Ovo mi je prvi? notebook sa ssd diskom 8gb. U pitanju je acer aspire one sa atomom 1.6, 512 mb ram . Instalirao sam sve drajvere, windows xp sp3 oe. Uzasno sporo radi, mislim da je od njega brza trojka na 1000 mhz ! Ne znam sta ce da bude kad krenu svi programi u izvrsavanje, pa jos malo windows se napuni? Hvala svima koji se jave Pozdrav !
PS. Pokusao sam windows tiny ali mi nije uspelo sa cd-a da odradim, pa sam winxp ubacio sa flesha
SSD diskova imaju uzasno spor odziv. Pomiri se sa tim, jednostavno je tako. U prncipu, spor je kod zahteva za ocitavanje, i to ume da traje i nekoliko sekundi. kada krene sa ucitavanjem, onda sve ide...
Nema veze sa CPU. Uzasno spor odziv SSDa. Akao sam se 3 dana to da resim, sa svim mogucim i nemogucim drajverima za chipeset i svasta nesto, ali nista nije pomoglo. Jednostavno to je to.
Bayerische Motoren Werke
:: idi u task manager pa vidi zauzece procesor :: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi :: :: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb :: ::
Procesor je prazan, 3-4 posto, ipak je to cist windows za sada. Ja bih se slozio sa Vmarc-om da je to u pitanju brzina ssd-a, ali je interesantno da sa hd tune pokazuje 28-29 mbps. Po toj logici trebalo bi da radi kao neki hdd od 20 gb otprilike.
Obrati paznju, kada pozoves program, trepne lampa od HDD, nista se ne desava par sekundi (onih kao vecnost) i onda krene ucitavanje. Potom sve radi brzo i normalno, do sledeceg zahteva za ucitavanjem. Djubre.
Iliti u prevodu, taj ssd ima spor odziv ali sam procesor je krš neviđeni. Dvojezgarni atom je nešto malo normalniji ali je tek AMD baziran Acer (a ne ASUS) Aspire One 521/721/1551 normalan komp.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.