Jedna prijateljica ima problem na racunaru. Naime posle reinstalacije operativnog sistema, Win XP, instalirala je drajvere za zvuk ali zvuka nema. Pri gasenju winampa izbacuje joj ovu poruku citiram:
Kad gasim winamp, iskoči mi `The instruction at 0x3e185f99 referenced memory at 0x00000000. The memory could not be read.`
Pokusala je sa deinstaliranjem i ponovnim instaliranjem drajvera sa originalnog diska od ploce ali opet isto.
Sta predlazete? _____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
Pazi, izlaganje ti je nedovoljno u detaljima. Koji zvuk, da li uopste
03.06.2010. 03:09
status: user broj poruka: 11001
nema zvuka (podizanje sistema, win media player?, samo neke vrste media kao sto je mp3 ili sva media...)? Dalje: da li je sve u redu u device manager-u? Nema `unknown devices`, usklicnika i upitnika itd.? Koja zvucna karta, koja maticna ploca (ako je desktop)? Ako zvuka inace ima, a nema prilikom `pustanja` mp3, ogg, avi... onda se radi o nedostajucim kodecima.
Zaboravio sam da napisem, pitanja su na mestu. Nema zvuka uopste. U device manageru je sve ok. Nema zutih upitnika. To je prvo sto sam joj sugerisao da pogleda. Kad pitam google za ovu gresku kaze da nema pojma.
Ne znam koja je ploca u pitanju. Zvucna je integrisana. Probace sa drugom instalacijom xp-a pa cemo da vidimo sta ce da kaze.
_____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
Nema potrebe za ponovnom reinstalacijom sistema, instalirali ste verovatno nekompatabilne drajvere za zvuk pa sistem vidi zvucnu kartu ali nemoze da joj posalje adekvatne informacije, iz tog razloga nemate `inknown devices`. Skinite potrebne drajvere sa zvanicnog sajta prozvodjaca ploce ili jos jednostavnije sa sajta proizvodjaca zvucne kartice ( naravno za ovo drugo zahteva malo vestine poznavanja konfiguracije ploce i prepoznavanje odnosno citanje modela dotice integrisane zvucne karte.
I posle svega ako ne dobijete zvuk moracu da vas obavestim da je crkla zvucna karta ili je nedaj boze neko nesto petljao po biosu i iskljucio zvucnu :-)
Pogledaj da kojim slucajem zvucna na plociu nije HD tipa. Ako je XP SP2, on nema patch za HD audio, pa bez doticnog update-a nece da instalira drajvere zvuka
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Evo jos informacija. Ploca je Asus P4U800-X. Bio je instaliran neki TINY XP i sad bi trebalo da se instalira cista verzija XP-a SP3. Drajveri su inace sa originalnog diska koji je dosao uz plocu. Svejedno skinula je drajvere sa asusovog sajta i stavice njih posle instalacije OS-a.
Javicu kasnije sta je bilo.
_____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
Instaliran xp pro sp3 sa apdejtima do aprila. Drajveri sa asusovog sajta. I dalje stoji problem. Nema zvuka uopste. Ne cuje se ni kad dize sistem onaj karakteristicni zvuk XP-a. Jedino kad pokrene winamp izbaci onu gresku. U device manageru sve ok. Crkla zvucna?
za tu plocu kaze da je zvucna SoundMax, koja i stoji na spisku drakvera na ASUS sajtu, ali sam na par foruma naleteo da je audio adapter ULi/ALi M5455 AC`97 Audio Controller... POkusaj da nadjes drajvere za nju pa probaj
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Skinula je drajvere direktno sa asusovog sajta. Jesu soundmax drajveri i tako ih i vidi u device manageru. Aj reci cu joj da proba da instalira AC97. Tj. ove
Ne verujem da je stradala zvucna.Najverovatnije je do verzije win-a,ima ih svakakvih i instalisu kojekakve drajvere za sve i svasta.Pokusaj sa ovim Boot CD-om http://geexbox.org/en/downloads.html Ako i dalje nemas zvuk,onda:((
Evo raspleta. Sad radi ali mi nije jasno sta se desilo. Izvukla je konektor od zvucnika iz zvucne i vratila ga nazad. I vise nema ni greske koja se pojavljivala. Dal je moguce da su zvucnici napravili problem?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.