Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
radni takt
STRANA 1 OD 1
goran27 radni takt 28.12.2006. 07:35 T2913

status: user
broj poruka: 372

Posedujem ATHLON 3000+ s939.Zanima me jedna stvar.Kada u kontrol panelu u opciji power options u jezicku power sheme postavim Minimal power menagment,broj obrtaja kulera na procesoru se smanji na 800rpm.To mi je jasno posto ovaj procesor podrzava cool&quaiet tehnologiju,ali mi nije jasno zasto mi u opciji system u jezicku general pokazuje brzinu procesora 1.00Ghz.Kada u opciji power menagment vratim na office/desktop pokazuje mi pravu brzinu procesora 1.8Ghz.Ajd mi ovo malo razjasnite i dali mogu da ostavim ukljucenu opciju Cool&quaiet.Puno pozdrava za sve ljude!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mrlja Re: radni takt 28.12.2006. 09:21 #11036

status: user
broj poruka: 299

::
:: Posedujem ATHLON 3000+ s939.Zanima me jedna stvar.Kada u kontrol panelu u opciji power options u jezicku power sheme postavim Minimal power menagment,broj obrtaja kulera na procesoru se smanji na 800rpm.To mi je jasno posto ovaj procesor podrzava cool&quaiet tehnologiju,ali mi nije jasno zasto mi u opciji system u jezicku general pokazuje brzinu procesora 1.00Ghz.Kada u opciji power menagment vratim na office/desktop pokazuje mi pravu brzinu procesora 1.8Ghz.Ajd mi ovo malo razjasnite i dali mogu da ostavim ukljucenu opciju Cool&quaiet.Puno pozdrava za sve ljude

to i jeste Cool and Quiet...
to je smanjuje takt procesora, smanjuje napon struje ...
kada zatreba snaga.. automatski se menja takt (osim u sluchaju da je korisnost procesora 100%, u tom sluchaju sacheka se da padne korisnost procesora i ondak moze da se promeni takt)...
slobodno ostavi ukljucheno... stedi struju :)))))))
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs