Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
lap-top i bluetooth problem
STRANA 1 OD 1
ramzesIII lap-top i bluetooth problem 02.06.2010. 16:20 T27219

status: user
broj poruka: 1017

Ovo zaista moram da postavim na forum zato sto mi se vec dva puta desava ovaj problem?
Znaci lap-top ima lampicu za bluetooth ali kad ja zavrsim instalaciju, instaliram drajvere on mi prijavljuje hardware not found, e sad pre instalacije ja nisam proveravao da li je tu bilo bluetootha, ali iz mog iskustva pretpostavljam da laptop nema !
Medjutim covek koji je to doneo iz inostranstva a nije koristio, ubedjen je da to mora da ima bluetooth, pobogu pa ima cak i lampicu.

E sad neko je ovde lud, valjda nisam ja? pa bih molio ljude koji imaju iskustva sa lap-topovima
da mi pojasne da li ako ima lampicu to znaci da obavezno ima ! (pa ako ima kako to instalirati ?)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bocilius Ne znaci 02.06.2010. 16:29 #219146

broj poruka: 88
Ako ima lampicu, ne mora obavezno da ima ugradjen BT.
Mnogo je takvih modela.
Tr0pIcAn0 re 02.06.2010. 16:54 #219156

broj poruka: 633
Koji je tacan model laptopa?

AMD Phenom II x4 925
Thermaltake V1 CL-P0401
MSI KA790GX
Silverstone SST-ST50F-230 500W
Asus nVidia 8600gt silent 512mb ddr3
Kingston KHX1066mhz CL5 2x1gb

Snoopy- - 02.06.2010. 16:57 #219157

broj poruka: 6083

Evo i ja imam lampicu za bluetooth na msi wind u100 pa nema ugradjen. Zavisi od modela do modela. Ali, ako ima dugme za bluetooth, onda bi trebalo da ga ima. kombinacija fn+ gore neki iz reda function dugmica. Najverovatnije da nema.
ramzesIII model je aspire 2010 02.06.2010. 17:46 #219184

broj poruka: 1017

a onaj prethodni laptop je bio pre par nedelja pa se ne secam modela. Inace ovaj nema ni driver na zvanicnom sajtu pa je to dokaz vise da nema ugradjen bluetooth.
Samo je meni bilo potrebno ovo pitanje na forumu da dokazem klijentu da ne mora da ima bluetooth iako ima lampicu (u tu svrhu ce posluziti i vasi postovi :)) i pod dva zato sto sam i ja malo zbunjen zato sto je onaj prethodni imao i lampicu i drajver na zvanicnom sajtu ali kad sam instalirao izaslo je no hardware found ???
vladarko Ponekad 02.06.2010. 18:09 #219197

broj poruka: 4228
ima i nalepnicu kada je ugrađen bluetooth, ali to nije obavezno, naravno.

Laptopovi se isporučuju i sa maskama (plastikom) koja ima otvore za LEdiode ili WebCam, ali ne mora da imaju i ugrađene uređaje. Jednostavno istu seriju koriste za slične modele, zato se i slovima u nazivu modela razlikuju neki laptopovi: npr. ovaj što ima B u nazivu ima bt, ovaj što ima kamericu ima W u nazivu itd.

Čak i sam proizvođač kada piše opis nekog modela ili serije napiše da su u taj i taj laptop ugrađuju sledeći procesori, hard diskovi od-do, memorija od-do itd, itd i navodi opcione komponente.

Napominjem, ovo nije pravilo, ovo je primer.

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs