Malo su mi skocile temperature otkad je ova vrucina udarila pa rekoh da malo poboljsam `ladjenje. Trenutno u xigmatek asgardu imam njegov front fan 120mm (3pin), na bocnoj i zadnjoj strani imam po jedan kolink 80mm (3pin).
Zadnji 80mm je skoro necujan, bocni se jace cuje iz nekog razloga sve mi se cini da je zbog rupica na strani kucista iza kojih stoje i da se cuje strujanje kroz njih...xigmatek prednji je potpuno necujan.
Igrom slucaja imam dva noname 120mm venta pri ruci, jedan 3pin drugi sa molex stekerom. Probao sam oba i oba se cuju kao da avion uzlece, nepodnosljivo.
Pitanje je da li cu posao zavrsiti sa dva brand (koja?) 120mm venta? Tj da `lade a da se ne deru?
Takodje da li ima razlika u 3pin stekerima tj naponima ili sta vec sto kontrolise brzinu, na ploci imam sysfan1, sysfan2 i pwrfan, da li od brzina ventova zavisi od stekera ili samo od samih ventova?
Ok preterao sam sa postom... u sustini zanima me koje vetnove da kupim, i da li da budu 3pin ili molex, i da stavim po jedan pozadi i bocno i da se ne deru....?
uzmi najjeftiniji Sharkoon i to je to, imas u Gigatronu..
:: U bre pretera ga, mnogo mi je da dam 2200, jel ima nesto simbolicnije 500-600 a da je necujno i radi posao :: :: A razlika izmedju molexa i 3pin? Ima li ikakvih razlika izmedju razlicitih 3pin konektora na ploci :: :: ::
Vidi Noiseblocker, možda ih nađeš u gigatronu, 700din, odličan protok, ekstremno tihi i trajni, ima ih od 1500 i 1000rpm. Jedino to mogu baš da ti preporučim.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.