Ne znam na šta više da sumnjam, radi komp nedeljama bez ikakvih problema i onda se restartuje bez veze sa bilo čim, bilo hladno, bilo toplo, sa desktopa, iz firefoxa, hard restart je u pitanju, bez kočenja ili plavih ekrana. Restartuje se par puta i onda opet nedeljama radi kako treba
Dobra ideja, ček da montiram probe, napajanje je silverstone 500w
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Kad je jednom ušao u seriju restartovanja, stavio sam mu matori LCpower i nastavio je sa brljanjem, iako je to napajanje već matoro i isluženo al opet, koristio sam ga sa starom konfiguracijom godinama bez problema.
Imam tu Asus P7P55D i i5 750, skromno klokovan na 3.6. Probao sam i da vratim sve na default i svejedno nastavi da se restartuje. Ako ga i ne vratim na default isto mu prođu bubice pose nekog vremena.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
posto je Asus to mozes na usb stick pa iz bios-a.Relativno je nov CPU pa mu nisu mozda lepo odradili bios.Ako ni posle ovog ne radi lepo idi metodom eliminacije .napajanje nije ,ostaje ploca ,memorija ,grafika.Memoriju i grafiku mozes da isprobas ,ako to nije onda ostaje samo ploca.
1. Voltazi memorije mada ako si jos sa OC-om zviznuo vecu voltazu onda moze da bude ovo pod 2.
2. Voltazi chipseta zaduzenog za memoriju. Ne znam kako je to kod Intela. Kod Amd-a znam da je to severni most.
Kada su mene mucila ta glupa restartovanja (Amd DDR3 masina) pomoglo mi je samo dodavanje malo voltaze u severnom mostu i vec skoro 6 meseci ni jedan restart.
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Probe daje normalne napone, everest kanda baš voli da laže
12.06.2010. 15:29
status: user broj poruka: 9006
Novi bios stavljen odavno Memorija nije klokovana, stoji na 1600 na 1.5v, neka samsungova izvađena iz hp-ovog brendiranog kompa
Ono što je zanimljivo je da ne reaguje na stres testove ili normalna opterećenja, radiš mu šta oćeš, sve stabilno nedeljama i onda upadne u restart frenzy, restartuje se iz idle, ne radi bukvalno ništa, prođe ga to za sat-dva samo od sebe i onda opet radi stabilno po starom. Ovi dugi periodi kad radi svakodnevno po ceo dan a i svu noć bez problema je ono što me buni, to jes ne mogu da povežem usled čega se to dešava.
Možda je i neki spoljni uzrok, recimo bangava struja, ali imam još jedan komp u kući i on radi kako treba, hehe, možda zato što je amd, to je robusnija tehnologija, intel je osetljiv ko ptičica.
ali mozda da probas recepturu AMD-a ,Nemoj da ti budu isti HT link i NB ,t.j neka NB bude malo veci od HT.u tvom slucaju QPI bi trebao da bude malo manji od NB.
Re: Probe daje normalne napone, everest kanda baš voli da laže
12.06.2010. 15:43
status: user broj poruka: 1583
Ja npr. imam memoriju Kingston DDR3 1800 koja radi na 1600 pri voltazi od 1.6V. Zar ne bi trebalo da memorija DDR3 1600 ima voltazu od bar 1.7V kada radi na 1600 ?
:: Novi bios stavljen odavn :: Memorija nije klokovana, stoji na 1600 na 1.5v, neka samsungova izvađena iz hp-ovog brendiranog komp :: :: Ono što je zanimljivo je da ne reaguje na stres testove ili normalna opterećenja, radiš mu šta oćeš, sve stabilno nedeljama i onda upadne u restart frenzy, restartuje se iz idle, ne radi bukvalno ništa, prođe ga to za sat-dva samo od sebe i onda opet radi stabilno po starom. Ovi dugi periodi kad radi svakodnevno po ceo dan a i svu noć bez problema je ono što me buni, to jes ne mogu da povežem usled čega se to dešava :: :: Možda je i neki spoljni uzrok, recimo bangava struja, ali imam još jedan komp u kući i on radi kako treba, hehe, možda zato što je amd, to je robusnija tehnologija, intel je osetljiv ko ptičica :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Možda bi mogao da probam da dodam memoriji još malo čorbe, al majku mu što me ne cima kad je komp opterećen ako joj fali napona. Možda da proverim da nije mlad mesec kad udare restarti, ili pun slučajno?
Opušteno za tu sliku iz everesta, ivane burazeru, ispalo je da je šarena laža. Stvarno mi je bilo malo sumnjivo da dobro napajanje ima takve napone, nije ovo neki kinez
:: ali mozda da probas recepturu AMD-a ,Nemoj da ti budu isti HT link i NB ,t.j neka NB bude malo veci od HT.u tvom slucaju QPI bi trebao da bude malo manji od NB.
Nisu bas ok,pogotovo tih 5.7V koji mogu biti fatalni,kako za plocu,tako i za hdd,dvd i ostale periferije.Trebalo bi proveriti napajanje,eventualno zameniti kondenzatore.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: http://tinypic.com/r/2mnlwep/ :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Re: Mislim hvala vam svima na pažnji, nije da se bunim...
12.06.2010. 16:01
status: user broj poruka: 7285
Pa naponi i nisu tako losi,ove cifre pokazuju da napajanje nije vrh i da nije bas u punom sjaju,medjutim ovo nikako nije uzrok tvome problemu.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ali bi bilo dobro da se čitaju postovi, naravno čisto zato što tako treba, ne što meni ne daj bože smeta :: :: Ovo su pravi napon :: http://tinypic.com/r/nn0138/ :: :: edit: nije hard ishmerish, restartovao se jednom iz biosa, tu hard nema šta da radi :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Naponi jesu u granicama normale, teško da je tu problem.
Mislim, nemam ni baš sad problema, imao sam ih jutros, sad sam miran sledećih par nedelja nego reko da vidim imali ko neku egzotičnu ideju, nešto što nisam probao. A i malo smo se ulenjili na ovu vrućinu, nema nešto konstruktivnih razgovora, uglavnom ovih dana ide ovako: Tortojed opljune ATI - mi opljunemo tortojeda, poneko đuture s nvidijom.
Sada kad se prisetim(jer sam par puta bio u takvoj situaciji),dolazi mi da je ploca bila u pitanju,da budem precizniji sata kontroler na istoj.Za prvu pomoc jump-uj hard na 150(sata 1),i pusti ga tako dan-dva,cisto da vidis hoceli zakucati.Ako sam u pravu radice kao sat.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Probaću ipak prvo da stavim memoriju na 1.6v na mesečak dana, nejgore mi sad što neće više da se restartuje neko vreme a ne mogu da ga nateram pa ne mogu pozdano da probavam šta je.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.