E OVAKO IMAM GRAFICKU ATI 4870 512MGB, E SADA INTERESUJE ME KAKO DA JE MALO OVERLOKUJEM : SADA RADI NA SLEDECIM VREDNOSTIMA: GPU . 780MHZ MEMORY:950MHZ ZNACI U KOME PROGRAMU DA JE KLOKUJEM I ZA KOLIKO OTPRILIKE KOLIKO DA DIGNEM JEDNU VREDNOST A KOLIKO DA DIGNEM DRUGU VREDNOST, AKO KO MOZE DA POMOGNE BIO BIH ZAHVALAN.
I JOS NESTO DA NE OTVARAM DRUGU TEMU: PROCESOR JE ATLON X4 630, KLOKOVAN NA 3,4GHZ, ZADNJI STABILNI KLOK BEZ DIZANJA NAPONA, E SADA ZELIO BI I NJEGA MALO JOS DA KLOKNEM JER IMAM NEKI SOLIDAN KULER ALI SE BAS NE RAZUMEM U DIZANJE VOLTAZA PA AKO KO MOZE I TO DA POMOGNE BILO BI SUPER, KADA UDJEM U BIOS PISE MI OVO:
imam sledece stavke:
SISTEM VOLTAGE CONTROL: auto -ddr2 voltage control auto northbridge volt control auto soutbridge volt control auto cpu nb vid control auto cpu voltage control auto normal voltage 1.4v
STA OD OVIH STAVKI STO SU NA AUTO DA PROMENIM I ZA KOLIKO OTPRILIKE.
MEMORIJA JE DDR2 4GB, 800MHZ PLOCA GIGAGYTE MA785G-UD3H.
Auuu, ovaj tvoj termin bi mogao da se prevede na mnogo načina... i ugasi CapsLock, nismo ćoravi. Šala, nema tu pravila šta i koliko da podigneš. Moraš postepeno dizati i tražiti stabilne vrednosti. Ima tu puno posla ako želiš da uradiš sve kako valja. Možda ti se javi neko ko poseduje sličan hardver pa ti malo olakša posao. Ja sam iz drugog tabora.
hahah , ma prevodi termin kako god hoces , nije problem , ali pomozi, znam da nema pravila oko dizanja voltaza i napona ali mislio sam da mi neko napisi onako otprilike sta da dignem za koliko da bi se lakse mogao snaci, i daj neki program za grafu bar to nebi trebao bit problem. aj pozzzz i neka neko napise nesto malo vise ako nije problem.
p.s. i sory za velika slova slucajno otislo, mrzilo me da menjam.
Za grafu koristi ATT 1.6.9.xx. Povećavaj clock za core za po 10Mhz i proveravaj stabilnost. Kad ti pukne, povećaj voltažu i tako sve dok više neće ni sa max voltažom ili dok ti temperatura corea nije podnošljiva. Kad završiš core, uradi isto za memoriju - naravno ovde ne diraš voltažu.
...ja ti teško mogu pomoći, koristim za grafu EVGA Precision ali je u pitanju nVidia. Javiće se već neko da ti objasni, ali zar nema u CCC-u opcija za podizanje frekvencije GPU-a i memorije? Može da ti posluži za neki normalan OC.
Za dizanje kloka grafike, koristi MSI Afterburner. Znaci, dizes GPU postepeno po 10 MHz, dok ne pukne. Kad nadjes stabilnu frekvenciju za GPU, onda trazis i za memoriju. Nju dizi za po 50 MHz.
ok hvala ti za ovaj program skontao sam kako radi , ali kada sam dizao gpu dodjem do 800, i cim probam to da predjem i idem dole na ono apply on me automacki vrati na tih 800, ne znam sta to tacno znaci . i kazi mi jos kolika bi max. tem. trebala da mi bude na grafi pod punim opterecenjem kada je testiram. poz i hvala ti jos jedanput
mixx znam da je klok tu negde , ali ja bi zeleo da ga dignem do jedno 3.6 - 3.7 max, pa me samo interesovalo kako ove gore stavke da promenim otprilike, znaci sada mi je voltaza procesora na 1.4v , a voltaza memorije na 1.8.
-ddr2 voltage control auto northbridge volt control auto soutbridge volt control auto cpu nb vid control auto cpu voltage control auto normal voltage 1.4v sta od ovih stavki sto su na auto da promenim i da ih stavim na koliku vrednost , to je sve sto me interesovalo , da nebi puno lutao.
pitao sam te za TAKT memorije i HT, da li si ih spustio prilikom dizanja magistrale? ako nisi, dizanje takta ti je overklokovalo memoriju i ht i pravi ti problem pri daljem overkloku. ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
ja cu samo za grafu da ti odgovorim jer nemam iskustva sa novijim AMD-ovima
26.05.2010. 10:04
status: user broj poruka: 2855
Grafu ostavi i nemoj da je diras!
4870 su jako lose karte iz pogleda OC-a, i da postignes npr 850MHz za GPU sto je jako tesko, dobices u igrama 5frejmova i mnogo buvniju i vreliju karticu
ma spustio sam takt memorije kada sam klolovao procesor, tj. spustio sam joj mnozilac tako da ona sada radi na priblizno istoj vrednosti kao kada je kupljena malo vise, ali bas malo. ma meni pravi prolem verovatno voltaza , jer verovatno je mala za ovu vise od ovih 3.4ghz. e ali kada SISTEM VOLTAGE CONTROL: auto, promenim sa auto na manul , onda me budi jer trebao bi sve vrednosti da promenim koje su na auto , a ne znam sta od ovih vrednosti da dignem ili spustim i za koliko otprilike.
pufi koliko si je klokovao tj. koliko ti je GPU , a koliko ti je MEMORY, i kolika ti je max.temperatura grafe. i koliko se otprilike dobije na performansama na max. kloku. poz i hvala za odgovor
memoriju reda radi pecni malkice, na 1.9V. za cpu je bezbedno 1.45V, sve preko toga ne smem da ti preporucim EDIT:pretpostavljam da si mem stavio na 333, ako dignes fsb na napr 260 mem ce ti otici na ~440, mozda ce traziti i celih 2-2.1V
______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
ok mixx xvala ti tako cu i da uradim ali kazi mi jos samo ovo, sta sa ovim ostalim stavkama kao sto su : northbridge volt control auto soutbridge volt control auto cpu nb vid control auto, koje su na auto , sta sa njima da radim dali da ih ostavim na auto ili sta vec.
Onda je to neki bug verovatno sa programom, probaj sa nekim drugim.
Pozeljno je da ti temperatura GPU-a ne prelazi pod punim opterecenjem 80c.
The Way It`s Meant To Be Played
:: ok hvala ti za ovaj program skontao sam kako radi , ali kada sam dizao gpu dodjem do 800, i cim probam to da predjem i idem dole na ono apply on me automacki vrati na tih 800, ne znam sta to tacno znaci :: i kazi mi jos kolika bi max. tem. trebala da mi bude na grafi pod punim opterecenjem kada je testiram :: poz i hvala ti jos jedanpu :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.