Stize leto, a ja nisam skupio para za 5770 :) Moracu jos malo da teram 8600gt silent :/
Hteo bih da sto vise smanjim temperaturu, ali da prodjem jeftino..Razmisljao sam o kupovini nekog manjeg ventilatora, da ga nekako ubacim ispod graficke, i tako pokusam da ohladim. Jel pomoglo ovo nekom? I kako bi trebalo to da se odradi, gde tacno da stavim ventilator, gde da ga usrafim?
Drugo resenje bi bilo kupovina nekog ventilatora koji se povezuje na PCI slot. Jel ima negde kod nas da se kupe ovi ventovi, i koliko ce oni pomoci sto se tice hladnjenja graficke?
Ako imaš pasivnu mnogo će da pomogne bilo kakav kulerčić, najbolje s nekog crknutog napajanja osmica, pričvrstiš ga onim plastičnim trakama ili nečim sličnim bilo gde tako da duva u rebra,nkakva mudrolija. Bolje nemoj da šrafiš da ne iskriviš rebra, ima da ti kenja neka picajzla kad je budeš prodavao.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
provereno pomaze bilo kakav kuler(i obicna osmica od 150 dinaraa) bilo kako postavljen samo da duva u nju. cak i na stranicu nakacen kuler da duva u nju,a uvlaci vazduh od napolje i temperature odose poprilicno na dole...eventualno osmica sa zadnje strane kucista da izvlaci vazduh i temperature odose 20-25 stepeni dole ko od sale,a ulozio si 300 dinara
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Stize leto, a ja nisam skupio para za 5770 :) Moracu jos malo da teram 8600gt silent : :: :: Hteo bih da sto vise smanjim temperaturu, ali da prodjem jeftino..Razmisljao sam o kupovini nekog manjeg ventilatora, da ga nekako ubacim ispod graficke, i tako pokusam da ohladim. Jel pomoglo ovo nekom? I kako bi trebalo to da se odradi, gde tacno da stavim ventilator, gde da ga usrafim :: :: Drugo resenje bi bilo kupovina nekog ventilatora koji se povezuje na PCI slot. Jel ima negde kod nas da se kupe ovi ventovi, i koliko ce oni pomoci sto se tice hladnjenja graficke :: :: Hvala unapred . :: :: AMD Phenom II x4 92 :: Thermaltake V1 CL-P040 :: MSI KA790G :: Silverstone SST-ST50F-230 500 :: Asus nVidia 8600gt silent 512mb ddr :: Kingston KHX1066mhz CL5 2x1gb
:: Ako imaš pasivnu mnogo će da pomogne bilo kakav kulerčić, najbolje s nekog crknutog napajanja osmica, pričvrstiš ga onim plastičnim trakama ili nečim sličnim bilo gde tako da duva u rebra,nkakva mudrolija. Bolje nemoj da šrafiš da ne iskriviš rebra, ima da ti kenja neka picajzla kad je budeš prodavao. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
I ja mogu samo kiselo da se smeškam za grafiku, takođe sam mislio nešto iz 5xxx serije al ne lezi vraže sve karte su sada još skuplje nego kad su izašle, more zelembaći pravite nešto majku mu, pocrkasmo.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
e jos jedan kuler pozadi da izvlaci vazduh i smanjices temperaturu jos vise,mada je ovih 48 pristojno,ali tek u full load-u ces primetiti da se OSETNO manje greje
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: A sta da radim, nema se..Ne moze da skoci nesto preterano..polako, nije mi hitno.. . :: :: Inace, stavio sam ovu 8icu da duva u rebra i kao smanjila se temperatura za 10ak stepeni, sad je u `leru` 48 stepeni..nije lose za silent karticu.. : :: :: AMD Phenom II x4 92 :: Thermaltake V1 CL-P040 :: MSI KA790G :: Silverstone SST-ST50F-230 500 :: Asus nVidia 8600gt silent 512mb ddr :: Kingston KHX1066mhz CL5 2x1gb :: :: :: ako do sad nesi skupio kes za 5770,tesko da ces i sad cene iduuu gore: :: :: :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: ::
ima da je razduva ko malu macu,moj nekadasnji XFX8500gt grejao se ko kineska serpa,ali neces bato...12-ica mu je smanjila sa 95 na 48-60 stepeni...ajoj jadnih li karti.....to ti je sad fantastishen silent:D
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
Napravi ja hladnu silent karticu :) Necu ni da je menjam :-D AMD Phenom II x4 925 Thermaltake V1 CL-P0401 MSI KA790GX Silverstone SST-ST50F-230 500W Asus nVidia 8600gt silent 512mb ddr3 Kingston KHX1066mhz CL5 2x1gb
:: e jos jedan kuler pozadi da izvlaci vazduh i smanjices temperaturu jos vise,mada je ovih 48 pristojno,ali tek u full load-u ces primetiti da se OSETNO manje grej :: :: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA :: :: :: A sta da radim, nema se..Ne moze da skoci nesto preterano..polako, nije mi hitno.. . :: :: :: :: Inace, stavio sam ovu 8icu da duva u rebra i kao smanjila se temperatura za 10ak stepeni, sad je u `leru` 48 stepeni..nije lose za silent karticu.. : :: :: :: :: AMD Phenom II x4 92 :: :: Thermaltake V1 CL-P040 :: :: MSI KA790G :: :: Silverstone SST-ST50F-230 500 :: :: Asus nVidia 8600gt silent 512mb ddr :: :: Kingston KHX1066mhz CL5 2x1gb :: :: :: :: :: ako do sad nesi skupio kes za 5770,tesko da ces i sad cene iduuu gore: :: :: :: :: :: :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: :: :: ::
Izvini, ali da malo skrenem sa teme na lađenje CPU-a. Vidim da imaš TT V1 na Phenomu X4, pa me zanima kako radi posao. Naručio sam 212+ u `nuklearnoj` firmi sa NB-a, a ovi mi se još ne javljaju da je stigao (moram da ih nazovem ovih dana), pa ako ga još nisu nabavili, da uzmem Vendetu 2 ili V1 (ako ih njih uošte imaju).
Druze, veruj mi da neces da pogresis .) Odlicno hladi, na minimum broj obrtaja drzi jezgra u `leru` do 25 stepeni..posle stress testa ne predje 45..I necujan je..Kad se poveca broj obrtaja, malo bucniji, ali ohladi bolje 2-3 stepena u loadu.. .)
:: Izvini, ali da malo skrenem sa teme na lađenje CPU-a. Vidim da imaš TT V1 na Phenomu X4, pa me zanima kako radi posao. Naručio sam 212+ u `nuklearnoj` firmi sa NB-a, a ovi mi se još ne javljaju da je stigao (moram da ih nazovem ovih dana), pa ako ga još nisu nabavili, da uzmem Vendetu 2 ili V1 (ako ih njih uošte imaju) :: :: :: Phenom II X3 720BE (X4 B20 @ 3GHz :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: CM Storm Sniper AMD Editio :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
imam ja tt v1 3 god na q6600 3.25ghz i hladi dobro ali ne savrseno, drzi ga na nekih 60-ak stepeni za 24/7 (s obzirom da se ovi procesori greju ko ludi) moj savet ti je ako nisi vec nesto uzeo, ifx-14 ili megahalems, po meni najbolji roknes 3 ili 2 kulera i vozi burazz
Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`
:: Izvini, ali da malo skrenem sa teme na lađenje CPU-a. Vidim da imaš TT V1 na Phenomu X4, pa me zanima kako radi posao. Naručio sam 212+ u `nuklearnoj` firmi sa NB-a, a ovi mi se još ne javljaju da je stigao (moram da ih nazovem ovih dana), pa ako ga još nisu nabavili, da uzmem Vendetu 2 ili V1 (ako ih njih uošte imaju) :: :: :: Phenom II X3 720BE (X4 B20 @ 3GHz :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: CM Storm Sniper AMD Editio :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Nisam još uvek uzeo ništa, a bogami izgleda da neću ni jedan od ta dva koja si naveo. Čak i da hoću (u šta čisto sumnjam pošto su sigurno preskupi), prema IT svetu ništa od Prolimateka i Termalrajta kod nas nema da se kupi. Kupovina novog kulera mi nije `o glavu`, tako da ću još malo da razmišljam.
su bacanje para za Phenom II procesore, jer se ne overklokuju nesto posebno, to se uzima za Intel... Za Phenom Ii najbolje nesto tipa Xigmatek HDT-s1284 ili Titan Fenrir.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.