Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Laptop se upali pa ugasi, posle ciscenja
STRANA 1 OD 2  
etf0101 Laptop se upali pa ugasi, posle ciscenja 03.06.2010. 00:06 T27230

status: user
broj poruka: 13
Laptop(DELL 1525) mi se gasio posle zestokih deset minuta gledanja youtube-a pa sam odlucio da ocistim cooler. Posto nisam imao pastu tada da skinem cooler sa CPU-a samo sam skinuo prasinu koliko sam mogao. Upalio laptop i sve radi lepo ali opet posle nekog vremena se ugasi. I tako je proslo par nedelja dok danas nisam otisao u bench-house i kupio xigmatek pastu. Dosao sam kuci pa sam hteo i da izvadim ventilator pa sam morao da skinem tastaturu, cooler, palm rest(cela gornja plastika), hard disk, optiku, i cpu(da obrisem pastu). Sve sam to rastavio i video da moram i plocu da vadim pa sam onda odustao i samo oduvao prasinu sa ventilatora. Sve sam sklopio nazad i da ga upalim. Krenu led da se pale, hard disk da vrti i ventilator, ali se ne pali lcd. I posle par sekundi se ugasi kao da sam ga na silu ugasio(imaju isti zvuk, mislim da je to hd sto se cuje). Proverio sam hd na desktopu i sve bootuje po planu. Ne znam sta dalje da proverim. Mozda sam negde lose prikopcao neki konektor ali sam proverio sad ponovo i ne vidim da nesto lose stoji. Sta sad?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Danijelk ..... 03.06.2010. 00:21 #219297

broj poruka: 1541
Jel se gasi dok ga koristis na bateriju ili na strujni kabl?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Laptop se upali pa ugasi, posle ciscenja 03.06.2010. 00:26 #219298

broj poruka: 5710
ETF-ovac...mozes da ga bacis sad u smece :)))

isto tako smo mi zeznuli jedan Gericom, naprosto nekad te ujebe onaj Marfi cak i kada sve radis ByTheBook. ESD ti je cudo...pokusaj jos jednom da ponovis postupak dezasemblinga u slucaju da je neki kontakt, nespojen jack i slicno. Mozes i plocu da odsrafis i proveris CPU

D E M I G O D

:: Laptop(DELL 1525) mi se gasio posle zestokih deset minuta gledanja youtube-a pa sam odlucio da ocistim cooler. Posto nisam imao pastu tada da skinem cooler sa CPU-a samo sam skinuo prasinu koliko sam mogao. Upalio laptop i sve radi lepo ali opet posle nekog vremena se ugasi. I tako je proslo par nedelja dok danas nisam otisao u bench-house i kupio xigmatek pastu. Dosao sam kuci pa sam hteo i da izvadim ventilator pa sam morao da skinem tastaturu, cooler, palm rest(cela gornja plastika), hard disk, optiku, i cpu(da obrisem pastu). Sve sam to rastavio i video da moram i plocu da vadim pa sam onda odustao i samo oduvao prasinu sa ventilatora. Sve sam sklopio nazad i da ga upalim. Krenu led da se pale, hard disk da vrti i ventilator, ali se ne pali lcd. I posle par sekundi se ugasi kao da sam ga na silu ugasio(imaju isti zvuk, mislim da je to hd sto se cuje). Proverio sam hd na desktopu i sve bootuje po planu. Ne znam sta dalje da proverim. Mozda sam negde lose prikopcao neki konektor ali sam proverio sad ponovo i ne vidim da nesto lose stoji. Sta sad?
Mortificat ... 03.06.2010. 00:27 #219299

broj poruka: 3519
Mislim da ti je otišlo hlađenje za hdd. Simptomi nastali nakon otvaranja su verovatno posledica tvoje greške, možda si nešto zeznuo, mada, ako si znao to sve da izvadiš, ne znam kako si mogao da omašiš pri sklapanju.

Be the change you want to see in the world.

Stripy Re 03.06.2010. 00:28 #219300

broj poruka: 4163
Vrlo je moguće da si loše nakačio hladnjak na procesor. Kada je loše postavljen, cpu dostigne za par sekundi toliku temperaturu da odradi zaštita i lap top se gasi.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

valiant Re:Laptop se upali pa ugasi, posle ciscenja 03.06.2010. 00:28 #219301

broj poruka: 545

Proveri ponovo,nešto nisi lepo vratio!

http://support.dell.com/support/edocs/systems/ins1525/en/SM/index.htm
Stripy Re: ... 03.06.2010. 00:29 #219302

broj poruka: 4163
Kakve veze ima hard disk sa ovim problemom? Možeš da ga izvadiš napolje i lap top ako je ispravan mora da baci sliku...

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

:: Mislim da ti je otišlo hlađenje za hdd. Simptomi nastali nakon otvaranja su verovatno posledica tvoje greške, možda si nešto zeznuo, mada, ako si znao to sve da izvadiš, ne znam kako si mogao da omašiš pri sklapanju
::
:: Be the change you want to see in the world.
Mortificat Re: Re: ... 03.06.2010. 00:51 #219308

Ima, itekako. Nisi čitao lepo. Kaže čovek da mu se gasi lap posle 10 min gledanja čega god. Identičan problem je imao drug na lapu, pre par meseci. Dakle, ono što sam napisao je odgovor na prvo pitanje etf0101-a, dakle, pre nego što ga je otvarao.

:: Kakve veze ima hard disk sa ovim problemom? Možeš da ga izvadiš napolje i lap top ako je ispravan mora da baci sliku..
:: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
:: :: Mislim da ti je otišlo hlađenje za hdd. Simptomi nastali nakon otvaranja su verovatno posledica tvoje greške, možda si nešto zeznuo, mada, ako si znao to sve da izvadiš, ne znam kako si mogao da omašiš pri sklapanju
:: ::
:: :: Be the change you want to see in the world.
MACHINE Re: Re: Re: ... 03.06.2010. 00:55 #219309

mislio je na drugi problem, sad nema ni sliku...u tom slucaju hladjenje diska ili njegovo prisustvo ne igra nikakvu ulogu u POST-u masine

D E M I G O D

:: Ima, itekako. Nisi čitao lepo. Kaže čovek da mu se gasi lap posle 10 min gledanja čega god. Identičan problem je imao drug na lapu, pre par meseci. Dakle, ono što sam napisao je odgovor na prvo pitanje etf0101-a, dakle, pre nego što ga je otvarao
:: :: Kakve veze ima hard disk sa ovim problemom? Možeš da ga izvadiš napolje i lap top ako je ispravan mora da baci sliku..
:: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
:: :: :: Mislim da ti je otišlo hlađenje za hdd. Simptomi nastali nakon otvaranja su verovatno posledica tvoje greške, možda si nešto zeznuo, mada, ako si znao to sve da izvadiš, ne znam kako si mogao da omašiš pri sklapanju
:: :: ::
:: :: :: Be the change you want to see in the world.
Mortificat Re: Re: Re: Re: ... 03.06.2010. 01:03 #219312

Shvatio sam šta je mislio.Isto tako, veoma sam precizan bio kad sam navodio odgovor za drugi problem.

:: mislio je na drugi problem, sad nema ni sliku...u tom slucaju hladjenje diska ili njegovo prisustvo ne igra nikakvu ulogu u POST-u masin
:: D E M I G O D
:: :: Ima, itekako. Nisi čitao lepo. Kaže čovek da mu se gasi lap posle 10 min gledanja čega god. Identičan problem je imao drug na lapu, pre par meseci. Dakle, ono što sam napisao je odgovor na prvo pitanje etf0101-a, dakle, pre nego što ga je otvarao
:: :: Be the change you want to see in the world.
:: :: :: Kakve veze ima hard disk sa ovim problemom? Možeš da ga izvadiš napolje i lap top ako je ispravan mora da baci sliku..
:: :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
:: :: :: :: Mislim da ti je otišlo hlađenje za hdd. Simptomi nastali nakon otvaranja su verovatno posledica tvoje greške, možda si nešto zeznuo, mada, ako si znao to sve da izvadiš, ne znam kako si mogao da omašiš pri sklapanju
:: :: :: ::
:: :: :: :: Be the change you want to see in the world.
MACHINE Re: Re: Re: Re: Re: ... 03.06.2010. 01:27 #219316

U pravu si za to...

D E M I G O D

:: Shvatio sam šta je mislio.Isto tako, veoma sam precizan bio kad sam navodio odgovor za drugi problem
:: :: mislio je na drugi problem, sad nema ni sliku...u tom slucaju hladjenje diska ili njegovo prisustvo ne igra nikakvu ulogu u POST-u masin
:: :: D E M I G O D
:: :: :: Ima, itekako. Nisi čitao lepo. Kaže čovek da mu se gasi lap posle 10 min gledanja čega god. Identičan problem je imao drug na lapu, pre par meseci. Dakle, ono što sam napisao je odgovor na prvo pitanje etf0101-a, dakle, pre nego što ga je otvarao
:: :: :: Be the change you want to see in the world.
:: :: :: :: Kakve veze ima hard disk sa ovim problemom? Možeš da ga izvadiš napolje i lap top ako je ispravan mora da baci sliku..
:: :: :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
:: :: :: :: :: Mislim da ti je otišlo hlađenje za hdd. Simptomi nastali nakon otvaranja su verovatno posledica tvoje greške, možda si nešto zeznuo, mada, ako si znao to sve da izvadiš, ne znam kako si mogao da omašiš pri sklapanju
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world.
etf0101 ... 03.06.2010. 08:29 #219341

Hvala na brzim odgovorima!!!
update:
ova xigmatek pti-g3606 pasta mi se cini da je previse retka, ali nisam nikad stavljao pastu jer je nikada nisam imao... A ovo je kao neka krema.

kad je laptop ukljucen preko baterije radi ovo sto sam naveo gore.
kad je ukljucen preko mreze(220V) sa ili bez baterije desava se ovo:
ukljuci se laptop upali i ugasi posle par secundi. I onda iznenada se upali ponovo i pustio sam tako da radi 5min. Prikacio sam analogni monitor i nema slike a led za hd ne pokazuje da se nesto desava sa njim. Ventilator i hd se cuju.
kizo987 malo kasnim ali ajd da probam da pomognem 03.06.2010. 22:29 #219559

broj poruka: 45

Evo ovako postoje samo dve mogucnosti kod doticnog modela jedna je da se stvorio takozvani tamponod prasine izmedju ventilatora i hladnjaka i da nije mogao da hladi procesor pa se iz tog razloga gasio kad postigne odredjenu temperaturu. Pa ti nisi po rasklapanju i sklapanju nesto dobro uradio i onda veoma brzo podize temperaturu i iz tog razloga ne daje sliku. I ovo je najbezbolnije i najbolje sto moze da se desi, sto ti je `servis pc` vec rekao :)

hdd nema nikakve veze sa ovim problemom.

druga mnogo gora opcija je da i pre rasklapanja uzrok gasenja bilo nesto drug osim prasine, sto je mnogo veca verovatnoca i kada si ga otvorio samo si mu pomerio bga chip i eto problema i u tom slucaju da bi upalio moraces da ga odneses u servis na sredjivanje ploce.

Pa ako ti treba jos neki savet slobodno pitaj bicu ti na raspolaganjeu jer sam i ja konacno posle vise godina nemog posmatranja foruma resio da malo pomazem :)
etf0101 ... 03.06.2010. 23:20 #219579

@kiza987
procitaj post iznad tvog
gilopile Re: Re 04.06.2010. 04:56 #219671

broj poruka: 9459
Pa da,kao socket A sa athlonim i sempronom,mada neke ploce ne hebu da se gase,pa se isti spali za tili cas!

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Vrlo je moguće da si loše nakačio hladnjak na procesor. Kada je loše postavljen, cpu dostigne za par sekundi toliku temperaturu da odradi zaštita i lap top se gasi
:: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
etf0101 ... 08.06.2010. 17:50 #221050

Odneo sam laptop u servis i serviser kaze da sam mozda zeznuo cpu kad sam vracao cooler na njega. Kad smo izvadili ram nista nije bilo onih beep-ova. Jel zna neko sta se desava?
etf0101 ... 09.06.2010. 22:39 #221361

Problem resen. Regulator napona je bio riknuo. 200dinara zamena dela.
miki069 Laptop se upali pa ugasi, posle ciscenja 10.06.2010. 00:03 #221383

broj poruka: 1234

Jel fali jedna nula u tih 200 dinara?

MACHINE Re: Laptop se upali pa ugasi, posle ciscenja 10.06.2010. 00:17 #221386

verovatno...ja ga ne bih ni rasklapao bez 10e :))) sam deo je dzaba, ako je uopste to, ako nije samo kontakt pa oni izmisli pricicu da je otislo nesto, vec su samo prepakovali...ali u svakom slucaju ako je neko za to uzeo 200 din, mora biti mnogo lud

D E M I G O D

:: Jel fali jedna nula u tih 200 dinara
raic Re: Re: Laptop se upali pa ugasi, posle ciscenja 10.06.2010. 08:04 #221432

broj poruka: 9006
...ili mnogo pošten. Mora da je jako lepo biti toliki ekspert da su ti ovakvi kvarovi pičkin dim

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: verovatno...ja ga ne bih ni rasklapao bez 10e :))) sam deo je dzaba, ako je uopste to, ako nije samo kontakt pa oni izmisli pricicu da je otislo nesto, vec su samo prepakovali...ali u svakom slucaju ako je neko za to uzeo 200 din, mora biti mnogo lu
:: D E M I G O D
:: :: Jel fali jedna nula u tih 200 dinara
gilopile ... 10.06.2010. 09:12 #221439

broj poruka: 9459
I meni je totalno nelogicno.Sam deo(ako se radi o regulaciji napona 5 ili 12 V),sto kaze MACHINE,nije skup tj do max 100 din u zavisnosti od proizvodjaca,a i sam simptom kvara koji si naveo mi se ne uklapa,tako da ne verujem da je on riknuo,a ni da je laptop rasklapan.Sve u svemu,ako si prosao sa samo 2e,mo`s samo da pevas i ne razmisljas sta je ustvari bio uzrok:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

TheBear Aj reci koji je servis 10.06.2010. 09:48 #221440

broj poruka: 6502
posto je tako jeftin, mzoda nekome zatreba...

strela75 @raic 10.06.2010. 10:03 #221446

broj poruka: 1590
Bas tako - ili je mnogo posten. Evo jedne anegdote na tu temu.

Secam se, deda je svojevremeno popravljao bicikle. Dotera mu lik mountain-bike u kutiji, da se sklopi i nasteluje. U to vreme, takve bicikle tek pocele da se pojavljuju - preskupe. Deda sve sklopi, podesi i uzme tipu ~100 dinara. Ja ga pitam koja mu je racunica da to radi, kad je sama bicikla kostala preko 600 DEM. Kaze meni deda: `pa 100 din je ~6 hlebova. Meni vise ne treba.`

E sad, sto je danas doslo neko drugo vreme, to je nas problem i bice nas problem.

@Machine
Zaglavila mi vratanca na Sony kamkoderu. Nazovem servis i pitam da li mogu to da pogledaju/rese, koliko traje dijagnostika, koliko kosta. Kaze baja po tvom sistemu, da se otvori i pogleda sta je - 50EURa. Posto je kamkoder bio star 5-6 godina, i sam nije vredeo toliko. Resenje je bilo da se ponese u Austriju, gde su ljudi za DZ otvorili, namestili gumicu koja se zaglavila i rekli da se cesce upotrebljava kamera, jer od nekoriscenja/ ne otvaranja vratanaca ume da zaglavi. Cena 0.00 (i dijagnostika i resenje problema).
E sad je pitanje za sve, kako se ovde nista ne isplati, a tamo sve moze? Ili mi precenjujemo svoje dragocene minute ili su oni ludi.

Pozdrav.
MACHINE Re: @raic 10.06.2010. 11:44 #221452

Ja cu ti odgovoriti pitanjem. Kako je ovde moguce da inzenjer ima platu od 500-1500e a recimo isti takav ing. u USA 5.000-15.000 kao drugo najplacenije zanimanje, posle hirurga, placenije i od pilota i bankara?!

Kapiram ja tebe, ja sam samo naveo da JA ne bih to otvarao bez 10e jer ima peripetija. Tvoja je logika sasvim na mestu, tako i treba, platis za ono sto je uradjeno. Ali onda isto tako mora da se uvede da kad neko ode kod lekara privatno i plati `caskanje` 50e a ovaj ne uradi nista niti pomogne, naprosto vrati novac, a oni to ne cine. Meni je to veci problem. Ja sam zagovornik prostog i logickog principa: ili je nesto uradjeno ili nije uradjeno, pa shodno tome i isplata.

D E M I G O D

:: Bas tako - ili je mnogo posten. Evo jedne anegdote na tu temu
:: Secam se, deda je svojevremeno popravljao bicikle. Dotera mu lik mountain-bike u kutiji, da se sklopi i nasteluje. U to vreme, takve bicikle tek pocele da se pojavljuju - preskupe. Deda sve sklopi, podesi i uzme tipu ~100 dinara. Ja ga pitam koja mu je racunica da to radi, kad je sama bicikla kostala preko 600 DEM. Kaze meni deda: `pa 100 din je ~6 hlebova. Meni vise ne treba.
:: E sad, sto je danas doslo neko drugo vreme, to je nas problem i bice nas problem
:: @Machin
:: Zaglavila mi vratanca na Sony kamkoderu. Nazovem servis i pitam da li mogu to da pogledaju/rese, koliko traje dijagnostika, koliko kosta. Kaze baja po tvom sistemu, da se otvori i pogleda sta je - 50EURa. Posto je kamkoder bio star 5-6 godina, i sam nije vredeo toliko. Resenje je bilo da se ponese u Austriju, gde su ljudi za DZ otvorili, namestili gumicu koja se zaglavila i rekli da se cesce upotrebljava kamera, jer od nekoriscenja/ ne otvaranja vratanaca ume da zaglavi. Cena 0.00 (i dijagnostika i resenje problema).
:: E sad je pitanje za sve, kako se ovde nista ne isplati, a tamo sve moze? Ili mi precenjujemo svoje dragocene minute ili su oni ludi
:: Pozdrav
raic Dabome, potpuno ste u pravu 10.06.2010. 12:38 #221458

broj poruka: 9006
Ja sam i za to da ako te kojim slučajem lekar leči i ti umreš od neadekvatne terapije imaš pravo na totalnu refundaciju. To je već ljudski i pošteno.

Šalu na stranu, ok bi bilo da se plati nešto simbolično za pregled čisto na osnovu utrošenog vremena a ostatak prema kompikovanosti popravke ako je do nje uopšte i došlo, i naravno obavezno pivo za servisera po uspešno završenom poslu, mislim leti pivo a zimi rakija.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

etf0101 ... 11.06.2010. 11:22 #221688

Sta ste digli galamu ne mogu da spavam! lol
rekao sam da je DEO 200din
ne brinite se, za ruke su uzeli 1500
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs