Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
SSD PATRIOT 64GB SSD Torqx M28 Problem?
STRANA 1 OD 1
ConemaX SSD PATRIOT 64GB SSD Torqx M28 Problem? 16.07.2010. 03:49 T28161

status: user
broj poruka: 314
Pozdrav ljudi Kako je moguce da lampica za HDD se ne gasi vec dva dana i da treperi non stop a nista ne radim na kompu. Imam ovaj SSD nekoliko dana i sa Scora 7.3 je opao na 6.9. U cemu je problem? Imam utisak kao da konstantno nesto radi tipa Defergmentacija ili tako nesto.Jeste da znam da SSD malo uspori usred mnogo pisanja i citanja pa mu treba par sati da se povrati dok Kontrolori ili kako vec ociste djubre ili kako vec popakuju fajlove. Valjda bi do sada zavrsio... Jel imao neko neki slican problem ili neki savet? Pomagajte ljudi!

MSI 975x Platinum Power up Edition
Intel core 2 quard q6600 go(OC 3.2ghz)
4x1Gb Kingstone 800Mhz Dual Chanel
Saphire HD 5770 1Gb New edition
SSD PATRIOT 64GB SSD Torqx M28
HDD 2x Maxtor 160gb 7200rm
LCD Acer 23` Full HD
Win 7 64 bit
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acincrease re 16.07.2010. 04:42 #230981

broj poruka: 54
Kada ubacis ssd u kompjuter treba da proveris i uradis nekoliko bitnih stvari.Sta treba da uradis pogledaj na adresama:

http://www.patriotmemory.com/forums/showthread.php?t=2922&highlight=tips

http://gskill.us/forum/showthread.php?s=f8aecae90d41c91fe8685d5adefca112&t=913

mighty Ipak 16.07.2010. 08:24 #230982

broj poruka: 1670
si kupio SSD sa Samsung kontrolerom. Cccc

Nema veze, proveri koja ti je verzija FW u kontroleru. Moj Kingston V+ je radio identično u početku (inače Kingston V+ gen1, Corsair P. Patriot Torqx M28, OCZ Summit i Samsung su bukvalno isti SSD-ovi, samo sa različitim nalepnicama).

Samsung je prvo izbacio SSD bez podrške za TRIM, pa je kasnije kroz upgrade FW dodao podršku. Pogledaj koja ti je verzija FW, trebalo bi da bude VBM19C1Q. Ukoliko nije, skini sa Patriotovog sajta upgrade FW (boot-abilni CD koji je izbacio Samsung),

Pre upgrade-a FW pazi samo da uradiš ghost ili bolje Acronis (meni bolje radi sa tim SSD-om) image na hard disk, pa uradi upgrade FW. Upgrade FW BRIŠE sve podatke sa SSD-a. Posle samo vrati image.

Sa prvim FW mi je skor bio pao posle nkog vremena sa 7.3 na 7.0, posle sam radio upgrade FW, i sada je, posle skoro godinu dana upotrebe još uvek na 7.3.

Takođe, pomoću Crystal Disc Info-a možeš da pratiš wear leveling i koliko ti je rezervnih ćelija ostalo. Meni je posle godinu dana ostalo 97% rezernih ćelija. Za razliku od njega, na Intelovom SSD-u koji više koristim, za godinu dana samo jedna jedina sumljiva ćelija.
mighty Da dodam 16.07.2010. 08:26 #230983

pomoću Crystal Disk Info-a možeš da proveriš da li ti radi TRIM - tj. da li ti je aktivan.

Boemstari хм 16.07.2010. 10:27 #230990

broj poruka: 75
Погледај ако си све поново стављао да ниси повезао наопако
кабл за хдд лед на плочу.
Обавезна обнова FW као што рече mighty(траје дуже не гаси ништа).
SSDTweaker
http://sourceforge.net/projects/ssdtweaker/files/
Дане

NastyB Uf, koliko petljavine... 16.07.2010. 12:51 #231025

broj poruka: 729
Bre, prvo sam hteo da kupim baš taj SSD, pa reko` da uštekam za Mushkin Callisto (kanda je brz, kažu neki), ali kad videh koliko ljudi imaju problema sa SSDovima...

mighty @NastyB 16.07.2010. 12:59 #231029

Problemi nisu strašni,tj. za prva dva tri dana ispodešavaš i središ sve. A posle uživaš.

I u glavnom desktopu i u laptopu su mi SSD-ovi i nikada više ne bih uzeo HDD za OS disk.

A ako ćeš proverenu varijantu, pazari Intel 80GB Gen2. I nemaš problema, sa poslednjim FW je sve ispeglano, radi ko sat.
misa Re: @NastyB 16.07.2010. 13:40 #231036

status: admin
broj poruka: 876

Potvrđujem. Samo još Intel da odradi/izbaci novu verziju Intel SSD Toolbox-a koja podržava Trim u SSD raid nizu i ništa ti više ne treba iako i ovako radi odlično.

:: A ako ćeš proverenu varijantu, pazari Intel 80GB Gen2. I nemaš problema, sa poslednjim FW je sve ispeglano, radi ko sat.
Snoopy- ?? 16.07.2010. 14:08 #231042

broj poruka: 6083

Jel si ga sredio? Kako shljaka sad?
ConemaX Re: re 16.07.2010. 14:24 #231051

:: Kada ubacis ssd u kompjuter treba da proveris i uradis nekoliko bitnih stvari.Sta treba da uradis pogledaj na adresama
::
:: http://www.patriotmemory.com/forums/showthread.php?t=2922&highlight=tip
:: http://gskill.us/forum/showthread.php?s=f8aecae90d41c91fe8685d5adefca112&t=91

Sve je to uradjeno jos kada sam ga kupio isti dan lampica i dalje treperi cak ni komp nisam gasio celu noc i dalje je isto. :(
Snoopy- - 16.07.2010. 14:28 #231056

broj poruka: 6083

Ako budes zaludan, prekucaj mu sistem pa vidi dal isto radi. Ako isto radi, ti mu ubaci XP pa vidi dal i u njemu isto mlatara.
ConemaX Re: Ipak 16.07.2010. 14:31 #231057

:: si kupio SSD sa Samsung kontrolerom. Ccc
:: Nema veze, proveri koja ti je verzija FW u kontroleru. Moj Kingston V+ je radio identično u početku (inače Kingston V+ gen1, Corsair P. Patriot Torqx M28, OCZ Summit i Samsung su bukvalno isti SSD-ovi, samo sa različitim nalepnicama)
:: Samsung je prvo izbacio SSD bez podrške za TRIM, pa je kasnije kroz upgrade FW dodao podršku. Pogledaj koja ti je verzija FW, trebalo bi da bude VBM19C1Q. Ukoliko nije, skini sa Patriotovog sajta upgrade FW (boot-abilni CD koji je izbacio Samsung)
:: Pre upgrade-a FW pazi samo da uradiš ghost ili bolje Acronis (meni bolje radi sa tim SSD-om) image na hard disk, pa uradi upgrade FW. Upgrade FW BRIŠE sve podatke sa SSD-a. Posle samo vrati image
:: Sa prvim FW mi je skor bio pao posle nkog vremena sa 7.3 na 7.0, posle sam radio upgrade FW, i sada je, posle skoro godinu dana upotrebe još uvek na 7.3
:: Takođe, pomoću Crystal Disc Info-a možeš da pratiš wear leveling i koliko ti je rezervnih ćelija ostalo. Meni je posle godinu dana ostalo 97% rezernih ćelija. Za razliku od njega, na Intelovom SSD-u koji više koristim, za godinu dana samo jedna jedina sumljiva ćelija

Ubacio sam ja VBM19C1Q FW pa odradio sistem ponovo jos isti dan kada sam ga kupio. Crystal Disc pokazuje podrsku TRIM i 97 posto sve isto kao prvohg dana. score je bio 7.3 a juce sam uradio bezveze i bio je 6.9. Ne znam da li da uradim ponovo da probam ili da ga pustim jos danas... :(

ConemaX shgh RE 16.07.2010. 14:41 #231060

Tako ce mu i biti na kraju cu da ga pregazim ponovo i da vidim sta ce biti.
mighty Re: shgh RE 16.07.2010. 14:55 #231067

Koliko se sećam, običan format iz Windows setup-a ti neće povratiti performanse.

I ja sam u početku sa Samsungom imao taj problem, Windows format mi nije vratio performanse. Pre nego što ponovo uradiš install, obriši SSD sa Secure Erase -om.

:: Tako ce mu i biti na kraju cu da ga pregazim ponovo i da vidim sta ce biti.
ConemaX RE 16.07.2010. 18:51 #231194

Uradio sam sistem lampica je stala ali su performanse cak i gore 6.8! Odlepicu! Kako da uradim secure Erase??? Zna li neku najlaksu metodu???
mighty Re 16.07.2010. 19:55 #231208

Skini Secure Erase sa:

http://cmrr.ucsd.edu/people/Hughes/SecureErase.shtml

U okviru Zip arhive imaš i .ISO image butablinog CD-a sa SecureErase alatom. Kao preventivu, isključi HDD-ove da greškom ne obrišeš njih, a ne SSD kao jedan mog kolega.

NMY Re: RE 16.07.2010. 21:42 #231234

broj poruka: 1509
Mogu li da pitam koji djavo uopste gledas uopste sta WINBLOWS pokazuje ?

Uradi sa nekim markom test citanje / upisivanje i IO operacije, a mani se Winblows-ove ocene...

Toliko...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: Uradio sam sistem lampica je stala ali su performanse cak i gore 6.8! Odlepicu! Kako da uradim secure Erase??? Zna li neku najlaksu metodu???
nenika2009 AKO JE WIN 7 16.07.2010. 21:50 #231236

broj poruka: 1083
http://www.mydellmini.com/forum/windows-7/2441-windows-7-ultimate-solid-state-drive-speed-tweaks.html

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

ConemaX RE To ALL 17.07.2010. 00:19 #231274

Ljudi problem resen sa Advaced Secure erase. WIndows sam malopre uradio i ocena je 7.3 Uh.. Konacno! Sada znam za ubuduce. Svaka cast na podrsci i odgovorima. Sve najbolje svima! Konacno mogu da odmorim mozak od ovoga... :)))
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs