U pitanju je ploca ASROCK K8 Upgrade NF3. Cim ubodem kabl u napajanje komp se pali sam (bez pritiskanja dugmeta), napajanje sam menjao ali isto se desava. E sad moj glavni problem je u tome sto se komp pali ali ne daje sliku. Da li iko zna u cemu je problem i da li da uzimam drugu polovnu plocu ili ne?
da li mozesh da ugasish rachunar tj plochu? Imao sam jednu 939 plochu koju sam prodao zato shto se palila chim prikljuchim kabal napajanja na plochu, sve to sam probao bez kucishta, i nije mogla da se ugasi. To se desilo zato shto je napajanje davalo losh napon, pa je spalilo neku komponentu koju je zamenio chovek kome sam prodao i plocha sada radi. Rachunaj da ce te popravka koshtati 20evra, ukoliko je plocha lipsala. Reci nam da li si pogledao da li je dugme na kucishtu za power off zaglavilo, i shta si radio pre nego shto se to desilo? Daje li plocha zvuchni signal kod paljenja? Probaj da postavish jumper za CLEARMOS i izvadjenu bateriju na nekoliko sati, mozda pomogne. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
Ne daje nikakve signale kad se pali, a i kad izvadim ram ne pisti, mada se desi da zabada pa se restartuje tipa svake 3 sekunde, ali ne pri radu vec pri paljenju. Dugme nije zaglavljeno, a radio je on lepo do skoro, kad je poceo da zeza, od tada sam ponekad morao da gasim napajanje pozadi pa da palim komp, i sad nece nikako...? Za clear cmos nisam siguran kako idu jumperi (i koji)...
Upali je i pipni prstom čipset. Ako se posle 30ak sekundi pregreje toliko da ne možeš da ga držiš prstom onda je isti vrisnuo. Ako je hladan onda je drugi kvar (na ploči, naravno) koji možda može i da se otkloni.
Na cipsetu imam hladnjak, koji se za 2-3 minuta ugreje (po mojoj proceni ok 40-50 stepeni), posto moze da se drzi ruka, ali se greje bez prestanka, pa mislim da za 10 min. ne bi mogao da drzim ruku na njemu... Ne znam da li je to normalno?
ako se ne varam, vecina cipsetova i ima temperaturu oko 40ak stepeni, osim nvidijinih koji idu znatno vise (a sto naravno bas i ne valja). ako sumnjas da je to u pitanju uzmi neki 40x40mm ventilatorcic i prisrafi na radijator da duva na njega. to ce zatno spustiti temperaturu.
sta ti se vise isplati, moraces sam da odlucis, pogledaj malo oglase i pogledaj kakva je ponuda.
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
:: Na cipsetu imam hladnjak, koji se za 2-3 minuta ugreje (po mojoj proceni ok 40-50 stepeni), posto moze da se drzi ruka, ali se greje bez prestanka, pa mislim da za 10 min. ne bi mogao da drzim ruku na njemu... Ne znam da li je to normalno :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.