Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Laptop problem sa slikom
STRANA 1 OD 1
djpele Laptop problem sa slikom 16.06.2010. 17:57 T27521

status: user
broj poruka: 61

Imam toshiba satellite m-70 141. U zadnjih 3 meseca ekran je poceo povremeno da prekida a sada ne prestaje. Ekran ima odlicnu sliku i kad ona nestane u trenutku lampe i dalje rade , kad pomeram ekran ima promena na bolje ali ne zadugo. Moze lio se na osnovu navedenog znati sta moze da bude kvar. Grafika je x600. Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kizo987 problem sa slikom 16.06.2010. 18:32 #223123

broj poruka: 45

Evo ovako postoje tri stvari koje mogu da izazovu problem (ako sam ga dobro razumeo) a to je da ti se slika gubi i kad pomeris monitor ona se pojavi ako je to u pitanju :-)

pod jedan pocni od flet kabla sto je ujedno i najveca verovatnoca kvara
drugo panel nije dobar
i treca najgora i u ovom slucaju poslednja opcija a to je da dolazi do povremenih prekida na ploci i da se ne dobijaju dobri naponi.

mada bi sve ovo trebalo proveriti i ovo bi bio otprilike redosled po kojem bi bilo lepo krenuti.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 16.06.2010. 19:07 #223129

broj poruka: 12798
Slične probleme sa slikom su imali novi iMacovi. Najverovatnije ti je flat kabl za monitor u pitanju... Pravac servis...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

djpele Resen problem 18.06.2010. 12:47 #223509

broj poruka: 61
Da covek ne veruje, sve sto sam napisao resio sam gazenjem windowsa. Stavio bih ruku u vatru da je kvar hardverske prirode, flat kabl, inverter itd. kao sto ste i vi i ja mislili. Eto jednog iskustva, a ostaje nejasno zasto se ekran tako ponasao obzirom da je sve ostalo besprekorno funkcionisalo. Koristio sam windows koji u sebi ima drivere za sve i mozda je stos sto nisam imao mogucnost da stikliram VPU recover kao sto moze kad je instaliran ATI contol centar a mozda ni to nije slucaj jer instalirao sam isti windows opet. Jedino to mi je palo na pamet. Svakako hvala na podrsci
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs