Potrebna pomoc oko overclok-ovanja ovog procesora AMD Sempron 140 s.AM3, sta mogu da uradim i kako??? Evo i maticne ASUS M4A78-HTPC. Reci te mi koje napajanje, cooleri i sta sve treba da uradim... NEgde sam procitao da ga je neko clokovao na Athlon II... Ako imate vremena meni bi mnogo znacilo.. HVALA UNAPRED!!!
Nadam se da znaš eng toliko, ako ne, reci http://goo.gl/95Jk Iskreno, u početku mi je bilo malo smešno da neko hoće da oc Semprona, ali sam se zeznuo...vidim da ga ljudi voze na 3.7 Ghz bez problema...Glavna fora je da u biosu staviš ACC na enable. E sad, ne znam da li to može na toj ploči, moraćeš sam da vidiš.... Fiat iustitia, et pereat mundus
U principu, treba ti solidno napajanje, sa otključavanjem drugog jezgra ram i grafa nemaju veze. Stabilnost ćeš proveriti, npr. tako što ćeš instalirati program Linx i izvrteti ga nekoliko desetina puta. Fiat iustitia, et pereat mundus
Uvek je poželjno imati dobro napajanje, ali pošto nisi naveo koje imaš, onda ne možemo ni da ti kažemo da li da ga menjaš. Za stabilnost procesora imaš Linx, pa ga pusti jedno sat vremena da radi, takođe u AMD OverDrive-u imaš stability test, pa probaj.
Kolega mi je prichao da davno, kad je kupio nov auto, je pritiskao papuchicu gasa jache, i dushu izvlachio motoru. Cilj je bio da se od pochetka razradi, jer ako se ulenji takav ce biti chitav radni vek. Shalu na stranu, ako uspesh da otkljuchash i overklokujesh, cpu ventilator ce postati buchniji, a to bi trebalo da je htpc. Mozda ce ti trebati veci i tishi cpu hladnjak, a sempron je hladan i trebalo bi lepo da se overklokuje. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
Uzecu i kulere i sve sto je protrebno, ali mi je cilj da vidim jel ipak moze da se clokuje na znatno bolji proc tj. da se dobiju mnogo bolje performance... Jer hocu da upakujem u neko dobro kuciste nesto sto ce mi sluziti neko duze vreme...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.