Pozdrav ljudi Kako je moguce da lampica za HDD se ne gasi vec dva dana i da treperi non stop a nista ne radim na kompu. Imam ovaj SSD nekoliko dana i sa Scora 7.3 je opao na 6.9. U cemu je problem? Imam utisak kao da konstantno nesto radi tipa Defergmentacija ili tako nesto.Jeste da znam da SSD malo uspori usred mnogo pisanja i citanja pa mu treba par sati da se povrati dok Kontrolori ili kako vec ociste djubre ili kako vec popakuju fajlove. Valjda bi do sada zavrsio... Jel imao neko neki slican problem ili neki savet? Pomagajte ljudi!
MSI 975x Platinum Power up Edition Intel core 2 quard q6600 go(OC 3.2ghz) 4x1Gb Kingstone 800Mhz Dual Chanel Saphire HD 5770 1Gb New edition SSD PATRIOT 64GB SSD Torqx M28 HDD 2x Maxtor 160gb 7200rm LCD Acer 23` Full HD Win 7 64 bit
Nema veze, proveri koja ti je verzija FW u kontroleru. Moj Kingston V+ je radio identično u početku (inače Kingston V+ gen1, Corsair P. Patriot Torqx M28, OCZ Summit i Samsung su bukvalno isti SSD-ovi, samo sa različitim nalepnicama).
Samsung je prvo izbacio SSD bez podrške za TRIM, pa je kasnije kroz upgrade FW dodao podršku. Pogledaj koja ti je verzija FW, trebalo bi da bude VBM19C1Q. Ukoliko nije, skini sa Patriotovog sajta upgrade FW (boot-abilni CD koji je izbacio Samsung),
Pre upgrade-a FW pazi samo da uradiš ghost ili bolje Acronis (meni bolje radi sa tim SSD-om) image na hard disk, pa uradi upgrade FW. Upgrade FW BRIŠE sve podatke sa SSD-a. Posle samo vrati image.
Sa prvim FW mi je skor bio pao posle nkog vremena sa 7.3 na 7.0, posle sam radio upgrade FW, i sada je, posle skoro godinu dana upotrebe još uvek na 7.3.
Takođe, pomoću Crystal Disc Info-a možeš da pratiš wear leveling i koliko ti je rezervnih ćelija ostalo. Meni je posle godinu dana ostalo 97% rezernih ćelija. Za razliku od njega, na Intelovom SSD-u koji više koristim, za godinu dana samo jedna jedina sumljiva ćelija.
Погледај ако си све поново стављао да ниси повезао наопако кабл за хдд лед на плочу. Обавезна обнова FW као што рече mighty(траје дуже не гаси ништа). SSDTweaker http://sourceforge.net/projects/ssdtweaker/files/ Дане
Bre, prvo sam hteo da kupim baš taj SSD, pa reko` da uštekam za Mushkin Callisto (kanda je brz, kažu neki), ali kad videh koliko ljudi imaju problema sa SSDovima...
Potvrđujem. Samo još Intel da odradi/izbaci novu verziju Intel SSD Toolbox-a koja podržava Trim u SSD raid nizu i ništa ti više ne treba iako i ovako radi odlično.
:: A ako ćeš proverenu varijantu, pazari Intel 80GB Gen2. I nemaš problema, sa poslednjim FW je sve ispeglano, radi ko sat.
:: si kupio SSD sa Samsung kontrolerom. Ccc :: :: Nema veze, proveri koja ti je verzija FW u kontroleru. Moj Kingston V+ je radio identično u početku (inače Kingston V+ gen1, Corsair P. Patriot Torqx M28, OCZ Summit i Samsung su bukvalno isti SSD-ovi, samo sa različitim nalepnicama) :: :: Samsung je prvo izbacio SSD bez podrške za TRIM, pa je kasnije kroz upgrade FW dodao podršku. Pogledaj koja ti je verzija FW, trebalo bi da bude VBM19C1Q. Ukoliko nije, skini sa Patriotovog sajta upgrade FW (boot-abilni CD koji je izbacio Samsung) :: :: Pre upgrade-a FW pazi samo da uradiš ghost ili bolje Acronis (meni bolje radi sa tim SSD-om) image na hard disk, pa uradi upgrade FW. Upgrade FW BRIŠE sve podatke sa SSD-a. Posle samo vrati image :: :: Sa prvim FW mi je skor bio pao posle nkog vremena sa 7.3 na 7.0, posle sam radio upgrade FW, i sada je, posle skoro godinu dana upotrebe još uvek na 7.3 :: :: Takođe, pomoću Crystal Disc Info-a možeš da pratiš wear leveling i koliko ti je rezervnih ćelija ostalo. Meni je posle godinu dana ostalo 97% rezernih ćelija. Za razliku od njega, na Intelovom SSD-u koji više koristim, za godinu dana samo jedna jedina sumljiva ćelija
Ubacio sam ja VBM19C1Q FW pa odradio sistem ponovo jos isti dan kada sam ga kupio. Crystal Disc pokazuje podrsku TRIM i 97 posto sve isto kao prvohg dana. score je bio 7.3 a juce sam uradio bezveze i bio je 6.9. Ne znam da li da uradim ponovo da probam ili da ga pustim jos danas... :(
Koliko se sećam, običan format iz Windows setup-a ti neće povratiti performanse.
I ja sam u početku sa Samsungom imao taj problem, Windows format mi nije vratio performanse. Pre nego što ponovo uradiš install, obriši SSD sa Secure Erase -om.
:: Tako ce mu i biti na kraju cu da ga pregazim ponovo i da vidim sta ce biti.
U okviru Zip arhive imaš i .ISO image butablinog CD-a sa SecureErase alatom. Kao preventivu, isključi HDD-ove da greškom ne obrišeš njih, a ne SSD kao jedan mog kolega.
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Uradio sam sistem lampica je stala ali su performanse cak i gore 6.8! Odlepicu! Kako da uradim secure Erase??? Zna li neku najlaksu metodu???
Ljudi problem resen sa Advaced Secure erase. WIndows sam malopre uradio i ocena je 7.3 Uh.. Konacno! Sada znam za ubuduce. Svaka cast na podrsci i odgovorima. Sve najbolje svima! Konacno mogu da odmorim mozak od ovoga... :)))
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.