Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Servis u garantnom roku
STRANA 1 OD 1
markopvict Servis u garantnom roku 08.08.2010. 01:00 T28598

status: user
broj poruka: 4515
Stoji mi Laptop u Kimtecu vec 30+ dana. Koliki je bese period kad moraju da mi vrate pare ili daju nov?

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
midzo85 re 08.08.2010. 01:12 #235836

broj poruka: 189

45...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ivan012345 Kimtec 08.08.2010. 01:19 #235839

broj poruka: 228
... je bar sto se mene tice, oduvek bio korektan sa garancijom...
Dal bese 45 radnih dana ili kalendarskih?
Ruff re 08.08.2010. 01:59 #235850

broj poruka: 829
kada istekne 45 dana trazis im nov ili pare natrag. ako se ne varam, radi se o 45 kalendarskih dana.

da ne otvaram novu temu, riknuo mi je hard, trajao je tacno godinu dana a ostalo je jos dve godine do isteka garancijie. iskreno, vise mi ne treba (novi i prazan) hard, trazio bih pare natrag. da li imam pravo na to, ili moram da dobijem zamenu za njega? (ortak mi je rekao da ne moze tek tako, mada ja mislim suprotno...)

asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui

VMARC Re: re 08.08.2010. 02:47 #235855

broj poruka: 9425
Ma da, platice ti po onoj ceni kojoj si platio, dodatno uvecanu za dusevnu bol.

Mozes da dobijes samo zamenu.

Bayerische Motoren Werke

:: kada istekne 45 dana trazis im nov ili pare natrag. ako se ne varam, radi se o 45 kalendarskih dana
::
:: da ne otvaram novu temu, riknuo mi je hard, trajao je tacno godinu dana a ostalo je jos dve godine do isteka garancijie. iskreno, vise mi ne treba (novi i prazan) hard, trazio bih pare natrag. da li imam pravo na to, ili moram da dobijem zamenu za njega? (ortak mi je rekao da ne moze tek tako, mada ja mislim suprotno...
:: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen
:: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
Ruff Re: Re: re 08.08.2010. 05:23 #235859

koincidencijalno, cena je manje-vise ista kao sto je i bila tako da to nije ni bitno. dusevne boli je bilo i to veoma, ali preziveo sam (nije da sam imao drugu opciju). poenta je da mi hdd ne treba, a ako se ne varam po zakonu jedna od opcija kada rikne je i da dobijem pare.
jesi li sto posto siguran u to da mogu da dobijem samo zamenu?

:: Ma da, platice ti po onoj ceni kojoj si platio, dodatno uvecanu za dusevnu bol
:: Mozes da dobijes samo zamenu
:: Bayerische Motoren Werk
:: :: kada istekne 45 dana trazis im nov ili pare natrag. ako se ne varam, radi se o 45 kalendarskih dana
:: ::
:: :: da ne otvaram novu temu, riknuo mi je hard, trajao je tacno godinu dana a ostalo je jos dve godine do isteka garancijie. iskreno, vise mi ne treba (novi i prazan) hard, trazio bih pare natrag. da li imam pravo na to, ili moram da dobijem zamenu za njega? (ortak mi je rekao da ne moze tek tako, mada ja mislim suprotno...
:: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen
:: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
mikac962 Re 08.08.2010. 09:31 #235868

broj poruka: 555
Evo ti izvod iz Zakona o zastiti potrosaca:

13. Prigovor (reklamacija)
Član 34.
Potrošač ima pravo prigovora na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu, za koje se ne izdaje garantni list, zbog nedostataka koji su nastali u roku od šest meseci od dana kupovine, odnosno izvršene usluge.
Uz prigovor iz stava 1. ovog člana podnosi se račun o kupljenom proizvodu, odnosno izvršenoj usluzi.
Prigovor se podnosi u prodajnom objektu u kome je proizvod kupljen, odnosno usluga izvršena, a uz saglasnost potrošača i na drugom mestu koje je za to određeno, licu ovlašćenom za prijem prigovora koje mora biti prisutno na tom mestu tokom radnog vremena.
Ovlašćeno lice odlučuje o prigovoru istog dana kada je prigovor podnet, a najkasnije u roku od osam dana od dana podnošenja prigovora.
Prodavac, odnosno davalac usluge je dužan da svojim aktom bliže utvrdi način i uslove rešavanja prigovora.
Član 35.
Ako je prigovor iz člana 34. ovog zakona osnovan zbog nedostatka na proizvodu, potrošač ima pravo na:
1) zamenu kupljenog proizvoda za nov proizvod, odnosno proizvod odgovarajuće marke (modela, tipa) ili
2) da mu se vrati iznos plaćen za taj proizvod u visini maloprodajne cene tog proizvoda na dan vraćanja ili
3) otklanjanje nedostatka na proizvodu.
Ako je prigovor iz člana 34. ovog zakona osnovan zbog nedostatka u izvršenju usluge, potrošač ima pravo na:
1) otklanjanje nedostatka ili
2) vraćanje plaćenog iznosa ili na smanjenje cene srazmerno nedostatku izvršene usluge.
Ako potrošač pretrpi štetu prouzrokovanu proizvodom sa nedostatkom, odnosno neizvršenjem usluge ili izvršenjem usluge sa nedostatkom može da zahteva naknadu štete.
Prava iz stava 1 do 3. ovog člana potrošač može da ostvari pod uslovom da nedostatak nije nastao njegovom krivicom.

Koliko ja tumacim ovaj clan, u roku od 6 meseci mozes da trazis povracaj para i to u prodajnom objektu, u servisu samo mozes dobiti zamenu. Mozda gresim. Ako ima neki pravnik na forumu neka nam protumaci ovo.

vladarko Ako je od dana kupovine prošlo 6 meseci 08.08.2010. 15:37 #235924

broj poruka: 4228
ima prava da traži povraćaj novca.

U slučaju da u servisu uređaj stoji više od 45 dana trebalo bi ili da vrate novac ili da daju nov.

Pozdrav!

Vlada

Ruff re 08.08.2010. 18:52 #235951

mene buni ovo
Potrošač ima pravo prigovora na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu, za koje se ne izdaje garantni list, zbog nedostataka koji su nastali u roku od šest meseci od dana kupovine, odnosno izvršene usluge.

a sta ako imam garantni list? da li to onda produzava rok ili ne?
posto je hard star godinu dana, vidim polako da od para nece biti nista, al cimanje je posle da ga prodajem itd. ne bih znao ni koliko para da trazim...:/

vladarko Re: re 08.08.2010. 19:20 #235958

broj poruka: 4228
Mislim da možeš da NE računaš na pare.

Pošto je u garantnom roku, moraju da ti uređaj poprave ili zamene istim ili boljim NOVIM uređajem.

Ako ne može tako nešto da se uradi (gde će prodavac uvek gledati da ti da robu, a ne novac) treba da tražiš novac nazad.

Mislim da neki garantni uslovi možda postoje u garantom listu, proveri.

Pozdrav!

Vlada

:: mene buni ov
:: Potrošač ima pravo prigovora na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu, za koje se ne izdaje garantni list, zbog nedostataka koji su nastali u roku od šest meseci od dana kupovine, odnosno izvršene usluge
:: a sta ako imam garantni list? da li to onda produzava rok ili ne
:: posto je hard star godinu dana, vidim polako da od para nece biti nista, al cimanje je posle da ga prodajem itd. ne bih znao ni koliko para da trazim...:
:: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen
:: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
Ruff Re: Re: re 10.08.2010. 17:11 #236390

proverio sam danas, u pravu si. moze samo zamena, osim ako ne istekne 45dana.:/
oh, well. sada makar znam sistem.:)

:: Mislim da možeš da NE računaš na pare
:: Pošto je u garantnom roku, moraju da ti uređaj poprave ili zamene istim ili boljim NOVIM uređajem
:: Ako ne može tako nešto da se uradi (gde će prodavac uvek gledati da ti da robu, a ne novac) treba da tražiš novac nazad
:: Mislim da neki garantni uslovi možda postoje u garantom listu, proveri.
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: mene buni ov
:: :: Potrošač ima pravo prigovora na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu, za koje se ne izdaje garantni list, zbog nedostataka koji su nastali u roku od šest meseci od dana kupovine, odnosno izvršene usluge
:: :: a sta ako imam garantni list? da li to onda produzava rok ili ne
:: :: posto je hard star godinu dana, vidim polako da od para nece biti nista, al cimanje je posle da ga prodajem itd. ne bih znao ni koliko para da trazim...:
:: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen
:: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs