Ovakva je situacija moj drugar ima 9600GT, 5200+, neku Gigabyte plocu, 2 GB rama i naravno 400W Frontier napajanje :). E sada ovo se odlicno drzi, ali se iz nekog razloga 9600GT greje nenormalno, covek bi zeleo upgrade za 4850 Zalmann (8000 din.), e sad pitam ja vas jel moze to da radi na ovom Frontier-u :).
ja ne bi igrao ni sa 9600gt na tom napajanju a kamoli 4850...Mislim LC Power 420w je 18e...On se ne bi pomucio sa tim grafikama...
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Ovakva je situacija moj drugar ima 9600GT, 5200+, neku Gigabyte plocu, 2 GB rama i naravno 400W Frontier napajanje :). E sada ovo se odlicno drzi, ali se iz nekog razloga 9600GT greje nenormalno, covek bi zeleo upgrade za 4850 Zalmann (8000 din.), e sad pitam ja vas jel moze to da radi na ovom Frontier-u :) :: :: Pozdrav!
Koje je napajanje najbolje od ova 3, odnos cene/performanse, da li bi na ovom LC 500W radila solidno neka 4870 :), ja mislim da bi se ok ponasala ? Hitno stvarno :).
-moze opusteno cak i da sve klokujes do krajnjih granica,izdrzace..a kao primer mogu da navedem nekoliko slicnih konfiguracija koje kod drugara u kompovima rade vec godinu do dve bez problema,ali sa 12cm fan-om uzmes
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: @doca jel moze taj LC Power da se izbori :: :: http://atom.rs/?sid=88 :: http://atom.rs/?sid=88 :: http://atom.rs/?sid=188 :: :: Koje je napajanje najbolje od ova 3, odnos cene/performanse, da li bi na ovom LC 500W radila solidno neka 4870 :), ja mislim da bi se ok ponasala ? Hitno stvarno :) :: :: Pozdrav!
Prijateljski savet, nek uzme najmanje neki LC Power 450-500W, i za taj 9600GT a pogotovo za 4850. Zasto rizikovati sa napajanjima od 1000 din da vam isto spali neku komponentu koja kosta mnogo vise? Hiljadu puta receno, LC Power je polazna tacka sto se tice napajanja ako se zeli kakva-takva sigurnost.... Ko ima kinte zna se, Corsair, Enermax, SilverStone, CM, TT, Chieftec itd...
:: Ovakva je situacija moj drugar ima 9600GT, 5200+, neku Gigabyte plocu, 2 GB rama i naravno 400W Frontier napajanje :). E sada ovo se odlicno drzi, ali se iz nekog razloga 9600GT greje nenormalno, covek bi zeleo upgrade za 4850 Zalmann (8000 din.), e sad pitam ja vas jel moze to da radi na ovom Frontier-u :) :: :: Pozdrav!
radi na novom frontier napajanju 450w,za sada bez problema.Napon 12v ide u idle 11.88,a u loadu 11.79.Nista klokovano.Ovo samo jos koji dan dok mi ne stigne drugo napajanje.Ako je napajanje novo,radice,ali ce ono jako brzo da oslabi......Zakljucak isti kao i ovi prethodni:JACE NAPAJANJE
ali je diskutabilno da li je 420w dovoljno za dug i stabilan rad.Ja licno mislim da nije,osim ako nije u pitanju office korisnik.Kad krenu igrice napajanje od 420w ce biti pod jako velikim opterecenjem koja god firma da ga je pravila
A vidis zapravo, 420W bi mozda u load-u trosila neka i7 konfiguracija (OC-ovana..) sa GTX285. Mnogo je bitnije gledati koliko ampera neko napajanje moze da isporuci na 12v grani - sa koje se napaja skoro sve. Koliko se ja nesto secam 4850 vuce oko 10A sto bi mu doslo 120W. Dodaj na to CPU, HDD i ostale stvari i docices do toga da bi napajanje sa pravih 250W tj. 20A na 12v grani to guralo bez problema. Naravno, uvek se uzima jace napajanje jer nema potrebe da napajanje radi na samoj granici gde ce se mnogo vise zamarati i grejati.
P.S sto se tice tog LC-a od `420W`. Kod njega je problem sto on nema tih 420W na 12v. Vec mozda ima pola od toga, a to mu onda dodje napajanje od ...210W ?
:: ali je diskutabilno da li je 420w dovoljno za dug i stabilan rad.Ja licno mislim da nije,osim ako nije u pitanju office korisnik.Kad krenu igrice napajanje od 420w ce biti pod jako velikim opterecenjem koja god firma da ga je pravil :: ::
Naziv proizvoda: LC Power LC500H-12 V2.2, 500W, 12cm fan
Tip proizvoda: Napajanja Cena: 2.780 din. Garancija: 2 godine
Ispod ovog da ne ide.
ja koliko vidim coveku komp nece sluziti za ozbiljan rad ,nego igrice .Ko radi profi stvari na kompu on nece da rizikuje uzima firmirano napajanje i ne zali pare.Na kraju krajeva ima 2 godine garanciju za taj Lc od 600 W ...
:: poredjenje i pitanje za sve prisutne.Koje je `jace` napajanje :: :: lc6460gp3 460w ili lc500h 500 :: +3.3v=30A +3.3v=20 :: +5v=28A +5v=22 :: +12v1=15A +12v1=15 :: +12v2=16A +12v2=15 :: :: Pitam zato sto ni ja nisam neki strucnjak(cak ni blizu).
imam manje-vise (dobro, ipak manje:D ) slicnu konfiguraciju i cooler mastera od 500w (36ampera na 12v, mislim). so far, so good.
e sad, moja 9600gt je ona sto trazi 96w, postoji i kasnija revizija sa nesto nizim klokovima, ali ona trazi samo 59w. http://www.nvidia.com/object/product_geforce_9600gt_us.html /tab specifications ako ima prvu reviziju, radi se o razlici od 25w, iliti 2ampera, moje licno misljenje je da verovatno ne bi imao problema. sa razlikom od 5ampera, to mu dodje skoro duplo.:/ mozes i sam da izracunas, izmedju ostalog. saberes ampere i sto blize granici koja pise na njemu, to gore. naravno, pritom ignorisem cinjenicu da je marka pomenutog napajanja bzvz.:)
edit: pitanje je ima li ta 4850 za te pare, danas sam zvao dosta radnji, jedino sto sam bio nasao je za 9800...:( edit2: vidim da gledas ovu ga 4850 zalman u atomu, zvao sam ih danas i oni nece raditi prodaju fizickim licima do 21.6., znaci mozes da kupis samo preko firme... cisto da budes upozoren.:)
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
Kolega menjao grafiku 6600 za 1650xt a napajanje bio kinez 400w koji je sa 6600 radio 3,5 god. Kada je stavio 1650xt, napajanje mu sprzi plochu i kupi celu noviju platformu, ostavi napajanje koje opet sprzi novu plochu za tri dana. Toliko mu je trebalo da se uveri u kvalitet kineza, samo dve sprzene ploche, mada, da ne preterujem, chovek se ne razume u hardware ni blizu kao Gile.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.