Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Puče nešto ko zvečka
STRANA 1 OD 2  
raic Puče nešto ko zvečka 24.05.2010. 23:26 T27039

status: user
broj poruka: 9006
Elem, pre nekih pola sata restartovao mi se komp, onako bez veze sa desktopa ništa plav ekran, ja reko da nije overklok, vratim na default, on opet rokne iz firefoxa, reko da nije neka temperatura - jok, sve ok. Reko - da nije sedmica nešto prolupala i dok sam čačkao nešto po biosu... puče opet, e tu videh da nije os - logično . Onda je krenuo da restartuje na sve kraće dok na kraju nije hteo ni post da prođe. E tu ja posegnem ispod kreveta, dohvatim verni LCpower 400w i upravo pišem ovo s njega.

prc... opet mi se maločas restartovao dok sam pisao. hmm, idem na kunt, radi se od zore, videću kad se vrnem da ga rasklopim do donjeg veša. u međuvremenu slobodno napišite štogod.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG Paaa... 24.05.2010. 23:29 #216625

broj poruka: 1586
Osh da ti pricamo viceve ujutru da se manje nerviras oko kompa ili da se drzimo problema koji ti se pojavio a koji ces verovatno resiti sam?

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

Scyter Re: 24.05.2010. 23:31 #216627

broj poruka: 8138
Može da bude svašta. Ja sumnam na ploču, jedno 70%

The Way It`s Meant To Be Played

Equinoxe Re: 24.05.2010. 23:36 #216633

broj poruka: 12057

Temperature ?

VMARC 1182 posta 24.05.2010. 23:55 #216643

broj poruka: 9429
Brate, masina...? Klokovi? Napon...? Latencije...? Kako..? Sta...?
Od svega smo skapirali samo da imas Sedmicu i `Verno ElCe Pauer 400 vati`

Bayerische Motoren Werke

Mortificat Daleke 2004-te 25.05.2010. 00:14 #216648

broj poruka: 3519
sam imao iste probleme, gasio se komp kad je hteo i baš ga bilo briga. Otišla mi je ploča, tako mi je tad rekao serviser, dakle sumnjam naponska sekcija ploče. Nadam se da grešim.

Be the change you want to see in the world.

obradmi Probaj nesto da odradis 25.05.2010. 00:23 #216650

broj poruka: 7725
sa system restore ili je neki problem sa driverima ,a mozes i last known good configuration.I tenove ploce dolaze sa toliko novih opcija dok isprobas sve treba ti 2 meseca.Neko kaze ukljuci ACPI 2 neko kaze iskljuci ,ja sad kod Asus-a vidim upozorenje ako stavis recimo plug and play OS moze da dovede do system failure.

H-nitro re 25.05.2010. 00:45 #216657

broj poruka: 1976
ja mislim da je Dinkic kriv za sve a..... sta vi ostali mislite??

...nego rodjace vidi na nije prokleta memorija ili jedan od modula tako je mene zezalo jednom.

Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

obradmi Bilo bi dobro kada bi uhvatio sta pise u BSOD poruci 25.05.2010. 00:48 #216659

broj poruka: 7725
To je i logovano na Windowsima ,po tom kodu moze da se vidi sta je.

Stripy Re 25.05.2010. 01:23 #216669

broj poruka: 4163
Proveri memoriju sa memtest 86 ili ako imaš dva ili više modula počupaj ih napolje i ostavi samo jedan pa probaj

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

kizzam memorija 25.05.2010. 01:35 #216676

broj poruka: 136

napajanje ili memorija
hogar81 ... 25.05.2010. 01:58 #216677

broj poruka: 365

Napajanje, memorija ili ploca

Ruff Re: Puče nešto ko zvečka 25.05.2010. 03:42 #216682

broj poruka: 829
:: u međuvremenu slobodno napišite štogod

`štogod.`:)

par ideja...
nema veze sta pise u programima, najbolje da proveris `rucno`, dodirom, kolike su temperature... mozda je neka dioda zakazala pa se nesto pregreva... ako se restartuje u izvesnom intervalu, onda je to to. ako se dobro secam, skoro si menjao kuler, proveri da li dobro naleze na cpu (ovo je slepacko nabadanje jer bi se pojavio problem odmah posle promene, al ko zna).

drugo, glup predlog, al i to da se spomene, ako si skoro vadio plocu i vracao je u kuciste, mozda je neki od power(on)/reset kablica od kucista pogresno utaknut u plocu. mislim da je ovde neko imao slican slucaj a da je to bilo uzrok.

po sistemu eliminacije, znamo da nisu napajanje (koje si promenio), drajveri(nema bsod) i pretpostavljam grafika, posto bi se pojavili neki artefakti ili bsod prethodno, jelte.
mozda ako imas nesto u pci slotovima sto pravi probleme?
znaci ili memorija ili ploca (hdd valjda nije)... mozda vadjenje baterije pomogne?
za memoriju: ako nisi u mogucnosti da proveris (ako imas jedan modul ili prebrzo restartuje), voljan sam da se ponudim u sredu popodne/uvece mogu da istestiram ako je ddr2. naravno, naci cemo neki nacin da i ti budes siguran da ce ti se memorija vratiti, ako je poverenje problem.:)

mislim da je ovo dosta od mene.:) srecno.

asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui

Equinoxe Re: 25.05.2010. 03:53 #216683

broj poruka: 12057

Verovatno si setovao Floppy u BIOS-u kao 5.25`, a u stvari je 3.5`.....

HAHAHAHAHAHAH.....izvini molim te morao sam.............malo smeha, nadam se da nije problem......

Nadamo se tvojim odgovorima uskoro......

raic Dajte još malo viceva, to je ono što mi treba 25.05.2010. 07:50 #216690

I postavio sam temu da se pohvalim i malo razvedrim, snaći ću se u svakom slučaju pa ću da javim šta je bilo.

Inače pominjao sam u dosta slučajeva šta imam pa sam kontao da nije ni potrebno, Asus p7p55d, i5 750, true black, PC 4770, samsung 1600 cl9 2x1gb. Ko što sam napisao gore, temperature su više nego ok i na dodir a i senzorski, mislim smešne temperature cpu 30-40, system oko 30, bios sam vratio na default posle prvog restarta ko što gore i piše, default je radio ranije par dana pa ajd da kažemo da tu nema greške. Pošto mi je capnuo u biosu jednom nema tu govora o problemima sa sistemom. Ništa ni vraćano ni stavljano a radio je skoro dve nedelje s istim podešavanjima u biosu. Šta mu bi najednom ne znam, al videću večeras kad se vratim i rastavim prokletinju. Probao sam sinoć na brzaka jedan i drugi stik memorije posebno pa zajedno i po svim slotovima i opet puca, sumnjivo mi nešto da su otišla oba istovremeno :) al ajd da ne isključimo još mogućnost.

Mixx ... 25.05.2010. 08:13 #216693

broj poruka: 2931
pa nije mnogo ostalo, ako si napajanje promenio ostaje mb i kartice. moz da bude i usb doduse, mada sumnjam. znas i sam sta ti je ciniti, pocupas APSOLUTNO sve sa ploce, iscupas komsiji graficku, memoriju i tastataturu, pa putem eliminacije, jedno po jedno

Antimatery ...... 25.05.2010. 08:16 #216694

broj poruka: 997
Pa nista sta bih ja prvo uradio, imas dosta jaku masinu za 400w, jos klokovani i5, no drzalo je, mozda je oslabelo, prvo bi bootovao neki od dos alata. Verovatno nije CPU ali redom kreni , CPU, RAM itd , ako zapucava na svako opterecenje ja bih probao prvo napajanje, zatim mozda dodje u obzir ploca ili grafika ali, provrti testove pa vidi...

Sve je relativno !!!

raic re 25.05.2010. 08:39 #216698

Nije stajalo sve to na LC od 400w, bože sačuvaj. Bilo je na silverstone ST50F-230 od 500w, testirano je na 600 na nekom testu i vuklo je, to je sasvim dovoljno za ovo što imam

Ovo sam izvukao lc samo da vidim jel do njega

Ko što reko, ne gine mu totalno rastavljanje kad se vrnem, nisam sinoć imao vremena bog zna šta da probam.

cele1988 ...... 25.05.2010. 10:10 #216718

broj poruka: 1424
Imao sam slicno iskustvo, bas davno kad sam imao Bartona i Asus A7N8X, Situacija ista radilo sve oko tad 6meseci znaci bilo novo ( i bilo bas davno :D) i isto poceo iz cista mira da zabada, restart, pa cak zabode slika zakoci mis ne restartuje se pa moram sam da ga restartujem... kako kad.....to mi se desi 2x u 5min i isto udjem ja u bios i on zabode i tamo!
Ja se onako iznerviram uhvatim povadim sve stavim na sto upalim i pustim sve moguce testove,..... naravno sve prodje radi prefektno. Vratim ja sve u kantu startujem posle nekih 15min sve isto, da po****dis, opet izvadim sve napolje ono radi. I naravnos kontam da je do tada nekog low cost kucista koje nije bio kina ali nije bog zna sta, tada su bile one zabice pa srafis plocu ne ko sad... Provalim ja da ploca stoij napeto gde je CPU odnosno ceo gornji levi deo ploce naponska+cpu... Dal je kanta uvila napela plocu i ona eto pocela da brljavi neznam.... Samo znam da sam sutra otisao i kupio CM Wave Master ubacio sve to i naravno proradilo je bez problema i radlo tako jos 12-13meseci dok nisam prodao :D (od tada mrzim kuneska kucsita najvise na svetu :D)

Eto cisto da podelim sa tobom glupost, pa da u nedostatku resenja probas sa nekim banalnim glupostima poso su ona i tekako moguca.... A da imam jos jednu foru kod devojke na kompu, zabode ona ipod da prebaci peseme u momentu morala je da restartuje komp zbog neceg 3-ceg nebitno i sve bude ok kad krene Vista boot on zabode i stoji crn ekran, zove ona mene telefonom kukumace 10x restata isto, i onda se seti ipod-a izvadi usb i u tom trenutku krene boot normalno :D
Antimatery ima svacega 25.05.2010. 13:36 #216772

broj poruka: 997
Ma cuti sve je to jako nezahvalno, prolaze testovi RAM, CPU, HDD itd. na hirens bootu i sta je bilo, ic koje je bilo zaduzeno za napajanje lan cipa rtl 8xxx otislo u aut davalo veci napon, desavali se plavi ekrani , banalan kvar ic-a od 100-150 din, a ko ce ga naci ??? Ali to je sreca kada tako nesto pronadjes.. Ma nadamo se da nije nista strasno samo napred siguran sam da ces to resiti pozzz i srecno (:

Sve je relativno !!!

Ruff Re: Re: 25.05.2010. 17:10 #216835

broj poruka: 829
iz nekog nepoznatog mi razloga stekoh utisak da je ovo upuceno meni?...:)
ako jeste, samo opusteno, nema frke, uvek sam za salu.:) moram reci da jeste dobar fazon.:D

asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui

::
:: Verovatno si setovao Floppy u BIOS-u kao 5.25`, a u stvari je 3.5`....
:: HAHAHAHAHAHAH.....izvini molim te morao sam.............malo smeha, nadam se da nije problem.....
Mixx Re: Re: Re: 25.05.2010. 17:43 #216841

broj poruka: 2931

:: iz nekog nepoznatog mi razloga stekoh utisak da je ovo upuceno meni?...:
:: ako jeste, samo opusteno, nema frke, uvek sam za salu.:) moram reci da jeste dobar fazon.:
:: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen
:: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui, floppy 5.25`
:: ::
:: :: Verovatno si setovao Floppy u BIOS-u kao 5.25`, a u stvari je 3.5`....
:: :: HAHAHAHAHAHAH.....izvini molim te morao sam.............malo smeha, nadam se da nije problem.....
raic I naravno... 25.05.2010. 20:03 #216872

Rastavio, stavio samo osnovno i radi ko zmaj. Sad ćemo komad po komad nazad...

raic I sve je tu... 25.05.2010. 21:58 #216908

A radi i dalje. Izgleda da su gremlini, ništa drugo mi ne pada na um. Dobro, iskoristio sam priliku da malo bolje izvedem čitavu skalameriju pa nije 100% propao trud

SkyFire Gremlin Grizoje :) 25.05.2010. 22:16 #216914

broj poruka: 18472
http://www.fugly.com/media/IMAGES/Strange/Gremlin_Dog.jpg

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

raic Gremlin Grdoje :) 25.05.2010. 22:41 #216921

http://paulboakye.net/pics/george-bush-sour.jpg

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs