Do pre dva dana je overklokovana mašina super radila ali mi je crkao DVD pa sam ga menjao i od tada se Win 7 mrzne na neko vreme, zakuca se i satić na dektopu, mrtav je tako par minuta pa onda opet pokaže neku aktivnost. Sveža je instalacija, svi su drajveri update-ovani, power plan je `high perfomance`, nema AVG-a i sličnih problematičnih aplikacija, Sumnjam u neki od servisa ali ne znam koji... Makina je: Asus P5Q SE Plus, E6230 CPU kloknut na 2.65, 2 x 2GB DDR2 800 Geil, XFX 9600GT, diskovi SATA 500 Gb Hitachi i 160 GB IDE, isto Hitachi, kanta CM 690II, PSU LC-Power 5550 Silent... Ima li neko ideju? Pomažite braćo, moram da odradim nešto sutra!
Meni se to dešavalo, morao sam da reinstaliram. Prilikom instalacije jednog od drivera zacrko mi je windows installer. Nikakva uputstva sa neta nisu pomogla. Ni iz cmd-a čak. Vrlo slični simptomi kao kod tebe, ma isti.
Možda da probaš da vratiš procesor na default vrednosti? Ali reinstall je verovatnije rešenje.
Ma jesam, dva puta ga instalirao i opet isto... Čista je mašina, ništa se od ovog slučaja nisam usudio da instaliram na preformatiranu particiju i opet zeza. Naravno, instalirao sam sa default vrednostima Biosa ali nema razlike... :(
:: Meni se to dešavalo, morao sam da reinstaliram :: Prilikom instalacije jednog od drivera zacrko mi je windows installer :: Nikakva uputstva sa neta nisu pomogla. Ni iz cmd-a čak :: Vrlo slični simptomi kao kod tebe, ma isti :: :: Možda da probaš da vratiš procesor na default vrednosti :: Ali reinstall je verovatnije rešenje :: :: :: ::
...pa posto si kupio novi DVD, jesi li razmisljao posle reinstala Wina da raskacis DVD cisto radi fore?
Pozz...
Jeste glupo, ali možda pomogne. Ortaku se isto to dešavalo, smarao se dugo vremena, dok jednom nije otvorio kućište i video da je Sata 2 kabl nije lepo prikačen za HDD. Pa, proveri i ti kablove, može da se desi da je do toga.
Da li si siguran da je mašina 100% stabilna, tj. da li je OC CPU-a bez greške?
:: ...pa posto si kupio novi DVD, jesi li razmisljao posle reinstala Wina da raskacis DVD cisto radi fore :: :: Pozz.. :: :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD Phenom II 955 B :: DFI LP DK 790FXB-M2R :: AMD 4870 512MB To :: 2x 2GB DDRII 1066MH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 750T :: ::
Radi normalno koliko sam mogao da primetim u safe-u... Kursor mogu da pomerim na svaki minut po malo.... Ma, užas jedan! Sad mi radi check disk pa kad završi krećem u petljanje po kućištu...
:: Ako si siguran da je win dobar, počni da otkačinješ hardver. Možda je DVD povuko napajanje kada je crko :: :: Probaj ubuntu live ili tako nešto, da vidiš šta se dešava :: :: Možeš li da pomeriš kursor kad zakuca, ja ni to nisam mogao :: Baš je mučno bilo :: :: A u safe modu kako se ponaša?
Ako radi ok u safe, najverovatnije je neki service u win7. Win7 ti ne brani da instaliras neodgovarajući driver recimo, ali posle se desi ovako nešto. U XPu je to kudikamo bolje bilo.
Ja imam originalni Win7 tako da nema veze sa piraterijom takvo kočenje.
Kada instaliraš i ne dodaš drivere, kako se tad ponaša? Znači go windows?
Jdan po jedan driver i program pa reset. Skontaćeš kad ga ukove, šta ga ukove.
:: Ako radi ok u safe, najverovatnije je neki service u win7 :: Win7 ti ne brani da instaliras neodgovarajući driver recimo, ali posle se desi ovako nešto :: U XPu je to kudikamo bolje bilo :: :: Ja imam originalni Win7 tako da nema veze sa piraterijom takvo kočenje :: :: Kada instaliraš i ne dodaš drivere, kako se tad ponaša :: Znači go windows :: :: Jdan po jedan driver i program pa reset :: Skontaćeš kad ga ukove, šta ga ukove.
posle nekog full load-a ili iz cista mira,moze da bude hard disk ,memorija ,a moze da bude i da se dvd ne mirise sa Win7 ,idi sistemom eliminacije ,otkaci prvo dvd ,pa os na drugi hard itd...proveri temperature .
Naravno, UVEK je kabl! :P Zamenio sam SATA kabl za DVD i sada izgleda da radi normalno... Pustiću mu neki render da vidim da li će da zakuca ali za sada deluje OK. Hvala puno!
:: Ja sam probao bio svašta, tražio viruse, probao da oporavim installer :: Uklonio installer pa ga ubacio ponovo, ma mnogo vremena otišlo :: :: A ispalo da mi je reinstall na kraju bio brža varijanta :: :: Probaj što ljudi kažu, možda si razlabavio neki kabal kad si ubacivao DVD :: :: Puno sreće :: :: :: ::
tako je meni nov dvd al samo kad probam da pokrenem disk i nece da otvori 3 dana a na xp radio.Zamenio dvd i sve ok.Ja pomislih na dvd al eto vidis kablovi.Ima taj lik kod koga sta god sam kupio nije radilo il je nesto zezalo,hm,ne kupujem vise tu :) AMD Athlon II X4 630 3,2ghz Asus M4A785TD-V-EVO Mushkin 2x2 gb 2000mhz Gigabyte GTX 260OC Hitachi 250gb Sky Star 2 Xigmatek 700w
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.