push pull varijanti nije mnogo lošiji, a skoro duplo je jevtiniji, tako da...A ti naravno izbaci rezultate, a ako te baš mrzi da čekaš, donesi do mene da ga testiramo
Ova ud9 jeste odlicna ali je preskupa. Ja bih UD5 uzeo ok je cena, ako mozes da odvojis malo voise kesa onda UD7 zlo od ploce, neces se pokajati. Mada i UD5 je vrhunska. IOvaj asusu je isto preskup dobra je al se ne isplati. Razmotri UD7 pa ako bas nema kesa za tu onda UD5 i sa njom ces biti vrlo vrlo zadovoljan. Ja imam UD7 samo za socket 1156 i mogu ti reci da je nenorlano koliko je dobra, a pre nje sam imao UD6 isto je odlicna. samo sto nije bilo @16 u SLI modu pa sam nabavio UD7 koja to ima. UD5 ako mozes UD7 pun pogodak.
:: Sutra idem da porucim komponente, videcemo sta ce biti :: E koju plocu mi preporucujete za X58? :: Ja sam mislio ovu: http://itsvet.com/proizvod/asus-p6x58d-e/comp_comp_mboard/20/161 :: Za amd naravno crosshair :: :: @dau :: Ma nema veze, cisto da vidimo kako se ponasaju jedan protiv drugog :)
:: Kad je u pitanju x58 moj favorit je P6X58D-E :: http://goo.gl/OHI :: :: EDIT: Sad sam video tvoj predlog i (ko shto sam vec reko) mislim da je najisplativija X58 locha :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: ::
Uvek sam voleo vise Asus i volecu ga i bice uvek moj prvi izbor u razmisljanju ali izmedju ove dve ploce nema govora o poredjenju.Ni u kvalitetu ni u performansama.Tu je Gigabyte dosta isped. UD5/UD6 i UD7 su vrhunske ploce sa neverovatno dobrim performansama a pre svega za OC je postavka biosa lagana i sve ide glatko,nema da se zbunis ako iole poznajes materiju. Kod Asus-a bios je zaheban do mojega.Dok sve zivo stabilizujes i uskladis ukakis se od muke.E sad uzmes u obzir da neko krene u OC bez iskustva i znanja ,nebi mu bio u kozi.. Ploce za za 1156 LGA imaju malo laksi,prostiji bios,mislim na ASUS.
Sutra idem opet (samo ranije, naravno) i pasce najverovatnije i7 930 sa ud5 plocom. Odmah cemo da vidimo koliko se greje na 4GHz Uzeo bih onu Rampage III Formula, samo jbg izgleda da je to nemoguce nabaviti...
UD5 je odlicna ploca bices zadovoljan. ASUS ili GA sve ti je to manje vise isti djavo. Na nasem rzistu dominiraju ove dve firme i po kvalitetu u istoj klasi to je isti djavo. Gigabyte je povoljniji i nudi isto ako ne i vise za ulozen novac.
Ko hoce sam vrh zna se EVGA za ploce i grfike ako se radi o nVIDIi i HIS ko zeli najbolje od ATI-a, ili build by nvidia ili build by ATI sample primerci kartica. Sample promerci su redovno i najkvalitetnije odradjeni.
:: Sutra idem opet (samo ranije, naravno) i pasce najverovatnije i7 930 sa ud5 plocom :: Odmah cemo da vidimo koliko se greje na 4GHz :: Uzeo bih onu Rampage III Formula, samo jbg izgleda da je to nemoguce nabaviti.. :: :: Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno. :: ::
:: Sutra idem opet (samo ranije, naravno) i pasce najverovatnije i7 930 sa ud5 plocom :: Odmah cemo da vidimo koliko se greje na 4GHz :: Uzeo bih onu Rampage III Formula, samo jbg izgleda da je to nemoguce nabaviti.. :: :: Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno. :: ::
Ako imas kesa za PAMPAGE 3 onda razmotri i UD7 ima 24 faze ploca je ludilo.
Vi mislite na Rampage III Extreme plocu, toliko kesa bas i nemam, a razlika u ceni izmedju Extreme i Formula je oko 150-200e, samo je problem sto nece formulu da prodaju u Evropi.
:: :: Vi mislite na Rampage III Extreme plocu, toliko kesa bas i nemam, a razlika u ceni izmedju Extreme i Formula je oko 150-200e, samo je problem sto nece formulu da prodaju u Evropi :: :: Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno. :: ::
EVGA u srbiji neces naci jedino ako moze da ti neko donese. U Srbij samo ASUS i GA od boljih ploca, prakticno samop te dve firme i treba da se razmatraju kad se kupuje ploca. Uzmi ti lepo GA-x58A-UD5 i uzivaj ili ako imas neku semu da ti neko donese nesto lepo od EVGA.
:: Nema : :: :: U Srbiji izgleda mogu da se nadju samo Asus i Gigabyte od boljih ploca.. :: :: Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno. :: ::
btw video sam eVGA X58 onu slabiju varijantu u a-maze, cena joj je bila pristupacna, ali vise nema, mozda ima na nekom drugom mestu, ali dodje i kod nas s vremena na vreme kao i XFX.. ali pitanje kada ce biti.. ali kapiram posto je pomenuo EU, da moze da nabavi...
:: EVGA u srbiji neces naci jedino ako moze da ti neko donese :: U Srbij samo ASUS i GA od boljih ploca, prakticno samop te dve firme i treba da se razmatraju kad se kupuje ploca. Uzmi ti lepo GA-x58A-UD5 i uzivaj ili ako imas neku semu da ti neko donese nesto lepo od EVGA :: :: :: :: Nema : :: :: :: :: U Srbiji izgleda mogu da se nadju samo Asus i Gigabyte od boljih ploca.. :: :: :: :: Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.