Desava mi se problem sa jednim kompjuterom. Radi se o tome da se komp restartuje na svakih 15-20 sekundi. Nece da instalira ni jedan program, i ne pamti neke stvari koje sam odradio, vec posle restarta ponovo je sve po starom. USB ne radi!!! U BIOS-u mi u Hardware monitoru 3,3v pokazuje u crvenom i pise 2.04 ili sl. U safe modu se ne restartuje, ali nista ne moze da se instalira. Komp je prikacen na net, ali nema nikakav antivirus. Sta moze da bude???
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
1.Menjaj to napajanje,posto ne isporucuje dovoljno `lektrike. 2.Posto nema anti virus,verovatno ima napasti,od svih po malko.Iskeniraj sa nekim anti virusom+spyware+malwarebytes ...
P.S.Ne moze da pamti poslednja podesavanja zato sto se restartuje.Win da bi pamtio poslednje postavke mora se iskljuciti na regularan nacin.
Onda vidi kako se ponasa.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Desava mi se problem sa jednim kompjuterom :: Radi se o tome da se komp restartuje na svakih 15-20 sekundi. Nece da instalira ni jedan program, i ne pamti neke stvari koje sam odradio, vec posle restarta ponovo je sve po starom. USB ne radi!! :: U BIOS-u mi u Hardware monitoru 3,3v pokazuje u crvenom i pise 2.04 ili sl :: U safe modu se ne restartuje, ali nista ne moze da se instalira :: Komp je prikacen na net, ali nema nikakav antivirus. Sta moze da bude?? :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
da butujesh XP live, vidish da li ce se restartovati posle tog vremena. Verovatno je zarazen ako nema av program, mozesh probati sa novom instalacijom OS-a. Jedino taj napon se ne uklapa u viruse, ali mozesh proveriti sa USB tastaturom da li radi u BIOS-u pa da zakljuchish da je komp zarazen nekim virusom koji blokira USB. Ako mozesh da nakachish taj hard na drugi komp pa da skenirash AV programom. Mozesh da birash kojim cesh putem jel ovde necesh dobiti konkretan odgovor, samo putokaze, zato zasuci rukave.
Verovatno je ploča, čim ne rade usb kontroleri. Ako je ploča sa intel 845/848/865 čip setom, pregledaj da se slučajno ne pregreva južni most. Imao sam par sličnih ploča sa tim problemom. U tom slučaju ne gine ti zamena ploče (usb kontroler je unutar čipseta)
Probaj sa USB tastaturom da li radi u BIOSU. Samo nemoj da bude da si probao front USB a da nije nakachen na plochu. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
Softver ga zeza 100%, tu nema shta da se raspravlja, uletali su fleshevi garant plus je korischen za internet a sve to bez AV programa. Jedino taj napon ne znam shta moze da znachi.
:: Da se i ja nadovežem, kolege su u pravu, pokušaj prvo lajv vindouz sa hajrens cd-a. Ako podigne sys i usb radi zeza te softve :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: ::
Ako mu u dos-u ne radi usb to nema veze sa softverom. Rekao sam da prvo proba to što ste rekli (mada mislim da je to manje verovatno) jer je daleko jednostavnije od rasturanja mašine...
ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: Softver ga zeza 100%, tu nema shta da se raspravlja, uletali su fleshevi garant plus je korischen za internet a sve to bez AV programa :: Jedino taj napon ne znam shta moze da znachi :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: :: :: Da se i ja nadovežem, kolege su u pravu, pokušaj prvo lajv vindouz sa hajrens cd-a. Ako podigne sys i usb radi zeza te softve :: :: :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: :: :: ::
To sam i rekao, nemoj da mutish. Ako mu u DOS-u radi USB znachi da najverovatnije nije do ploche vec do zarazenog sistema. Ako ne radi u DOS-u, onda jbga.
:: Ako mu u dos-u ne radi usb to nema veze sa softverom. Rekao sam da prvo proba to što ste rekli (mada mislim da je to manje verovatno) jer je daleko jednostavnije od rasturanja mašine.. :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: :: :: Softver ga zeza 100%, tu nema shta da se raspravlja, uletali su fleshevi garant plus je korischen za internet a sve to bez AV programa :: :: Jedino taj napon ne znam shta moze da znachi :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: :: :: :: :: :: Da se i ja nadovežem, kolege su u pravu, pokušaj prvo lajv vindouz sa hajrens cd-a. Ako podigne sys i usb radi zeza te softve :: :: :: :: :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: :: :: :: :: ::
Proveri prvo razvodne kablove, bilo je mnogo vlage ovih dana...
21.06.2010. 18:11
status: user broj poruka: 7769
Evo pre nedelju dana zove klinac i kuka kaze kako pokrene neku igru racunar se resetuje, kako pokrene neki program racunar se resetuje. Razmislim ja pre 20-tak dana sam im izbacio stari athlon i ubacio svezije moj stari e4300 i noviju grafiku pa da se mozda ne pregreva u CM Elite 332, tako da sa posla svratim u Desk i nakupujem se nekih ciniclatora od 120 i 140mm kao i jednog revoltec-a 50mm za juznjak, dodjem kuci i namontiram jedan 120 ispred diskova revoltec na juznjaka nakacim ih kako gde ukljucim i pacetina.
Opet se resetuje, ja ga iznervirano ugasim i cujem neko pucketanje i zujanje slusam pazljivo i ustanovim da dolazi iz razvodnog kabela povadim sve sto je nakaceno na njega izduvam fenom vratim sve to nazad propisno nabijem u lezista i eno sranja radi.
Dzaba sam dao 2100 dinara na 1*140, 2*120, 1*50mm i jedan BlueICE-II.
na informaciji i na korisnom savetu. Vidjao sam probleme kad je neispravan produzni kabal da pokazuje struju probna lampa kada je naslonim na kucishte, ali ovo nisam. Shta sve nece zezati ove osetljive kucne rachunare. `Sveti` je laptop.
sa svim programima i sad radi sve kako treba, osim one volatze koja je u crvenom. Primetio sam da sistem podize malo duze, iako je svez XP i HDD defragmentovan. Sve lepo radi za sada, ali ne znam sta se desava sa ovim naponom 3.3v ??? Da li ploca crkava ili BIOS pogresno ocitava??? Ploca je ASUS M2N, sa Athlon procesorom 3200+. Hvala na ovim informacijama, mozda nekad zatrebaju
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Najbolje je da ga izmeris unimerom.Crna- i narandjasta+3.3V.Cudno je kako i radi,ako mu je taj napon toliko pao.Mozda gresi bios
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: sa svim programima i sad radi sve kako treba, osim one volatze koja je u crvenom :: Primetio sam da sistem podize malo duze, iako je svez XP i HDD defragmentovan :: Sve lepo radi za sada, ali ne znam sta se desava sa ovim naponom 3.3v ?? :: Da li ploca crkava ili BIOS pogresno ocitava?? :: Ploca je ASUS M2N, sa Athlon procesorom 3200+ :: Hvala na ovim informacijama, mozda nekad zatrebaj :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.