Na Zito 400w sam imao zakacheno x2 4200 2gb 500gb+160gb dvd 1650xt koja je priblizna ako ne ista 2600xt chitach kartica interni 12cm led, 9cm obichan, 8cm led 3godine guralo bez problema Ako bi stavio 3850, uzimajuci kvalitet LC u odnosu na Zita, opet 420w preporuchujem. Ako cesh rezervu jer brzo prodje godina-dve do novije karte onda 500w. Pre neki dan su raspravljali da li da 3850 kachi na Chieftec 350w. A sada se preporuchuje 500w.
Preporucuje se zato sto taj LC NEMA realnih 500W vec dosta manje, dok taj Chieftec 350W ima realnih 350w. Sta mislis zasto LC 500W kosta samo 3000? Prostudiraj malo o napajanjima, realnoj snazi i ostalom....
:: Na Zito 400w sam imao zakachen :: x2 420 :: 2g :: 500gb+160g :: dv :: 1650xt koja je priblizna ako ne ista 2600x :: chitach kartica intern :: 12cm led, 9cm obichan, 8cm le :: 3godine guralo bez problem :: Ako bi stavio 3850, uzimajuci kvalitet LC u odnosu na Zita, opet 420w preporuchujem :: Ako cesh rezervu jer brzo prodje godina-dve do novije karte onda 500w :: Pre neki dan su raspravljali da li da 3850 kachi na Chieftec 350w :: A sada se preporuchuje 500w :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: :: :: amd 4000 :: :: 2g :: :: 500hd :: :: dv :: :: 2600x :: :: :: :: lc power 420 ili 500w :: :: :: :: :: :: thn :: :: :: ::
napisao sam koje komponente sa istom grafikom je gurao Zito 400w tri godine dok nisam skinuo grafiku. To je moje iskustvo. Koliku realnu ima Zito a daleko je od LC-a? Na Zito 400w pishe da 12v ima 14A. 1650xt je maltene 2600xt, razlika je u directx i kojem mhz brzine. Taj Lc 500w neka ima pravih 400w napajace dve 3850.
@Danijelk:Daj mali zajebi sa `realnim vatima`i pocni da gledas 12V grane... Buraz uzmi Zito od 550W i terja sta hoces na njemu jer ima 24A na 12V grani ili frontier od 550W jer ima 25A na 12V grani...Sve ostalo za tu cifru se ne ispalti (ima razlike tek od 40 evra pa navise)... Open source software rules!!!
Jos ces da kazes da bi to tvoje Zito izdrzalo i 3850, svasta..... Ni jedna od tih tvojih komponenti na koje je bio nakacen taj Zito nije veci potrosac. X1650XT ne trazi dodatni molex ili 6-pin konektor za napajanje, sve vuce preko PCI-E slota. Zato je i izdrzalo. Sto se mene tice, nema sanse da kupim Zito, JNC, Borovnicu, ANS, KME, RexPower i ostale prokletinje. LC je sasvim adekvatan za neke slabije i osrednje konfiguracije, za ostalo zna se. Corsair, Enermax, TT, CM, OCZ, SS, CF itd...
Mogu ja tebi da se obratim sa `mali` s obzirom da sam stariji, tako da znas ubuduce :). Snaga na 12V grani-granama je u direktnoj vezi sa ukupnom snagom napajanja, zato i pominjem realnu snagu. Naravno da je najbitnija stavka koliko ampera isporucuje napajanje na 12V grani, ali zanemarujes kvalitet izrade i upotrebljenog materijala u napajanju. Ne znaci sad da ako neki Frontier ili Zito ili ostali kinezi , ima dobru amperazu na 12V granama, da je on najbolji izbor samo zbog toga. Takva napajanja nisu, i nikad nece biti, u istom kosu sa napajanjima koja su deklarisana na manje wati, ali su daleko kvalitetnija. A taj Frontier od 550W sto pominjes, ima oko 25A na 12V grani, sto mu dodje oko realnih-stvarnih 350W pa ti vidi....
:: @Danijelk:Daj mali zajebi sa `realnim vatima`i pocni da gledas 12V grane.. :: Buraz uzmi Zito od 550W i terja sta hoces na njemu jer ima 24A na 12V grani ili frontier od 550W jer ima 25A na 12V grani...Sve ostalo za tu cifru se ne ispalti (ima razlike tek od 40 evra pa navise).. :: Open source software rules!!! :: ::
2600xt ne treba 6pin kabl. Po logici` kinezi i marke` ispade da Zito ili Frontier od 400w imaju 200w, LC 400w ima 250w, ...Chieftec 400w ima 400w, Seasonic, Tagan, Corsair od 400w u stvari imaju 500w `realnih`. DanijelK je iz prve odgovorio, u jednoj temi, da je crkla plocha ili napajanje (ne secam se tachno shta je napisao) a chovek je trazio pomoc zato shto mu se rachunar restartovao. Niti jednog trenutka nije pomislio da ima i drugih komponenti u kucishtu... Toliko o logici.
Kad naucis kako se racuna snaga napajanja pomocu amperaze na granama onda ces shvatiti da ti kinezi, na tvoju veliku zalost, imaju mnogo manje wati nego sto su deklarisani....
:: 2600xt ne treba 6pin kabl :: Po logici` kinezi i marke` ispade da Zito ili Frontier od 400w imaju 200w, LC 400w ima 250w, ...Chieftec 400w ima 400w, Seasonic, Tagan, Corsair od 400w u stvari imaju 500w `realnih` :: DanijelK je iz prve odgovorio, u jednoj temi, da je crkla plocha a chovek je trazio pomoc zato shto mu se rachunar restartovao. Toliko o logici :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
Gigabyte Superb 460w i josh neki Gigabajti, Coolermaster 460w... Zavisi kako proizvodjachi obelezavaju i reklamiraju. Nije ni njima verovati. Brendovima sam odavno prestao da verujem. Koa odgovor na pitanje matza, ` Koje napajanje za amd 4000+ 2gb 500hdd dvd 2600xt
lc power 420 ili 500w?` Kazem: moze bilo koje od ta dva. na drugo pitanje `a ako bih tu ubacio ati 3850 ???` dajem isti odgovor.
Razlika je u kvalitetu materijala koji se koriste za napajanja, I `kinezi` (mada su vecinom svi kinezi :) zito kodigen i šta znam koja još mogu lagano da se izbore recimo i sa 5750 il 9600 samo postoji veca šansa da se nešto desi (da bude puf) Ustvari to je ko recimo mercedes i jugo. I jedno i drugo ima da te služi e sad kojim kvalitetom i koliko dugo (dal ce nešto da ispadne il se zapali ). Mercedesom možeši recimo 6 coveka komotno da se voze 200 na sat a jugom 4 eventualno 5 i to sa mukom. I najvažnije imaš mercedes i zadovoljan si tim cak se i pohvališ ponekad i siguran si da najverovatnije nece da se pokvari dok sa jugom pa recimo cim nešto zakoci cimneš se prema kucišti da vidiš da nema dima,mada najverovatnije nikad ni nece da se zadimi. E da, do petka pazarim kola. Ima li neko predlog 5500-6000 evra .
nego za napajanje ...ko sto jebivetar rece ,u obe situacije ce bilo koji od dva navedena lc-a odraditi posao ...ovaj komp gore ako povuce 250w svaka mu cast
Sta god mu stavio, a na nalepnici ima vise od 400W, ima radi ko zmaj.
Simon72: Fiat Stilo JTD ili Ford Focus TDCi. Jebitacni motori. Mada zavisi sta ti se svidja, veci, manji auto, prednja-zadnja vuca, benzin-dizel. A ovo sto kaze Bass za Flrodu 1.6, samo joj zameram francuski motor, inace to ide kao sumanuto, samo se kasno setili da takav motor stave u nju. Probao sam pre par godina nekoliko Florida sa 1.4/1.6 Fiat masinama i razlika u odnosu na Zastavin 1.3/1.4 je bila drasticna. Floridu bih uzeo recimo ako bih hteo da se igram za male pare.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Da se razumemo... Ni jedno napajanje ne daje ni 90% od deklaracije pa moze na njemu da pise i da ga je sastavljao covek na mararsu ( vanzemaljac :-) ) i nemojte vise da se raspravljate oko jebene realne snage, kad je covek samo pitao za sugestiju. @matz Ako neces skoro da menjas racunar taj lc 420 ce da ti radi posao sa sve rezervom, ako pak menas uskoro cpu i grafiku onda uzmi jace napajanje. @Simon72 Uzmi stila JTD neces se pokajati, mada zavisi od tvog ukusa kao sto rece Milos.
:: Da se razumemo... Ni jedno napajanje ne daje ni 90% od deklaracije pa moze na njemu da pise i da ga je sastavljao covek na mararsu ( vanzemaljac :-) )
Uopšte nije tačno. Skora sva brand napajanja ovde pomenuta mogu tačno ono što deklarišu a mnoga i preko toga. Svako krš napajanje tipa zito, JNC, KME će napajati datu conf. samo je pitanje koliko vremena i šta će povući za sobom kad crkne. Jeftini delovi će crći pre kvalitetnih i to je to. Lično, ove krševe ne bih stavljao ni da su džaba.
Ako mi izmeris na tim gistro real power napajanjima tacno toliko koliko pise ili da ne odstupa bar 10% skidam kapu. A stojim iza toga da ni jedno brand name napajanje ne daje napisanu vrednost...
Stvarno bi mogao da pročitaš poneki ozbiljan review, osciloskopi, itd...
23.09.2010. 12:02
status: user broj poruka: 9006
Imaš na hardwaresecrets testova gde krkaju struju dok napajanje ne crkne.
Dobra napajanja redovno izdražavaju preko deklarisane vrednosti, ovo moje od 500W su opteretili sa 600 na testu i preživelo je, ako struje ili naponi odu ko zna gde uključi se zaštita koju jeftina napajanja nemaju, pa šta misliš zašto koštaju toliko.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.