a da te pitam, jel se sa mrežicama menja zvuk protoka, tj jel ima nekog specifičnog zujanja, hučanja il šta već? kolko je veća promaja, i tako to..? :D
SA ovim sto cu ja da koristim sto mi je ovaj decko preporucio to su standarnde mrezice i siroko su sipkice stavljene tako da ne kvare protok a zujanje ti je koliko ti se cuje sam vent od vazdusnog protoka sa ovim mrezicama nema zujenja, sto su ti manje rupe na mrezici zujanje je vece jer vazduh tezi da izanje napolje sto pre a rupe su male i onda zuiji!
i ja bi nešto seko stranicu pa da uglavljujem ovakva dva komada.. tj ne znam šta da radim, ako isečem onda sam se sjebo trajno, a da to i ne da neke rezultate.. mislim, ovo sad što imam (2xScythe slip ili tako neki na 800rpm), sa strane ubacuju, al kad upalim komp i držim ruku ispred njih, nešto baš i nisam oduševljen kolko duvaju.. a gore imam CM na 1000rpm, a ni on nešto ne ubija kako izbacuje.. sve to na nzxt gamma.. a kod druga, na nekom kinezu, ima sa strane neku osmicu sa ovim grilom koja izbacuje, duva bre ubi!! al ne znam na kolko se vrti.. i ja sam sad zbunjen, dal da sečem i stavim ovo, ili sve to a da dodam filtere, a sa druge strane ako sve isečem pa stavim filtere da se mnogo ne ubije airflow?? :-\
Za NZXT gamu ne moras da secis nista prednji stavi da ubaca vazduh kao i 2 bocna zadnji i gornji da izbacaju i uzivaj bice ti sve hladno ko zmija... A ovo sto ja secem bice na palfonu od full tower kucista posto tamo nema vent koji izbaca kao i na boku ali na boku ce mi biti providna stanica pa pored nje u delu gde je HDD bice bocno ubac ena 2x12cm venta da uduvavaju dodatni vazduh u kuciste tu cu da vrtim okrugle rupe i stavim te stitnike tj grillove... A mozes i na gami u delu izmedju napajanja i HDD kaveza u podu da izvrtis rupu i stavis grill pa od dole da ti ubaca jos vazduha u kuciste to bi ti i bila moja preporuka pored ovoga sto sam ti vec rekao e sa tim svim dobijas perfektno provetreno kuciste!
Ne cuje se nista, ja jednu drzim na Enermax Magma i ne cuje se nikakvo hucanje, protok je isti.
:: a da te pitam, jel se sa mrežicama menja zvuk protoka, tj jel ima nekog specifičnog zujanja, hučanja il šta već? kolko je veća promaja, i tako to.. :: : :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.