E ovako imam doticnu karticu pa me zanima koji je njen max OC.ja sam sa ovom mojom postigao koliko je moglo da se overclokuje 960/1445.e sad i posle vise satnog maltretiranja crysisa nije pokazala bilo kakve nedostatke iliti nestabilnosti.jel ovo malo cudno ili sam dobio bas lep primerak
:: E ovako imam doticnu karticu pa me zanima koji je njen max OC.ja sam sa ovom mojom postigao koliko je moglo da se overclokuje 960/1445.e sad i posle vise satnog maltretiranja crysisa nije pokazala bilo kakve nedostatke iliti nestabilnosti.jel ovo malo cudno ili sam dobio bas lep primera ::
Pa to je max sa afterburnom dalje mu brani ati ccc .a realno u crysisu par frejmova gde je 20 izvucem 22-23 :) malo li je.a sto se tice voltaze nema pomeranja stoji na def.
Pasta je neko silver đubre koje je samo natrpano na karticu tek da je ima, a bakarna baza kulera je KATAKLIZMA loše ispolirana, tačnije nije ispolirana uopšte nego rekao bih samo pretesterisana. Neravnine različitih boja layera i bukvalno `posekotine` u bakru u koje pasta može da se ugnjezdi.
Korektnim poliranjem, počem od šmirgli 240, 270, 320, 500, 800, 1000 i 2000, došlo se do poliš sjaja i temperatura je sišla sa 76 stepeni u FurMarku na 62 !!!
Elem, kartica se klokuje bukvalno do granica koje Catalysti dozvoljavaju a verovatno i dalje....tako da je sa i5 750 CPU-om na 4GHz, rez u Vantage-u skočio sa 10600 na skoro 12K. Toliko o skaliranju.
sutra cu izbaciti par benchmark-a sa i bez OC. procesor mi je x2 550 na 3720mhz i jedino me zanima dali bi sta mogao da dobijem prelaskom na recimo x4 965 :) I kakva je dobit u CF rezimu.vidim dve 5750 su kao 5850 a dve 5770 bi trebalo da budu kao 5870 ili mozda gresim
Kad dodjes do granice, klokuj do kraja sto daje afterburner, pa iskljuci afterburner sa tako klokovanom kartom i ponovo upali i onda ces moci dokle hoces da ides.
Ne bi mnogo dobio prelaskom na 965 sa single kartom sem u par quad optimizovanih igara, a ako hoces CF onda Quad obavezno.
:: Pa to je max sa afterburnom dalje mu brani ati ccc .a realno u crysisu par frejmova gde je 20 izvucem 22-23 :) malo li je.a sto se tice voltaze nema pomeranja stoji na def :: :: ::
nisam probao sa menjanjem config fajla,cinimi se da ga nemogu ni promeniti posto mi nece da prihvati izmene.al probacu sutra posto sam sad na poslu.temperatura mi je 65c u full load znaci moglo bi to jos malo.A sto se tice CF jel moraju iste kartice il moce bilo koja 5770
:: :: najpozeljnije je da budu obe iste :: :: nego ,reci mi na kojoj rezoluciji izvlacis 20 fps-a u crysisu
E ovako posto volim da se igram onako kako Bog zapovedi sve na max znaci very high i full hd onda zna da se spusti na 18fps ali smanjim rezoluciju na 1440x900 i dobijem vise nego dovoljnih 30fps min 22fps al bas retko
to onda uopste nije lose za magistralu od 128bita ...
pitam te jer meni pocinje polako da `odumire` 8800 ultra ,pa razmisljam od 5770 jer mi ostatak kompa nije dobar za nesto jace ,monitor je 23` 1080p a cuo sam da se ova kartica fino snalazi sa tom rezolucijom ...a opet s druge strane .maticna mi je sli ready pa razmisljam za neku nVidiu ,ne preskupu ,kojoj bi kasnije mogao da dodam jos jednu i da picim u sli ,kad dodjem do parica ...
eh da mi je maticna cross fire ready ,de bi mi bio kraj ...sad uzmem ovu pa kad padne kes kasnije ,uzmem jos jednu i Bog da me vidi ...
Pazi ovako pre ove sam imao asus formula 4890 koja je jela crysis da ne pricam ostale igrice.ako imas para uzmi nju za iste pare ces imati mnogo jacu karticu.dx11 zaboravi na ovoj kartici a i nema neke razlike u odnosu na dx10 osim sto ti pojede fps.a sto se tice CF onda glas dajem za 5770 ipak je bolja investicija manje greje manje trosi...samo jos da skupim koju paricu taman dok ne izadje crysis 2
:: Pazi ovako pre ove sam imao asus formula 4890 koja je jela crysis da ne pricam ostale igrice.ako imas para uzmi nju za iste pare ces imati mnogo jacu karticu.dx11 zaboravi na ovoj kartici a i nema neke razlike u odnosu na dx10 osim sto ti pojede fps.a sto se tice CF onda glas dajem za 5770 ipak je bolja investicija manje greje manje trosi...samo jos da skupim koju paricu taman dok ne izadje crysis :: :: ::
isto sam i ja to razmisljao ...nekima je smesno ali mi uopte nije bitan dx 11 ...a totalno sam zaboravio na ati 4890 ,dobro si me podsetio ...sta tebi bi da predjes na 5770 ? Inace ,sto se CF tice ,stvarno 5770 je najbolja stvar :)
Dve 5770 su skoro ko 5870, a najviše se pokazuje usko grlo 128-bitne memorijske magistrale kad se opali visok AA, recimo na 8x, i veliki anisotropic. Sem toga, dve karte skaliraju kako gde, negde odlično, negde dobro, a negde uopšte ne... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: :: :: :: Pazi ovako pre ove sam imao asus formula 4890 koja je jela crysis da ne pricam ostale igrice.ako imas para uzmi nju za iste pare ces imati mnogo jacu karticu.dx11 zaboravi na ovoj kartici a i nema neke razlike u odnosu na dx10 osim sto ti pojede fps.a sto se tice CF onda glas dajem za 5770 ipak je bolja investicija manje greje manje trosi...samo jos da skupim koju paricu taman dok ne izadje crysis :: :: :: :: :: :: :: :: isto sam i ja to razmisljao ...nekima je smesno ali mi uopte nije bitan dx 11 ...a totalno sam zaboravio na ati 4890 ,dobro si me podsetio ...sta tebi bi da predjes na 5770 ? Inace ,sto se CF tice ,stvarno 5770 je najbolja stvar :
E sto predjoh...ne mogu da se pokajem sto sam je prodao tada sam imao amd 5000+ koji ne da je gusio nego je udavio skroz.onda sam je zamenio za 4850 koja je bila i max za njega.posle toga pade novi procesor i sad ova kartica.i tako zal osta al ova je prati samo jos da bocnem drugu :)
Sad si me zaintrigirao ne znam da li da ja uzmem i skinem kuler na Asus 5850, mozda je i meni usrana baza i neka Ž pasta...
:: :: Jedna stvar vezana za Sapphire 5770 karte, iskreno, nisam rasklapao Vapora 5770 još uvek ali vredi obratiti pažnju :: :: Dakle rasklopio sam drugarov Sapphire 5770, ovaj :: http://www1.sapphiretech.com/us/gallery/img/544/11163-02_HD5770_1GBGDDR5_PCIE_C02.jp :: :: Pasta je neko silver đubre koje je samo natrpano na karticu tek da je ima, a bakarna baza kulera je KATAKLIZMA loše ispolirana, tačnije nije ispolirana uopšte nego rekao bih samo pretesterisana. Neravnine različitih boja layera i bukvalno `posekotine` u bakru u koje pasta može da se ugnjezdi :: :: Korektnim poliranjem, počem od šmirgli 240, 270, 320, 500, 800, 1000 i 2000, došlo se do poliš sjaja i temperatura je sišla sa 76 stepeni u FurMarku na 62 !! :: :: Elem, kartica se klokuje bukvalno do granica koje Catalysti dozvoljavaju a verovatno i dalje....tako da je sa i5 750 CPU-om na 4GHz, rez u Vantage-u skočio sa 10600 na skoro 12K. Toliko o skaliranju :: ::
Ne može da škodi zamena paste i taman čišćenje usput. Ako imaš klasičnu 58xx sa onim crnim hladnjakom, video sam dve 5870 i jednu 5850 rasklopljenu, bile su bakarne baze ok.
A sad upozorenje !!!!
Molim te ne diraj ništa i ne rasklapaj kartu ako nisi vičan, nema dobre odgovarajuće šrafcigere itd. Nemoj posle neće kartica da mi radi, šta mi je onaj bax2003 rekao.
:: Sad si me zaintrigirao ne znam da li da ja uzmem i skinem kuler na Asus 5850, mozda je i meni usrana baza i neka Ž pasta.. :: :: :: :: :: :: :: Jedna stvar vezana za Sapphire 5770 karte, iskreno, nisam rasklapao Vapora 5770 još uvek ali vredi obratiti pažnju :: :: :: :: Dakle rasklopio sam drugarov Sapphire 5770, ovaj :: :: http://www1.sapphiretech.com/us/gallery/img/544/11163-02_HD5770_1GBGDDR5_PCIE_C02.jp :: :: :: :: Pasta je neko silver đubre koje je samo natrpano na karticu tek da je ima, a bakarna baza kulera je KATAKLIZMA loše ispolirana, tačnije nije ispolirana uopšte nego rekao bih samo pretesterisana. Neravnine različitih boja layera i bukvalno `posekotine` u bakru u koje pasta može da se ugnjezdi :: :: :: :: Korektnim poliranjem, počem od šmirgli 240, 270, 320, 500, 800, 1000 i 2000, došlo se do poliš sjaja i temperatura je sišla sa 76 stepeni u FurMarku na 62 !! :: :: :: :: Elem, kartica se klokuje bukvalno do granica koje Catalysti dozvoljavaju a verovatno i dalje....tako da je sa i5 750 CPU-om na 4GHz, rez u Vantage-u skočio sa 10600 na skoro 12K. Toliko o skaliranju :: :: :: ::
Hvala na upozorenju, ali...alata imam od igle do lokomotive...i takva `manja intervencija` nije nikakav problem... Samo moram da kupim smirgle jer ih nemam, i pastu jer sam potrosio(svako mene zove kad treba pasta)...
:: Jel si isao unofficial overclocking=1 u CFG fajlu aftterburner-a ? Ide to jos . :: :: http://www.overclock.net/ati/641299-guide-enabling-unofficial-overclocking-msi-afterburner.htm :: :: Haha, lik bas ima istu kartu u ovom uputstvu x :: :: Kad dodjes do granice, klokuj do kraja sto daje afterburner, pa iskljuci afterburner sa tako klokovanom kartom i ponovo upali i onda ces moci dokle hoces da ides :: Cackao sam ovaj afterburner promenuo cfg fajl ali nikako da se odkljuca voltage kontrol jel treba jos nesto ili...
Ne znam dal moze Sapphire da kontrolise voltazu... Ali bitno je da predjes CCC limit, sad probaj da je klokujes dokle moze bez voltaze, ako si otkljucao Afterburner onda nece vracati na default zbg CCC-a.
:: :: :: :: :: Jel si isao unofficial overclocking=1 u CFG fajlu aftterburner-a ? Ide to jos . :: :: :: :: http://www.overclock.net/ati/641299-guide-enabling-unofficial-overclocking-msi-afterburner.htm :: :: :: :: Haha, lik bas ima istu kartu u ovom uputstvu x :: :: :: :: Kad dodjes do granice, klokuj do kraja sto daje afterburner, pa iskljuci afterburner sa tako klokovanom kartom i ponovo upali i onda ces moci dokle hoces da ides :: :: :: Cackao sam ovaj afterburner promenuo cfg fajl ali nikako da se odkljuca voltage kontro :: jel treba jos nesto ili...
Svi testovi su radjeni na 1920x1080 sve max bez AA koliko igrica podrzava 1.S.T.A.L.K.E.R call of pripyat DX11 levo je OC day 28.7 63.3 86.7................... 35.5 57.0 75.9 night 37.3 58.0 91.0...................26.5 56.2 83.9 rain 41.4 64.1 95.3....................32.1 56.2 83.9 sunshafts 23.7 30.8 46.2....................21.6 25.6 40.9
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.