Nalepnice protiv otvaranja kućišta, garancija i napajanje
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud
Nalepnice protiv otvaranja kućišta, garancija i napajanje
19.06.2010. 11:39
T27587
status: user broj poruka: 3743
Pozdrav svima.
U čemu je problem. Drugarica kupila pre mesec dana neki socijalni računar (koristi ga samo za net i muziku) od 18000din (Sempron sa giga rama i 4350 grafuljom i nekom socijalnom MSI pločom i Zito napajanjem kgistro 450W) i na njega je nakačila Lodžitekov 5.1 sistem odličnog zvuka. Problem nastaje kada su na stendbaju tj ništa ne svira oni, ukoliko je jačina negde između 1 i 2 krče, od 2-8 ne krče i od 8-10 opet krče. Probani na drugom kompu znatnooo kvalitetnijem ništa se ne čuje tj nema krčanja. Probao drugi kabl za napajanje ista situacija. Sumnjam na napajanje ili ploču, ali nisam imao pri sebi drugo da probam. Da li je neko imao iskustva sa ovim problemom?
Dalje, pošto sam skidao napajanje pokidao sam nalepnicu (naravno). Pitanje imaju li firme pravo da rade to? Sećam se da su ovde bile neke polemike na tu temu, ali nisam našao ništa konkretno. U servis nije nošen pošto se isti nalazi u Užicu, a komp je u Beogradu.
Šta sad pitaš imaju li pravo kad si sam (ona) pristao pri kupovini na takve uslove. Ko` da se ženiš u pasivnim krajevima, a matorci ribe ti je uvale sa nalepnicom na pravom mestu, pa da otvoriš tek nakon godinu dana..... mada, razumem ih, ercove, i ja bi to zalepio kad bi znao šta sam to spakovao za celih 18.000 dinara unutra.... Drugo: šta si koji q menjao kabal za napajanje da bi izbegao šum.... promeni utičnicu za utičnicu na drugoj fazi, ili bar okreni utikač, ili nekako dovedi produžnim kablom koji ima žilu za uzemljenje, napajanje sa neke utičnice u brlogu koja sigurno ima uzemljenje (a nije nulovana). Eventualno proveri da li je deo šrafova na matičnoj gde ima metaliziran spoj i spojeni tako, tj, da li je matična u spoju sa uzemljenjem - kućištem.... ostalo je do nekvaliteta komponenti, na određenim nivoima pojačanja, probija šum.... kolk`o para toliko i muzike, sve ostalo je šum.
Ma komp ne vredi ni 10000 akamoli 18000 al dobro. Nisam pajser svesno sam otvorio stranicu. Mene je interesovalo samo dal imaju pravo na te fore sa nalepnicama pošto sam čitao sve i svašta pa reko da se posavetujem ovde, za slučaj da nešto rikne. Eh što kabal...išao sam redom i proveravao jer nekad i gremlini umeju da napadnu.
Nema potrebe da išta okrećem, menjam i ostalo pošto sam drugu mapinu doneo na lice mesta i probao sa istim kablovima, dakle nešto u onom kućištu tera zvučnike da krče.
Pogledaću za metalizirane delove da bačim pogled.
Enivej fala obojici na brzom odgvoru.
Aaaa Pisko, a sta da sam teo da ubacim neku grafiku u taj krš (teoretski)? Morao bih da idem kod njih u UE jel...zato mi te nalepnice nemaju logike... support normality
:: Šta sad pitaš imaju li pravo kad si sam (ona) pristao pri kupovini na takve uslove. Ko` da se ženiš u pasivnim krajevima, a matorci ribe ti je uvale sa nalepnicom na pravom mestu, pa da otvoriš tek nakon godinu dana..... mada, razumem ih, ercove, i ja bi to zalepio kad bi znao šta sam to spakovao za celih 18.000 dinara unutra... :: Drugo: šta si koji q menjao kabal za napajanje da bi izbegao šum.... promeni utičnicu za utičnicu na drugoj fazi, ili bar okreni utikač, ili nekako dovedi produžnim kablom koji ima žilu za uzemljenje, napajanje sa neke utičnice u brlogu koja sigurno ima uzemljenje (a nije nulovana). Eventualno proveri da li je deo šrafova na matičnoj gde ima metaliziran spoj i spojeni tako, tj, da li je matična u spoju sa uzemljenjem - kućištem.... ostalo je do nekvaliteta komponenti, na određenim nivoima pojačanja, probija šum.... kolk`o para toliko i muzike, sve ostalo je šum :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Morao bi da ideš kod njih, da kupiš od njih i oni da ti ugrade, da ti, pajser, ne okreneš kontra karticu i uglaviš je nakrivo, ne ubaciš molex kontra, ne uključiš vga kabl u banana džek od zvučnika, a 220 za napajanje u izlaz za monitor.... i šta li već im pada na pamet. Realno, kod montiranja memorija i procesora, stvarno ima šanse da neki pajser upropasti nešto, ali, sve svrstavati u isti koš... to ti je, ko voli nek` izvoli.
Sada ti ta kanta ne podlaze garanciji i mozes slobodno da radis sta hoces, sto se tice zvuka mislim da je problem u zvucnoj kartici ili drajveru, u najgorem slucaju da je otislo nesto kod zvucnika...
E pa to se lepo uradi na prijemu robe u slučaju reklamacije, vizuelno se pregleda da nema fizičkih oštećenja i tome slično. Ja pajser bi možda i isekao pcie karticu i ubo je u agp slot...ali bih možda da pojačam računar zamenim onu sramotu od delova koje prodaju neupućenima (dobar dan treba mi računar za interenet)...ali dobro.
Plus paz što će ga ortakinja vuče u UE ako nešto rikne...missssiiiim...
Nalpenica ima štampano ime firme, a pukla je kako sam je pogledao tako da uopšte ne razmišljam o nabavci nove... support normality
:: Morao bi da ideš kod njih, da kupiš od njih i oni da ti ugrade, da ti, pajser, ne okreneš kontra karticu i uglaviš je nakrivo, ne ubaciš molex kontra, ne uključiš vga kabl u banana džek od zvučnika, a 220 za napajanje u izlaz za monitor.... i šta li već im pada na pamet :: Realno, kod montiranja memorija i procesora, stvarno ima šanse da neki pajser upropasti nešto, ali, sve svrstavati u isti koš... to ti je, ko voli nek` izvoli :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Tera te maler, imaš urokljive oči. U sred leta, negde u avgustu mislim, imaš skokove sa starog železničkog mosta u Đetinju, pa, frikombinujte nešto da svratite u.... Užice. Objasni im to sa očima i nalepnicom... hahaha... ne znam. Znam da je zakonski ok, ali, tako zapakovan proizvod kad mi bi mi neko ponudio, smatrao bi kao marš u p,,,, m..... stupanderu.... ali, naivčine se uvek nađu i ošišaju. Pošto sam živeo u Ue, i kupovao u toj firmi još kad je bila lokalni br.5 ili 6, nakon što su uveli tu foru sa nalepnicama, ja sam uveo foru da kupim komponente kod njih, baš sve i na licinom mestu ih sklepam, uz naravno, očiglednu muku jer na komponente daju istu garanciju ali mogu da si zalepe nalepnicu u prkno. P.S. Aleee, aleee... e, ako zgazimo Australiju, Nemci mogu i da ispadnu.... što bi, uz sve što im mislim, bila nepravda, pogotovo ako pogledamo kako igraju i prolaze žabari, Francuzi, Englezi.... za ove u sredini sramote me i da kažem da su nam bili u grupi i da su bili favoriti, stvarno su za usranu motku.. a ni englezi kad ih staviš u situaciju da ne smeju da koriste doping kao u domaćoj ligi, nisu za q.... P.S. Kad dođeš u tu firmu u UE, obavezno sve objasni onim ribama koje rade na uvaljivanju, sve do detalja, pa ako imaš neku normalnu kameru na mobilnom, postuj te face negde... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.