Konfa: C2Q 8300 ASUS P5W DH Deluxe Xigmatec Ahilles 1384 320GB Baracuda 2Gb DD2 Kingston Gainward 9600 GT 512 DVD RW Samsung Kuciste/Napajanje Zito 450W Made in Serbia :D
Problem: Sve lepo prkljucio i namestio, kad stisnem power dugme upali se komp al ne daje sliku na monitoru a graficka zuji kao luda, i tako konstantko dok god ne iskljucim kabl iz napajanja. Solucija?
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Sa`cu probam manevrisem sa Zitom/Grafom. Alal im cufte kontas domace pa ce bolje radi, kad ono medjutim.
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Jebem li mu nanu naninu, da sam znao uzeo bi kodidzena nekog :) Aj uleti neko napajanje tebri :D
:: Zito mi oteglo posle godinu dana na Q6600 i 9600GT... Dobro se i drzalo : :: :: ::
Graficka radi, malopre sam je testirao :) Pade veliki kamen sa srca :D Sad sam krenuo da demontiram ZITO napajanje sa kucista ali nanu li mu njegovu/njihovu dva srafa totalno izlizana pa ne mogu da ga skinem, jedan sam na jedvite jade posle 20min skinuo a drugi ni da se pokrene, sta raditi?
:: Graficka radi, malopre sam je testirao : :: Pade veliki kamen sa srca : :: Sad sam krenuo da demontiram ZITO napajanje sa kucista ali nanu li mu njegovu/njihovu dva srafa totalno izlizana pa ne mogu da ga skinem, jedan sam na jedvite jade posle 20min skinuo a drugi ni da se pokrene, sta raditi ::
Nece pa nece da ga ebem :/ Zasekoh prst dok sam pokusavao da ga odvrnem.
:: Nece pa nece da ga ebem : :: Zasekoh prst dok sam pokusavao da ga odvrnem :: :: ...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini..... :: ::
Zameno napajanje kad ono nista, ista prica :/ Zaboravih da napomenem u prvom postu da komp nece da se iskljuci kad drzim power dugme 4sec fazon drzao sam ga citav minut al samo kad iskljucim napajanje/izvadim kabl prestaje da radi.
Sta bi jos moglo da bude?
Razmontiraj sve, izvadi iz kucista i postavi na sto i tu spoj komponente i vidi dal tad radi. Imao sam takav problem pa sam procitao da je to do nekog probijanja elektriciteta kucista il tako nesto. Vidi pa javi sta se desava...
:: Zameno napajanje kad ono nista, ista prica : :: Zaboravih da napomenem u prvom postu da komp nece da se iskljuci kad drzim power dugme 4se :: fazon drzao sam ga citav minut al samo kad iskljucim napajanje/izvadim kabl prestaje da radi :: :: Sta bi jos moglo da bude :: :: :: ...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini..... :: ::
ne rece cuju li se kakvi zvuci,bipovi,i to,izvadi memotiju,tj ostavi polcu bez memorije,i ako pisti,to znaci da ploca prepoznaje procesor,i da je ziva,ako ne,moguce je da je nesto oko ploce,tj da ploca iz nekog razloga ne radi...
S`obzirom da je svaka druga komponenta provereno ispravna utvrdio sam da se problem nalazi u maticnoj, sad me tacno interesuje sta bi moglo da se desava sa njom, zbog cega ne radi kako treba.
Simptomi su kao sto sam napisao sledeci: Kad se sve sklopi i kad pritisnem power dugme komp se pokrene al ne prikazuje sliku i graficka/cpu fan vrte se na maximumu, komp ne mogu ugasiti drzanjem power dugmeta 4sec nego moram iscupati kabl iz napajanja. Help :(
Probao 3 CPU-a, 2 napajanja, sve ostale delove menjao i svi rade kad ih prikace na drugu maticnu. Sto se tice pitanja za napajanje, da. Prikljucio sam ga :)
nakaci samo osnovne komponente .. clear cmos .. pa ondak probaj .. kad se upali i ako nebaca sliku .. probaj i reset puce .. ako nista od ovog nepomogne ... bojim se da je Zito pokazao svoj kung fu ..
Mozda nisam bio jasan, u maticnoj je problem, provereno :) Samo me interesuje do cega bi moglo da bude i dal moze da se popravi.
znam da je ploca ... koja je revizija ... imas li kakav celeron ili singlecore cpu 775 da probas..neke revizije 1.04g nisu htele da rade sa dual procesorima .. mozda joj treba flashovanje .. a mozda je i acpi chip otegao .. ima tu mnogo mozda
Probao sa single i dual core procesorom, a za reviziju nisam siguran. :( Ne mogu ni da flesujem bios posto ne moze da udje u BIOS.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.