Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
E6500 wolfdale OC
STRANA 1 OD 1
Antimatery E6500 wolfdale OC 06.10.2010. 15:29 T29926

status: user
broj poruka: 997
Imam ovaj procesor, radi kao sto znate na 2.93Ghz, imam box kuler ali ne onaj sto dolazi u uz njega nego onaj od starih i prvih core2duo i pentium procesora, masivniji je bar dva puta ako ne i vise. Klokovao sam ovaj procesor na 3.3Ghz nista spektakularno temperatura u prime95 je bila oko 60C, sada vidim ubrzanje na 8800GT u cod2 u multuplayer-u sada zakucava 250fps bolje 3dmarkovi 3dmark01 45900 a 3dmark06 12700 bolje prodju ok, udjem u bios smanjim mu voltazu iz ciste radoznalosti sa AUTO na 1.2v, sad neznam zbog cega ali u CPU-Z pod opterecenjem voltaza je bila oko 1.4 neznam koliko je to tacno posto sam zakucao u biosu na 1.200v primetno je bilo da je u prime-u temperatura sa 60c pala na 50c nije malo slozicete se.Temperatura je merena sa realtemp-om.Nisam sada kod kuce poigracu se sa jos manjim voltazama na 3.3Ghz pa necu ici preko 3.4 bar dok ne nadjem kuler, zna li neko minimalnu voltazu tj. da li je probao za wolfdale a da je frekvencija bila preko 3GHZ??? Pokacuje mi razliku u jezgirma jedno 51c drugo 47c verovatno nije legla pasta cinimi se da je procesor fizicki tanji od starijih core2duo , lakse se namesta kuler sta znam...

Ostatak je
Stara dobra asus p5b-e plus koja ima fsb 1066 ali pise 1333fsb for free (buduca nadogradnja itd.)
3x1gb kingston stavio sam na 600Mhz posto nejurim nesto memoriju tj. neznaci mi puno
napajanje chiftec 400w i njega cu zameniti ali nov-novcat nikad radio pa nek malo tera...
Pozdrav.

Sve je relativno !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Odlican, 5+! I stari (Conroe) i Wolfdale CoreDuo su overklokabilni 06.10.2010. 15:49 #250503

broj poruka: 10999
do bola (cijeg bola? onih koji imaju AMDeke, he, he). Ja sam imao Conroe 6600 sa kulerom koji je tebi zapao (deblji od ovih novih, i sa bakarnim jezgrom) i dizao sam ga bez problema sa 2.4GHz na 3.15GHz, ali je napon bio na `auto`. Stabilan 24/7/365-6 dana u godini (koliko je i bio kod mene).

Temperature koje pominjes su sasvim OK - to je cirka 25 TJ max (25*C nize od tacke zvane `opasnost`, kada na scenu stupa obaranje kloka radi zastite CPU-a).

Antimatery Hahahaha 06.10.2010. 16:01 #250506

Tortojedu jes vala, e koje torte volis ja kasato one sto se nepecu mmmmmmmmm...

Ma sta fali i AMD-u , bas nista sasvim je dobar kao i Intel Intel je skuplji ovako gledano , vazno je da ima da se kupi e sad sta ko voli :) , e znam da nisu strasne temperature videcu koliko moze da ide sa voltazom nadole, ja volim sto hladnije uzecu neki kuler kasnije do 2000 din ima sa tri-cetiri toplotne cevi, a nije mi zapao ovaj kuler nego imao sam pa bolje njega nego one tankoze :) , cim vi testirate stabilnost ?? mada pretpostavljam Linx , Prime, i ostalo

Sve je relativno !!!

Antimatery Video sam 06.10.2010. 20:32 #250661

Najnize a stabilno je 1.128v - 1.135v i tako na 3.3Ghz Linx vrteo sam samo 100 krugova nisam imao vremena nesto mnogo dugacko valjda je ok, u sobi zagrejanoj do 26stepeni cpu se grejao do 55c maksimalno , sad neznam jezgra su podjednako imala iste temperature kada je linx radio ovako razlika u idle je do 5 stepeni znaci CPU1 -40, CPU2- 35 posle 100 krugova linx-a oba 55c, podrav....
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1421883

Sve je relativno !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs