Treba mi dugme za start i reset kao i 2 svetiljke power led i hdd led gde mogu naci moze i polovno od nekog starog kucista ali zanima me zna li neko gde ima da se kupi....
Nema nigde da se uzme posebno nažalost. Jedino ako neko drži servis ili da nađeš neko pored kontejnera i počupaš. Ja bi imao diode i power dugme za tebe, reset je vrisnuo.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
pa ako ti ne treba mozes mi posalti ili da mi prodas :-D... A za ovo da se snadjem i tvoje ime ce biti u projektu ako ucestvujes pravim kuciste od pleksiglasa kao neki ICE CUBE bice zlo opasno pa mi trebaju ti delovi.... Posle ide klip na Youtube i naravno imena svih koji su pomogli projektu.... Unapred hvala!
Ima jedno stovarište (otpad) u Dunavskoj 17-19 na Dorćolu. Firma se zove Obnova. Tamo ima raznih stvarčica, a između ostalog i starih PC-a (odnosno ono što je ostalo od njih). Možeš da odeš i `počupaš` šta ti treba sa njih (ponesi klešta i šrafciger). Pazi samo kad izlaziš, ako je nešto krupnije, moraćeš da platiš po kilogramu. Ja sam, međutim, skidao neke šrafčiće i kabliće i niko me nikada nije zadržao.
Pa dzaba kada nisam iz bg-a iz Krusevca sam... Ae sada videcu kada odem za pleksiglas neki dan da vidim pa cu da vas kontaktiram opet .-D. Mozes i da mi posaljes Raic brzom postom ja cu da platim postarinu, pa cu da vidim sta mi fali tu posle pa cu da jurim to da nadjem....
Ok raspitacu se ovamo kod mene po radnjama imaju 100 posto bar i kod nas u Ks ima mali milion radnji... Hvala u svakom slucaju projekat se trenutno radi tj kompijuterski se crta maketa i raspored komponenti bice mix drveta i stakla pa cemo videti sta ce da ispadne :-D. Posto imam sve masine tj firmu za izradu stolarije :-D
zanima me koje drvo koristis? pretpostavljam da treba da izdrzi bez ikakvih promena temperaturu od 100`c, ne znam moze li to drvo uopste? posto se nosim zadnjih meseci sa idejom da napravim sebi kuciste od cistog drveta, ali i to bih pravio samo od drveta koje ima dobru zvucnu izolaciju... plus da ne bude previse tesko... pa ako moze neki savet, da vidim isplati li se sve to?...
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
:: Ok raspitacu se ovamo kod mene po radnjama imaju 100 posto bar i kod nas u Ks ima mali milion radnji... Hvala u svakom slucaju projekat se trenutno radi tj kompijuterski se crta maketa i raspored komponenti bice mix drveta i stakla pa cemo videti sta ce da ispadne :-D. Posto imam sve masine tj firmu za izradu stolarije :- :: :: ::
Gledaj da nabaviš tzv. `gvozdeno drvo` iz afrike, praktično je neupotrebljivo za ogrev, jedino što ćeš tri testere da otupiš dok ga uklopiš.
Šalim se malo, recimo da nije preterano bitno od kojeg praviš, odaberi neko čija ti se tekstura sviđa, samo da nije neko premekano, recimo čamovina, lipa ili topola al od toga ionako ne bi niko normalan pravio dekorativne stvari, nemoj ni da je neko snolasto, za svaki slučaj. Najbitnija stvar je ustvari da bude 300% suvo, u unutrašnjosti kompjutera nema mnogo vlage pa ako nije suvo izvitoperiće se a pošto to što praviš neće biti od debelog drveta ima da se iskrivi ko stojko. To je malo problem jer po našim stovarištima ima jako malo stvarno suvog drveta, koliko god delovalo suvo, najbolje da nađeš neko koje je stajalo kod nekoga na tavanu par godina. Ako praviš od nekog debljeg špera biće problema sa vibracijama a i moraćeš da sakrivaš spojeve da se ne vidi da je šper. Ako voliš svetlije drvo jasen bi recimo bio dobar, orah ili trešnja bi bili ekstra samo što ih nema u prodaji, jedino da nađeš privatno.
Jedna zanimljiva opcija je da uzmeš onaj kineski laminat od bambusa, čvrst je, kompaktan, ne krivi se, lepo izgleda i već je debljine koja ti odgovara.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
bogme si me na trenutak zbunio sa tim gvozdenim drvetom...:)
sto se tice neosusenosti drveta, toga se iskreno nisam setio iako je to standardni problem, al mislim da mogu nekako da se dokopam kalorifera od 2000+ vati, pa verujem da bih mogao sam da isusim materijal za nekoliko dana/nedelja... jel to moguce tako?
za teksturu... drvo bih verovatno prefarbao u crno, osim ako ne bude izgledalo bas dobro.:)
licno gajim veliko postovanje prema hrastovini, video sam daske koje su stajale napolju 40ak godina, na preseku, samo spoljasnje ivice crne a iznutra ko nove. plus je dobro sto je nenormalno tvrdo (sto je opet i minus, posto ga je tesko obradjivati). ali tesko je, ne znam dal bih mogao kuciste da pomerim van sobe bez krana...:D moze li taj bambus da bude neka alternativa hrastovini, ako moze jos par detalja o njemu?^_^
sper otpada, vibracije no thanks, posto je originalna ideja da drvo izoluje sto vise moze unutrasnju buku... jel to uopste moguce?:/
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
Akio misliš da ga farbaš u crno, možeš i od plastike da ga praviš, drvo je dekorativna stvar i samo zbog toga vredi cimanja. Zvučna izolacija može da se izvede, samo odgovarajući tapacirung sa unutrašnje strane i moći ćeš unutra da držiš dve mačke u februaru i uživaš u tišini. Neka preporuka da uštediš sebi trud bi bilo da nađeš neko matoro kućište, raščerupaš ga i iskoristiš njegovu konstrukciju koju ćeš da obložiš drvetom, čisto da se ne bi cimao oko nosača za napajanje, hardove i optiku. Ovo si verovatno i planirao da uradiš al šta ću, mnogo volim da delim očigledne savete. Što se tiče ekspresnog sušenja drveta, to je nezgodan posao jer može da ispuca a i uvek ostane malo vlage u njemu, ništa kao drvo koje je odležalo par godina. Možeš od hrastovine ako voliš, što da ne, ispašće teško ali opet drvo je čvrsto i trajno pa se isplati a ionako valjda ne misliš da nosiš kućište bilo gde. Taj laminat od bambusa bi ti odgovarao jer je već isečen u ploče koje bi lako uklopio, taman prave debljine, ima ravnomernu teksturu i već je poliran i izlakiran s jedne strane i 100% suv, ima ga i u nekoliko nijansi, lepo izgleda, imam kući par komada, nešto sam mislio da pravim od toga al nikako da stignem.
:: Akio misliš da ga farbaš u crno, možeš i od plastike da ga praviš, drvo je dekorativna stvar i samo zbog toga vredi cimanja. Zvučna izolacija može da se izvede, samo odgovarajući tapacirung sa unutrašnje strane i moći ćeš unutra da držiš dve mačke u februaru i uživaš u tišini
ima cale neke drvene zvucnike, crni, i super izgledaju. ne znam dal je to neki furnir ili ne, al znam da fantasticno izgleda. crno i hrapavost drveta zajedno izgledaju veoma lepo imho.:) plastiku bas i ne bih. izolaciju bih mogao da oblepim i u ovo moje kuciste, ako odustanem od projekta, al ne bih se bas i time baktao ako bih pravio kuciste.
:: Neka preporuka da uštediš sebi trud bi bilo da nađeš neko matoro kućište, raščerupaš ga i iskoristiš njegovu konstrukciju koju ćeš da obložiš drvetom, čisto da se ne bi cimao oko nosača za napajanje, hardove i optiku. Ovo si verovatno i planirao da uradiš al šta ću, mnogo volim da delim očigledne savete
pa ono, i nisam to bas imao na umu. kad bih vec pravio kuciste, onda bih ga pravio sa svime sto mi treba ili bih zeleo: 8 ili 9 slotova za pci(e) kartice, ploca da se srafi na levu stranu gledano spreda (mada nisam jos nacisto sa time), cable management... sve to zahteva polazak od nule.:( e sad pozajmio bih kaveze za hdd i 5.25` od nekog drugog kucista, ako mi ne sine neka ideja po tom pitanju.:)
:: Što se tiče ekspresnog sušenja drveta, to je nezgodan posao jer može da ispuca a i uvek ostane malo vlage u njemu, ništa kao drvo koje je odležalo par godina :: Možeš od hrastovine ako voliš, što da ne, ispašće teško ali opet drvo je čvrsto i trajno pa se isplati a ionako valjda ne misliš da nosiš kućište bilo gde :: Taj laminat od bambusa bi ti odgovarao jer je već isečen u ploče koje bi lako uklopio, taman prave debljine, ima ravnomernu teksturu i već je poliran i izlakiran s jedne strane i 100% suv, ima ga i u nekoliko nijansi, lepo izgleda, imam kući par komada, nešto sam mislio da pravim od toga al nikako da stignem :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
pa ideja je da bih ga susio par sati dnevno, nekih 10-15 dana.... ne sve u jednom cugu.:)) valjda bi to pravilo neku razliku? kazem, ne znam ni jednu alternativu za hrastovinu, pa sam mislio od nje, al sad me zanima taj bambus, mislim, ako olaksava proces, zasto da ne?:) ako te ne mrzi mozes li da uploadujes/posaljes na mail neku sliku doticnog, posto mi gugl sve vreme izbacuje bambusove parkete...:)) koja je debljina tih ploca?
Pa da, u pitanju je parket, to samo vabe laminat zbog formata i klik načina montaže. Dimenzija ima raznih, recimo da je oko metar x 20cm x 8mm do1cm, zato rekoh da ti treba neka konstrukcija
pa dobro za konstrukciju, umem i metal da izoblikujem i slicno, nije to problem. svidjaju mi se prvi i treci.:) taj bambus zaista nije los, moracu jos malo da razmislim. recimo, ako bi hrast mogao da nadjem sa tanjom plocom (recimo 5, 7 ili 8mm), onda bi to cini mi se bilo bolje (tanja ploca). al sad, ne znam dal to uopste moze da se nadje debljina 5-7mm, plus, opet, ne znam koliko bi to izolovalo buku, pa bih mozda morao da lepim izolaciju, i vratih se na pocetak...:/ zanima me sta ti mislis o tome?
pa raven fazon ce i biti, posto mi se uklapa sa nekim idejama...:)
p.s. a da li bih trebao da prskam drvo protiv žiška? pretpostavljam da bih?^_^
Ma jok, ne moraš da prskaš mišomorom, ionako ćeš da ga farbaš
01.07.2010. 19:30
status: user broj poruka: 9006
Fora je što puno drvo ne možeš da nađeš u pločama tih manjih debljina, baš zbog krivljenja pri sušenju, možeš da kupiš drvo u fosnama koje bi onda neko ko ima mašineriju morao da ti obrađuje. U tim debljinama imaju da se uzmu debeli šper (6mm) ili tanja panel ploča (8mm).
Pa ima dosta drveta u opciji imam svakakvog u firmi kod mene pa uzecu neke delove i od starog kucista recimo metal na koji se kcai ploca onda HDD kavez i kavez za citac samo sto cu da gledam da sve to lepo uklopim. Trenutno se razvijaju ideje i studija izvodljivosti... :-D
cek, a hrast, ima li da se nadje gotov od 1cm sirine?:) izvini sto mnogo pitam, ali volim da sagledam sve opcije pre nego sto se upustim u nesto...:) sper i panel zvuce nekako pogresno sto se prigusivanja zvuka tice, ne znam dal sam u pravu? to sa fosnama je dobra ideja!:) samo treba naci negde gde rade preciznu obradu.:S
@srtjko: ako mozes posle da javis za koji materijal si se odlucio?:)
Pa pitacu caleta da li ima tako tanke ali ima brdo masina kod mene tako da moze da obradi svasta a hrasta ima brdo narocito iz slavonije uzima to je naj kvalitetniji za ovaj deo evrope tako da cu od njega da vidim da pravim, mozes i od spre ploce i od iverice moze lepo da ispadne sve zavisi od maste strucnosti itd, bitno ti je da napravis dobra projekat i koliko je to izvodjlivo. Naravno vodeci racuna da imas i dobar protok vazduha, tu bi extra pasovali nautika kuleri zbog boje i kvaliteta, ali ja cu da iskoristim neke obicne sto imam samo ce da odu na farbanje a ove sa led diodama cu da prodam pa da uzmem jos neki nautika... Sve u svemu trenutno crtam u programu kako ce to da izgleda i jos smisljam ideje neke da bi odradio i skrivanje kablova da sve bude perfektno, posle plan ide kod caleta i on mi kaze sta i kako. Trebace dosta vremena i turda ali sta da radim kada volim :-D
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.