komp nece da upali,menjao sam napajanje ,isto,raskacio sve i nece samo svetli zelena led na ploci,ploca je asus P5KC I INTEL 5200 TMI = Too Much Information
ako tipujes sigurno na to dvoje onda 99 % da nije cpu,jedino ako si ga zverski klokovao dog ga nissi spalio... Od to dvoje mnogo pre ce biti d aje ploca.
Ako je staro napajanje crklo ili neispravno mozesh smatrati da je pokvarilo plochu. Ako je radilo sa starim psu, a sad nece, izvadi bateriju, stavi jumper na clear za cmos i sve tako ostavi par sati pa vrati i probaj. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
nekada treba ostaviti duze jumper u polozaju clear sa izvadjenom baterijom. Slichno mi se desilo kada sam probao nekoliko napajanja na jednoj plochi, pa sam pomislio da sam spalio plochu. Ostavio onako kako sam rekao, s tim shto me uhvatila noc pa je tako i prenocila. Sledeci dan je upalila.
takodje, hoce neki put da se zaglupavi ploca, pa ne pomaze ni CLRCMOS, nego jedino ako stavis drugi procesor, pa probaj eventualno, ako ti je mozda lakse tako, valjda lakse mozes da pozajmis od nekog cpu nego plocu, znaci, bocnes drugi cpu, pa ako proradi, vratis svoj...probaj pa javi.
:: resetovao sam bios ,to je prvo sto sam uradio,videcu negde da nadjem plocu pa cu probati nema drug :: TMI = Too Much Information :: ::
bre ljudi, zar je problem odmah napisati osnovne stvari, da ne vadimo klestima? 1. konfiguracija? 2.temperature?
5. overklok, kastomizacije? aj lepo na popravni, pa da pricamo dalje ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
slucajno imam uvid u procenat reklamacije za odredjene komponente. P5KC uopste ne odskace od ostalih. mislim, jeste to jeftina ploca niske klase i sve to, ali to nije tema. demantuj me ako gresim ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Ili je memorija(10%) ili ploca(90%),a s`obzirom da se radi o P5KC,tj, kombo ploci ja tipujem na nju :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Nemogu da te demantujem posto se vise ne bavim prodajom,medjutim ja ne pricam o odredjenom procentu merenom na strahovito malom uzorku ili o ceni ploce.Ja ovde pricam o svim kombo resenjima koji su zivo zlo a posebno P35.Juznjak na tim plocama(modifikovana 9-tka)je uzas i uposte me nebi cudilo da je tu problem na potezu juznjaka i memorije,a gotovo sam siguran ako je slucajno(nekada)ubo neki 1066MHz DDR3 modul.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: slucajno imam uvid u procenat reklamacije za odredjene komponente. P5KC uopste ne odskace od ostalih. mislim, jeste to jeftina ploca niske klase i sve to, ali to nije tema. demantuj me ako gresi :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.