...imam problem sa jednim jadom od računara pa bi mi trebala pomoć, ako je neko imao slično iskustvo.
Naime, pri pokušaju instalacije sistema računar isčita fajlove pri pripremi za instalaciju i kada dođe do onog dela gde te pita da li želiš da instaliraš svežu kopiju WIn...bla, bla, bla... računar se, ničim izazvan, ugasi!?
Menjao napajanje - isto. Proveravao kablove - ma jok. Otkačio sve osim harda i dvd-rom-a - isto.
Da li je neko imao sličan problem i ako jeste bio bih mu zahvalan da to podeli samnom.
Unapred hvala.
P.S. Konfiguracija:
Proc AMD 2000 Mem 256 na 400 :( Graf integrisana :(( Ploča ASUS A7V400-MX
Proveri temperaturu procesora i chipseta u toku rada (pipni rukom hladnjak od chipseta i procesora). Ako je temperatura tolika da ne mozes da drzis ruku to je problem. Takodje pogledaj u biosu temp procesora pojedini 462 procesori su se gasili i pri 60 stepeni
...ali pazi foru, šta je simptomatično a nisam naveo u prethodnoj poruci. Računar već ima XP instaliran (koji navodno jako loše radi pa mu treba reinstal) i radi sasvim normalno. Podigne se sys, otvaraš programe...sve ok. Samo pri pokušaju instalacije sledi gašenje. I to uvek na istom mestu pri instalaciji.
A sto ne bi probao sa drugim instalacionim dvdom, to ti je najlakse resenje, ja bih to prvo i pokusao umesto da se mucim sa zamenom napajanja, kablova, iskljucivanja stvari...
ali stvarno gasi, a ne restart moze da bude visoka temperatura procesora zbog koje plocha iskljuchuje rachunar. Od memorije se restartuje, nisam video da memorija gasi rachunar. Ne znam shta bi josh moglo da ugasi rachunar osim napajanja.
...i opte isti problem. Ostaje mi Proc i ploča. Malo mi je visoka temperatura procesora (64 stepena) ako senzor uopšte radi kako treba. Zbog harda ne bi trebao da se gasi jer pri instalaciji ne povlači ništa sa harda osim kad dodje do dela kad treba da kopira instalacione fajlove na hard (pre toga formatira particiju).
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.