Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Hitno potrebna pomoć
STRANA 1 OD 1
akibg Hitno potrebna pomoć 20.06.2010. 12:44 T27603

status: user
broj poruka: 3

Izludeću sa ovim računarem koji popravljam. Konfiguracija je:
- AMD Phenom II 8650 – tri jezgra na 2,3 GHz
- MB: Asus M2N68-AM
- 3GB rama – 2 + 1 – Transcend DDR2 800 MHz
- Asus Ati Radeon HD3650 1GB Silent
- WD 250 GB
- Napajanje je MS Industrial 400W

Komšija mi je doneo gore navedenu konfiguraciju da probam da mu je popravim jer mu se periodično dešavalo da kompjuter jednostavno blokira u toku rada ili kad se ne radi ništa na njemu a on je uključen.
Nije imalo nekog tačnog vremenskog razmaka kad se to dešava.
U trenutku kad sam ga dobio na njemu je bio Windows 7. Nije uopšte moglo da se pristupi operativnom sistemu jer je stalno pokušavao da ga popravi pri dizanju sistema a pošto to nije moglo on ga ponovo restartuje i tako u krug.
Ponovo je instalirana 7-ica ali se opet počelo da dešava isto.
Vraćeno na XP neko vreme je dobro radio i ponovo je počeo da blokira. Prijavio je da ne može da pristupi Windows\System 32\Config\System Repair nije uspeo posle reinstalacije opet isto.
Posumnjao sam na hard koji je testiran sa programima nadjenim na Hiren’s boot 10.4 . Prošao je sve testove bez problema. Čak je odrađen low level format koji je takođe prošao bez grešaka. Posle je instaliran XP kompletna instalacija sa pratećim programima je prošla bez problema kad je ostavljen da radi više sati opet je blokirao i jedva se posle ponovo digao – tek iz trećeg pokušaja.
Palo mije napamet da nije procesor – tj. pregrevanje jer mu je temperatura u Bios-u bila 55 stepeni sa Titanovim kulerom. Nisam bio siguran da li je do toga pa sam na njega stavio OCZ Vendeta 2 i temperatura mu je spuštena na 35 – 39 stepeni (isto u biosu).
Ali se pokazalo da nije to jer je i posle toga blokirao kad mu se ćefne.
Odrađena reinstalcija na drugi hard ali se isto ponaša – tj blokira kad hoće.
Pokušao bih da stavim moju memoriju ali nisam siguran da li bi to moglo jer imam DDR2 667 memoriju a ko za inat ne mogu da pristupim specifikacijama ploče na Asus-ovom sajtu.
Ima li neko ideju šta bi to moglo da bude.
Hvala unapred na svim savetima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk Re: Hitno potrebna pomoć 20.06.2010. 12:59 #224071

broj poruka: 1541
Verovatno taj MS Industrial 400W, krs napajanje. Eventualno da se graficka pregreva posto je silent, tj. pasivan hladnjak na njoj al kako kazes da blokira i dok se ne radi nista na kompu, ipak tipujem na napajanje. Preporuka probaj drugo napajanje pa ako je to, nek uzme neki LC Power...

::
:: Izludeću sa ovim računarem koji popravljam. Konfiguracija je
:: - AMD Phenom II 8650 – tri jezgra na 2,3 GH
:: - MB: Asus M2N68-A
:: - 3GB rama – 2 + 1 – Transcend DDR2 800 MH
:: - Asus Ati Radeon HD3650 1GB Silen
:: - WD 250 G
:: - Napajanje je MS Industrial 400
:: Komšija mi je doneo gore navedenu konfiguraciju da probam da mu je popravim jer mu se periodično dešavalo da kompjuter jednostavno blokira u toku rada ili kad se ne radi ništa na njemu a on je uključen
:: Nije imalo nekog tačnog vremenskog razmaka kad se to dešava.
:: U trenutku kad sam ga dobio na njemu je bio Windows 7. Nije uopšte moglo da se pristupi operativnom sistemu jer je stalno pokušavao da ga popravi pri dizanju sistema a pošto to nije moglo on ga ponovo restartuje i tako u krug
:: Ponovo je instalirana 7-ica ali se opet počelo da dešava isto
:: Vraćeno na XP neko vreme je dobro radio i ponovo je počeo da blokira. Prijavio je da ne može da pristupi Windows\System 32\Config\System Repair nije uspeo posle reinstalacije opet isto.
:: Posumnjao sam na hard koji je testiran sa programima nadjenim na Hiren’s boot 10.4 . Prošao je sve testove bez problema. Čak je odrađen low level format koji je takođe prošao bez grešaka. Posle je instaliran XP kompletna instalacija sa pratećim programima je prošla bez problema kad je ostavljen da radi više sati opet je blokirao i jedva se posle ponovo digao – tek iz trećeg pokušaja
:: Palo mije napamet da nije procesor – tj. pregrevanje jer mu je temperatura u Bios-u bila 55 stepeni sa Titanovim kulerom. Nisam bio siguran da li je do toga pa sam na njega stavio OCZ Vendeta 2 i temperatura mu je spuštena na 35 – 39 stepeni (isto u biosu)
:: Ali se pokazalo da nije to jer je i posle toga blokirao kad mu se ćefne
:: Odrađena reinstalcija na drugi hard ali se isto ponaša – tj blokira kad hoće
:: Pokušao bih da stavim moju memoriju ali nisam siguran da li bi to moglo jer imam DDR2 667 memoriju a ko za inat ne mogu da pristupim specifikacijama ploče na Asus-ovom sajtu
:: Ima li neko ideju šta bi to moglo da bude
:: Hvala unapred na svim savetima.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CyberConn Re: Hitno potrebna pomoć 20.06.2010. 13:02 #224072

broj poruka: 205
mogao si i sa starog naloga da pises... To je najjadnija ploca koja postoji...ili ploca zeza,ili napajanje ili memorija...lakse je prvo promenuti napajanje(koje mislim da nije dovoljno jako ili je vremenom oslabilo),pa ako nije napajanje,onda memorija,ako se posle svega desava isto, onda je ploca 100%

MIND CONTROL

:: Izludeću sa ovim računarem koji popravljam. Konfiguracija je
:: - AMD Phenom II 8650 – tri jezgra na 2,3 GH
:: - MB: Asus M2N68-A
:: - 3GB rama – 2 + 1 – Transcend DDR2 800 MH
:: - Asus Ati Radeon HD3650 1GB Silen
:: - WD 250 G
:: - Napajanje je MS Industrial 400
:: Komšija mi je doneo gore navedenu konfiguraciju da probam da mu je popravim jer mu se periodično dešavalo da kompjuter jednostavno blokira u toku rada ili kad se ne radi ništa na njemu a on je uključen
:: Nije imalo nekog tačnog vremenskog razmaka kad se to dešava.
:: U trenutku kad sam ga dobio na njemu je bio Windows 7. Nije uopšte moglo da se pristupi operativnom sistemu jer je stalno pokušavao da ga popravi pri dizanju sistema a pošto to nije moglo on ga ponovo restartuje i tako u krug
:: Ponovo je instalirana 7-ica ali se opet počelo da dešava isto
:: Vraćeno na XP neko vreme je dobro radio i ponovo je počeo da blokira. Prijavio je da ne može da pristupi Windows\System 32\Config\System Repair nije uspeo posle reinstalacije opet isto.
:: Posumnjao sam na hard koji je testiran sa programima nadjenim na Hiren’s boot 10.4 . Prošao je sve testove bez problema. Čak je odrađen low level format koji je takođe prošao bez grešaka. Posle je instaliran XP kompletna instalacija sa pratećim programima je prošla bez problema kad je ostavljen da radi više sati opet je blokirao i jedva se posle ponovo digao – tek iz trećeg pokušaja
:: Palo mije napamet da nije procesor – tj. pregrevanje jer mu je temperatura u Bios-u bila 55 stepeni sa Titanovim kulerom. Nisam bio siguran da li je do toga pa sam na njega stavio OCZ Vendeta 2 i temperatura mu je spuštena na 35 – 39 stepeni (isto u biosu)
:: Ali se pokazalo da nije to jer je i posle toga blokirao kad mu se ćefne
:: Odrađena reinstalcija na drugi hard ali se isto ponaša – tj blokira kad hoće
:: Pokušao bih da stavim moju memoriju ali nisam siguran da li bi to moglo jer imam DDR2 667 memoriju a ko za inat ne mogu da pristupim specifikacijama ploče na Asus-ovom sajtu
:: Ima li neko ideju šta bi to moglo da bude
:: Hvala unapred na svim savetima.
Daum ... 20.06.2010. 13:08 #224076

broj poruka: 12798
Vidiš kako ti čovek daje inteligentan savet. Promeni napajanje, pa memoriju, pa ploču, promeni celu mašinu najbolje da se osiguraš... Promeni i monitor!

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

hunder1979 re 20.06.2010. 13:13 #224078

imao sam sl problem i bila je u pitanju ploca.reklamirao,dobio novu i problem resen

raic Eto vidite 20.06.2010. 13:15 #224083

broj poruka: 9006
I posle neki imaju obraza da pričaju kako je daum neko tamo gunđalo što neće da pomaže ljudima.

Stavi slobodno tvoju memoriju pa probaj, to što stoji ubodeno mi je sumnjivo.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

CyberConn Re: ... 20.06.2010. 13:17 #224084

a ovde potvrdjujes da je sve sto sam u temi nize napisao...napadas mene tako sto ces izvrnuti pricu,kako bi ispalo da ja nemam pojma...jos jedan tipican primer iz knjige psihologije...SVI znaju da se kvar mora ustanoviti sistemom eliminacija...Najlakse je da se PRVO pozajmi drugo napajanje i proba sa njim,ako problem ostaje onda pozajmi memoriju pa proba,ako problem ostaje onda je ploca problem 100%

MIND CONTROL

:: Vidiš kako ti čovek daje inteligentan savet. Promeni napajanje, pa memoriju, pa ploču, promeni celu mašinu najbolje da se osiguraš... Promeni i monitor
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
raic E da 20.06.2010. 13:19 #224085

broj poruka: 9006
To napajanje kod komše ganja sličnu konfiguraciju i 3850 OC edition koja i ne troši malo, mislim da nije to u pitanju.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Daum Re: Re: ... 20.06.2010. 13:22 #224087

broj poruka: 12798
Nisi govorio o pozajmljivanju, već o zameni... ne vadi se `analitičaru`...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: a ovde potvrdjujes da je sve sto sam u temi nize napisao...napadas mene tako sto ces izvrnuti pricu,kako bi ispalo da ja nemam pojma...jos jedan tipican primer iz knjige psihologije...SVI znaju da se kvar mora ustanoviti sistemom eliminacija...Najlakse je da se PRVO pozajmi drugo napajanje i proba sa njim,ako problem ostaje onda pozajmi memoriju pa proba,ako problem ostaje onda je ploca problem 100%
:: MIND CONTROL
:: :: Vidiš kako ti čovek daje inteligentan savet. Promeni napajanje, pa memoriju, pa ploču, promeni celu mašinu najbolje da se osiguraš... Promeni i monitor
:: ::
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Erestun re 20.06.2010. 13:24 #224088

broj poruka: 1797
Meni to smrdi na napajanje.

https://www.quakelive.com
https://www.quake-rebellion.com

ljuki Re: Eto vidite 20.06.2010. 13:39 #224092

broj poruka: 324
Memorija je 90% Ploca 10% zameni memoriju ili izvadi modul od 1GB pa probaj imao sam slicnu situaciju i memorija je pravila probleme.

:: I posle neki imaju obraza da pričaju kako je daum neko tamo gunđalo što neće da pomaže ljudima
:: Stavi slobodno tvoju memoriju pa probaj, to što stoji ubodeno mi je sumnjivo
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

akibg Nije napajanje 20.06.2010. 14:00 #224096

Probao sam napjanjem LCPower od 550 W i isto se događa. Probao sam da vadim naizmenično memoriju i opet isto. Sada ću da probam sa mojom memorijom. Nisam siguran da li je matična još uvek u granciji ali ću proveriti.
Hvala na vašim savetima javljam šta je bilo na kraju.

Jebivetar A u sine 20.06.2010. 18:45 #224165

broj poruka: 2386
Prvo pogledaj koja verzija BIOS-a je na plochi i zbog CPU-a i zbog memorije. Ako je to ova plocha, nashao sam da od 7 verzija BIOS-a bar u dva su ispravke za stabilnost odredjenih vrsta memorija.
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=iDZQ9yNK2CbKW6Zv&templete=2
Probaj samo sa tom jednom od 1Gb.
Ma koliko se neko ljutio na Dauma, ima pravo ako ne chesto ali u ovoj temi sigurno.
Stvarno mi nije jasno na osnovu chega Danijelka izvlachi zakljuchke, a ovo nije prvi put. Bilo je dosta tema gde, chini mi se, trchi da prvi odgovori i tako lupi masu gluposti pa chovek koji se ne razume ne zna odakle da krene, a onaj ko zna verovatno pukne od smeha ili se iznervira. Bolje malo postova, ali korisnih nego da cilj bude uchestvovati u prichi.
Shta bi rekao u sluchaju gde je ortak chupao kabal da bi ugasio komp i kada rachunar ne moze da se upali? Problem je bio to shto ASUS plocha, ne secam se koja, nije mogla da radi normalno sa 2x2Gb dok nismo apdejtovali BIOS( u novijoj verziji Biosa je bash bila ispravka za taj problem).
Ovo je bila plocha, M3N-HD HDMI, chak 18 BIOS history
http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

akibg Otišla ploča 22.06.2010. 12:53 #224572

Probao sam sa mojom memorijom isto blokira bez pravila.
Proverio sam matična nije u garantnom roku.
Inače gore navedena memorija je radila sa ovom pločom preko 2 godine, tako da ne verujem da je nekompatibilnost memorije.
Probaću i to.
Probao sam da izvadim grafičku i da radi na integrisanoj ali je onda izgubio sliku u biosu pa čak nije stigao da digne sistem a drugi put je to uradio po dizanju sistema.
Hvala još jednom na svim savetima

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs