Xigmatek Asgard je veoma dobro kuciste, napajanje bilo koje brendirano do 500 W, ne bih ti preporucio nesto losije, sto se tice grafe, ako hoces CUDA, gledaj neku nVidia grafu vidim da 9500GT ima CUDA, ali ne znam koliko je to dobar izbor, raspitaj se, a ako neces CUDA onda uzmi ATI 5450. Inace hard Samsung F3 1TB. Jesi li razmisljao o i7 920 ? Za memoriju nisam kompetetan, to ce kolega DaSick bolje odrediti :). A takodje sta mislis o SSD-u i da ti nije potrebno malo vise rama ? I ako se razmislja o nekom OC-u mozda neki bolji kuler ?
Ma, ove komponente vec imam-dobio sam ih potpuno nenadano. :)
OC me ne zanima, Dakle, best buy za kuciste, napajanje i grafiku. :)
offtopic: i7 920 sam zeleo od kad se pojavip, ali, posto sam ovo dobio, vise ne razmisljam o njemu. 875k ga ljusti u skoro svim testovima koje sam citao. SSD skup...za OC nisam kompetentan i ne zanima me nesto posebno :)
Ok, ovaj kuler je ok, mozda CM Hyper 212+. Mozes da uzmes jos jedan hard ako hoces u raid. Nahvaljeno je kuciste dosta ovde na forumu, a pritom je i jeftino.
Ako bi da se vise iskesiras Corsair 550VX, ako neces zavrsice ti posao Chieftec 500W ili neko drugo brendirano do 500W, ispod toga ne bi trebao da ides.
I grafika nisi se izjasnio, ako hoces CUDA ubrzanje nVidia, ako hoces Eyefinity, grafu od 20W, DX11 itd. ATI 5450.
Pozdrav!
:: Ma, ove komponente vec imam-dobio sam ih potpuno nenadano. : :: :: OC me ne zanima, :: Dakle, best buy za kuciste, napajanje i grafiku. : :: :: :: offtopic: i7 920 sam zeleo od kad se pojavip, ali, posto sam ovo dobio, vise ne razmisljam o njemu. 875k ga ljusti u skoro svim testovima koje sam citao. SSD skup...za OC nisam kompetentan i ne zanima me nesto posebno :)
Pa, pretpostavljam da je za rad u CS5 (premiere i after) bolje optimizovana nvidia?
Raid ce sigurno ubrzati celu pricu, ali ne znam onda da li bih mogao da instaliram mac osx (rad u logic-u bih rado probao). Moracu to malo da proguglam. Ako neko vec ima iskustva, neka se javi. :)
Zavisi od komponenata da li bi mogao da instaliras Mac OS X. Znaci moze jedna komponenta da te zajebe. Ja sam pokusavao da instaliram bezuspesno, skinuo sam 10 onih revizija nista, imas na benchu temu, tamo se raspitaj oni ce ti objasniti dobro kako gde sta, ali ce te na kraju krajeva uputiti na google :). Idi slobodno na RAID. Sto se tice grafe idi na 9500GT. Ali pazi da li ces instalirati OS X zavisi ti od skoro svake komponente, cak i ako ti je rezac ATA nemas velike sanse da instaliras OS X (kao ja), valjalo bi da bude SATA. Gledaj po insanely mac forumima, ali tamo imas milion threadova i sto je najbitnije svi su epic (20+ strana).
Pozdrav!
:: Pa, pretpostavljam da je za rad u CS5 (premiere i after) bolje optimizovana nvidia :: :: Raid ce sigurno ubrzati celu pricu, ali ne znam onda da li bih mogao da instaliram mac osx (rad u logic-u bih rado probao). Moracu to malo da proguglam. Ako neko vec ima iskustva, neka se javi. : :: :: Jos neka preporuka :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.