Ako se greje na preko 70c onda imas vec jednu temu koju sam ja postavio za q8200 sa predlozima za hladjenje cpu-a, jer se i ovaj moj greje samo tako(ali nemaju isti soket), tako da mora da se gleda da se uzme uz kuler ako ima onih bracketa za odgovarajuce sockete(ako to uopste moze tako).....
Ko god uzme i7 zapita se pre ili kasnije - čime ja ovo da ladim?
Trebaće neki od boljih svakom slučaju kao Megahalems il H50 ako ga nađeš negde, ako ne bi da ga dižeš toliko može da ti odradi posao i Xigmatek Balder, mršava nešto ponuda ovih dana
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Izlgeda extra ali hladi ko govno a, a video sam ovaj balder neke rewieve dal moguce da samo sa 3 pajpa hladi ko tors hamer razlika samo 2 stepena, samo nisam video da li je bio oc dual ili x4 procesor ipa ovo cudo bije preko 200w kada se klokuje bije i do 250 tacnije :-D. Mozda ulovim neki polovan MEGAHALEM to bi bilo ko guza na nosu, a sta mislis mozda o FENRIRU?
Druže, bez uvrede, ali procesor kao i7 sa HT na 4,0GHz se ne hladi sa kulerom od 25-40e. Ako si pljunuo za procesor, onda moraš i za hlađenje, ako ćeš dobar OC. Ili juri H50 ili Prolimatech ili ovo čudo što ti je Daum rekao. I ja sam u sličnom problemu, samo što sam već odlučio da puknem 60-70e na `lađenje. p.s. Mogli bi nekad da odradimo neki test i7 vs x6
Ma moze nije problem. Pa sta znam nemam bas para za bacanje toliko za kuler ali ako naleti nesto polovno a dobro uzecu ga pazi za 40e polovno imas da nadjes sta oces kada naleti pa megahalemi su se prodavali 30-35e tu za 30 itd bilo je svacega samo mi tada nije trebalo ali mislim da bi Cm z600 je zver samo mi krivo sto sma ga prodao mogao sam da mu kupim samo breket za 1366 sa 2x12 kulerima nekim malo boljim unistavao bi :-D. E raicu a koliko bi mogao sa ovim balderom da furam OC?
Ako bi da ga klokuješ jače treba da se isprsiš za dobro hlađenje.
Naravno i nemaš nekog izbora, nema mnogo kulera koji mogu da se nabave kod nas podršku za 1366, ako kupjueš bracket posebno računaj još 500-1000 din za to. Ispada da trenutno od boljih ima u prodaji samo megahalems, thor`s hammer ti ne bi preporučio jer je previše glomazan a ne hladi toliko dobro koliko je velik a H50 opet nema da se nabavi kod nas, Thermaltake Frio je imao nedavno u emmiju al nema sad ni njega.
Tako da... Mega ako se otvoriš, Balder ako se stisneš.
edit: Mislim da bi išlo na 3,6 opušteno, još jedan vent namontiraš i nema problema.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Verovatno ce biti mega kako mi se cini samo da ga nadjem ne daje mi se bas 55e za nov :-D. A uskoro ce biti nekih sesija sa ovim i7 920, kao i nekih 775 procesora pa ce bacimo to malo u oc temu, kada tacno ne znam samo znam da ce ih biti... Ujedno ako zna neko gde se skupljaju bodovi za takmicenje u OC dobro bi dosle neke smernice, i neka bliza objasnjenja.
Teško da će neko dati Megahalems za 40e, osim ako mu nije neka frka. Bolje da ne govorimo više o kulerima, možda neko pročita pa nam namerno ne spusti cenu, jer vidi da smo očajni
:: Ma moze nije problem. Pa sta znam nemam bas para za bacanje toliko za kuler ali ako naleti nesto polovno a dobro uzecu ga pazi za 40e polovno imas da nadjes sta oces kada naleti pa megahalemi su se prodavali 30-35e tu za 30 itd bilo je svacega samo mi tada nije trebalo ali mislim da bi Cm z600 je zver samo mi krivo sto sma ga prodao mogao sam da mu kupim samo breket za 1366 sa 2x12 kulerima nekim malo boljim unistavao bi :-D. E raicu a koliko bi mogao sa ovim balderom da furam OC :: :: ::
ja nikad u oglasu nisam video megu ispod 55eu, ili kao zamena za H50 (ima ih milion) na benchu.. ali zato TRUE-a ima ko pleve za 30, 35, to ti isto zavrsava posao, ali push pull
:: Teško da će neko dati Megahalems za 40e, osim ako mu nije neka frka. Bolje da ne govorimo više o kulerima, možda neko pročita pa nam namerno ne spusti cenu, jer vidi da smo očajni :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: :: :: Ma moze nije problem. Pa sta znam nemam bas para za bacanje toliko za kuler ali ako naleti nesto polovno a dobro uzecu ga pazi za 40e polovno imas da nadjes sta oces kada naleti pa megahalemi su se prodavali 30-35e tu za 30 itd bilo je svacega samo mi tada nije trebalo ali mislim da bi Cm z600 je zver samo mi krivo sto sma ga prodao mogao sam da mu kupim samo breket za 1366 sa 2x12 kulerima nekim malo boljim unistavao bi :-D. E raicu a koliko bi mogao sa ovim balderom da furam OC :: :: :: :: :: ::
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Međutim, čak i sa jednim pajpom manje na procesoru veće površine Balder je opet nešto bolji ili su tu negde, osim toga, na fenrir nije predviđeno da se montira još jedan vent ako ustreba, jedino da ga privežeš nečim na divljaka što i nije baš elegantno. košta oko 4000 i ima ga samo na jednom mestu tako da je pitanje i to.
Odličan kuler ali balder je jeftiniji i manji a performane tu negde a ako staviš još jedan vent sigurno i bolje.
Ok ljudi hvala vam na savetima pa cemo videti, trebace mi neki ozbiljan ploca je savim ok ima 8 pover pashe sto znaci obezbedju dosta dobre struje, ima i boljeih ali i cena ima je lepa 270e pa na vise :-D. A napajanje je Thermaltake 850w tako da sam i tu miran :-D
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.