Pozdrav ! Imam intel E6750 koji radi na fabrickih 2,66 Ghz. Od kada sam ga kupio ( pre 3 god ), on radi na default-u i ima klasican kuler, fabricki. Trenutno imam 2 Gb memorije koje cu da skinem jer mi stizu 2x2 Gb . E sad, ja bih hteo da klokujem procesor, koliko moze sa ovim kulerom a da radi stabilno, bez restarta itd. Da li mi neko moze reci kako da ja to izvedem sam, jer drugar koji to zna nije u gradu. Hvala unapred !
vladats-sacekao bih ga ja ali mislim da nece skoro da dodje. Mislio sam da ako neko moze da mi objasni neku sigurnu varijantu klokovanja, korak po korak...osim ako nije previse slozeno !
Ako nisi bas previse strucan uvek mozes da ga podignes za nekih 400Mhz bez dizanja napona,a temperatura se nece drasticno povecati.U biti podigni mu FSB za 10,pa polako posle idi za po 2.Kada se comp ne bude startovao,vrati se na poslednju vrednost na kojoj je radio i testiraj sa Linx-om,ako pukne ti smanji FSB za 2...Sve zavisi i od tvoje memorije,ploce...Ipak ako ti je memorija ddr800 ti je stavi da radi kao 667 pa ce samim povecanjem FSB-a doci na neku svoju tvornicku frekvenciju.Ovo je sve bez ikakvih dizanja napona. Mada ipak sacekaj druga da ti to ljudski svirne.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Pozdrav ! Imam intel E6750 koji radi na fabrickih 2,66 Ghz. Od kada sam ga kupio ( pre 3 god ), on radi na default-u i ima klasican kuler, fabricki. Trenutno imam 2 Gb memorije koje cu da skinem jer mi stizu 2x2 Gb . E sad, ja bih hteo da klokujem procesor, koliko moze sa ovim kulerom a da radi stabilno, bez restarta itd. Da li mi neko moze reci kako da ja to izvedem sam, jer drugar koji to zna nije u gradu. Hvala unapred !
Kao prvo moras da znas limite tvoje ploce jer je ona uslov za overklokovanje, Kao drugo intelovi procesori nemaju otkljucan mnozioc sto znaci da moras ici tezim putem preko podizanja magistrale na ploci. Kao trece moras da imas neki ram koji moze da izdrzi penjanje magistrale na ploci jer su ram i magistrala uslovno povezani.
Najbolje da izguglas po netu navedi tvoju plocu,procesor,ram pa vidi mozda je neko klokovao sa slicnom konfiguracijom.Srecno.
Jos nesto sa STOK kulerom nemoj da se puno zezas da dizes voltazu procesora i North Bridga.KUKU MAJKO................
Ne moze nista da mu fali ako poveca za 300-400Mhz. Slobodno zaokruzi na 3Ghz, to ce bude ok sa box kulerom, za ozbiljnije ces morati da izbacis bar 2 soma.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.