Cini mi se da mi je poceo da zuji kuler na napajanju kada ga upalim zuju vrlo ruzno a posle recimo 30sekundi ili 1 minut nista se necuje radi totalno sajlent :-S, dal da ga skinem da ga podmazem ili da ga zamenim 14cm je velicina ventilatora...
Dal` si siguran da je napajanje? Mnoge grafe vrte na max neko vreme pri paljenju. Možeš da ga podmažeš ali, ako uspe da smanji brujanje, to je rešenje za mesec dana.
koje je to napajanje? bas me cudi da toliko zuji fan od 140mm, ako si siguran, ja ne bih dirao, ako ti se posle minut vrati u normalu, ostavi tako...da bi bio siguran da je napajanje, ugasi komp, pa zaglavi necim cooler na napajanju, zatim upali komp, ako zuji, znaci da je drugo u pitanju, proveri..
:: Cini mi se da mi je poceo da zuji kuler na napajanju kada ga upalim zuju vrlo ruzno a posle recimo 30sekundi ili 1 minut nista se necuje radi totalno sajlent :-S, dal da ga skinem da ga podmazem ili da ga zamenim 14cm je velicina ventilatora.. ::
Onda sumnjam da je do tog kulera, mada moze da budu i na grafickoj i na cpu-u. Ja sam imao primer da mi zuji ali onaj mali kuler na napajanju, skinem ja podmazem i nije zujalo neko vreme, posle opet poceo da zuji, skinem pogledam kad ono i dalje se vidi da je podmazan, odem kupim drugi, posle par meseca opet poceo da zuji, i onda cao, odem i kupim drugo napajanje, tako da ako zuji ali onaj manji kuler na napajanju, sumnjam da ces uspeti zamenom da postignes nesto, jer su svi takvi nekvalitetni nazalost :((
evo i ja da se nadovezem posto imam identican problem.. prvo mi je bilo isto kao i tebi..samo ga ja lupim otprilike kad on udje u win.. znaci nakon nekih 45sec-1min ja ga zviznem i on ucuti.. medjutim, u poslednje vreme nekih mesec dana unazad mi se zajedno sa paljenjem i svim tim tandrkanjem poceo pojavljivati i onaj jako tanak iritantan glas tj. pistanje ko kad se pusti ona melodija na mob-u siguran sam da je vecina to cula samo sto ovo ne menja frekvencije nego je konstantno pistanje.. i ja sam u fazi da to resim, a sumnjam na cpu cooler! trebalo bi ga zameniti a nikako da nadjem vremena + nemam nikakvog iskustva sa istim
Cini mi se da je napajanje zuji kod nejga kao nesto zapisti jebem ga cini mi se da je kod njega TT 1200w je napajanje i staro oko 2 god a deklarisano na 5 godine od proizvodjaca mozda mi se cini ali mislim da je ono, ali to kada je hladno dok se ne ugreje mada mozda je i DOMINATOR kladnjak za memoriju, mada ne verujem napajanje ce biti... Izgled ami da ce da radi towatna mast :-D
:: Cini mi se da je napajanje zuji kod nejga kao nesto zapisti jebem ga cini mi se da je kod njega TT 1200w je napajanje i staro oko 2 god a deklarisano na 5 godine od proizvodjaca mozda mi se cini ali mislim da je ono, ali to kada je hladno dok se ne ugreje mada mozda je i DOMINATOR kladnjak za memoriju, mada ne verujem napajanje ce biti... Izgled ami da ce da radi towatna mast :- :: :: ::
Da primenio sam tvoje resenje podglavio sam kuler i ne zuju nista tj zuji malo DOMINATOR kuler za memoriju tako da sumljam mozda i na njega mada i on prestane posle 1 minuta jebem li ga sta je vise u pitanju, mada napaanje kada drzim i pustim ne zuji tako da bi zujalo da je ono je miruje od starta, videcu sutra kada startujem komp kada odlezi malo za sada pici sve skoro pa sajlent :-D
Ipak je napajanje zuju kada kompijuter recimo stoji par sat,i startujem ga pocinje da zuji kao ona masina sto struze drva :-((( , ali ako recimo uzmem i ugasim komp i pokrenem ga odmah posle on prestane :-(, e sada moram da vidim da li mogu nekako da mu zamenim ventilator jer me uzasava koliko me nervira :-(
Samo vidi prvo da li je fan 4 ili 3 pina, ovaj vent će verovatno da se čuje na svih 1500rpm ali napajanje ga neće vrteti na toliko. Da budeš siguran, vidi na kolko maksimalno može taj što već ima u njemu, ako ne piše spoji ga na ploču preko produžnog pa očitaj iz biosa.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ok hvalati e bas sam se skenjao kako da kuler na ovakvom brend napajanju nije trajao duze :-S.... Ovaj sto si mi rekao hilence vrti se na 1500 obrtaja? Ok provericu za ovaj moj moram nesto da sredim podhitno...
Što kaže Raić, prvo moraš da pogledaš da li ide preko 3 ili 4 žice (voltaža ili PWM). U drugom slučaju, trebalo bi da razmisliš da mu ipak staviš neku dvanesticu, jer PWM 14-ica teško da ima. Osim toga, to struganje drveta mi više liči na rezonancu sa kućištem nego na sam ventilator. Probaj da izvadiš napajanje iz kućišta i startuješ comp dok je napolju.
I na kraju izvadim ja kuler podmazem ocistim usrafim sve po PS-u kada upalim komp zuji i najca fora ventilator koji je bio na zadnjoj trani kucista je prozujao ali se mesao zvuk pa nisam znao da utvrdim sada je reseno uX mislio sam da me je moj TT izneverio ali nije :-D. Hvala svima na savetima.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.