Imam kod sebe neko glupo kuciste na kome su pinovi za front USB konektor izdvojeni...nista cudno vidjao sam i ranije. Pogledam na krimp konektorima pinova da li ima oznaka za VCC+/-, Data, Gnd...kad pazi ono nema. Dobro, kazem sebi i to sam vidjao nije frka tu su boje...kad oces :( boje su tu ali koje? Standard dozvoljava, Green, White, Black i Red a ja nemam White a imam Brown, Orange, Grey, Yellow...uzas
Da li je vidjao neko ili zna gde koja od ovih cudnih boja ide za prednja 2 USB konektora na kucistu?
Koliko ja znam standard za USB konektor je +Vcc, data-, data+, Gnd, gde je +Vcc naravno crvena.. Ali to mi je cudno. Probao bih ovu kombinaciju pa sta mi bog da :)
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapor
:: Imam kod sebe neko glupo kuciste na kome su pinovi za front USB konektor izdvojeni...nista cudno vidjao sam i ranije. Pogledam na krimp konektorima pinova da li ima oznaka za VCC+/-, Data, Gnd...kad pazi ono nema. Dobro, kazem sebi i to sam vidjao nije frka tu su boje...kad oces :( boje su tu ali koje? Standard dozvoljava, Green, White, Black i Red a ja nemam White a imam Brown, Orange, Grey, Yellow...uza :: :: Da li je vidjao neko ili zna gde koja od ovih cudnih boja ide za prednja 2 USB konektora na kucistu :: :: :: D E M I G O D
Jos samo da mi kazes koju kombinaciju? Napisao sam koje su boje, pa mi razvrstaj po mojim bojama sta je sta.
Ovo je default, kojeg ja kao i sto pise nemam:
VCC (red) Data- (white) Data+ (green) Gnd (black)
D E M I G O D
:: Koliko ja znam standard za USB konektor je +Vcc, data-, data+, Gnd, gde je +Vcc naravno crvena.. Ali to mi je cudno. Probao bih ovu kombinaciju pa sta mi bog da : :: :: :: Pozdrav. :: :: Thermaltake Bach Vx :: PSU Chieftec 550W :: ASUS P7P55D :: Intel Core i5 750@2.66 Ghz :: Thermaltake Max Orb :: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz :: Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapo :: :: :: Imam kod sebe neko glupo kuciste na kome su pinovi za front USB konektor izdvojeni...nista cudno vidjao sam i ranije. Pogledam na krimp konektorima pinova da li ima oznaka za VCC+/-, Data, Gnd...kad pazi ono nema. Dobro, kazem sebi i to sam vidjao nije frka tu su boje...kad oces :( boje su tu ali koje? Standard dozvoljava, Green, White, Black i Red a ja nemam White a imam Brown, Orange, Grey, Yellow...uza :: :: :: :: Da li je vidjao neko ili zna gde koja od ovih cudnih boja ide za prednja 2 USB konektora na kucistu :: :: :: :: :: :: D E M I G O D
Ja nisam nikad video, a i da jesam ne verujem da bi zapamtio... Mozda je najbolje da unimerom pogledas koja je koja zica, tako ne mozes da pogresis, a ima ih samo 4 komada tako da nije neka zezancija.
Mislim da nema pametnijeg a sigurnijeg metoda od toga da uzmeš unimer u ruke i označiš na papiru gde koja od tih orange shit grey limun žica završava na usb utičnici tj. koju od pravih boja zamenjuje gledajući na sam usb priključak - a poredeći ga sa šemom koju možeš naći na netu ako je već nemaš ili empirijom - poredeći sa nekim standardnim priključcima... gubitak vremena i nervića, ali to je sigurno.
Ako uzmem unimer, moram i srafciger, ako uzmem srafciger, moram i klesta :))) lakse mi je onda da kupim drugo :P da bih to uradio moram da skinem masku, odsrafim konektor, uporedim sa plocom...Sizifov posao koji ne bih radio bez 50e...
Imam ja ideje kako ali nisu isplative, a google mi nije od korisit pa sam se nadao da je neko video ili zna napmet. Ja imam sledece boje: crna, crvena, zuta, oranz, braon, siva
Zar stvarno misliš da je to neki standard? Da je to negde zapisano? Bre to je bio trenutak inspiracije žutma kad su sklapali to kućište, to im je bilo na raspolaganju a za standarde ih baš zabole. Posle je neki `dovitljivi` srbistanac to uvezao jer je bilo pola centa jeftinije od stalih žutaća `a ništa mu ne fali`.... Ne treba ti šrafciger, klešta možda.. samo malo vremena, premeri unimerom izlaze na usb priključnici i te kabliće gownavog dezena, sve to viri napolje...ne mora da se kasapi, i doći ćeš do rešenja. Jedino ako moraš da ga porediš sa nekim normalnim kućištem, moraš i njega da otvoriš - ali sve je brže od odlaska u prodavnicu po novo... (kad na njemu: roze, pink, modra i šatirana kablovska petljica)....
I to mi je palo na pamet, samo sta mi je + a sta masa? OK za jedan je to crno-crveno a za drugi? braon-oranz?
D E M I G O D
:: Poveži plus i minus, to je lako naći, a data+ i data- ćeš povezati uspomoć trial&error metoda :: :: Windows-free with Fedora 12 :: :: == http://www.diy-audio-engineering.org = :: ::
Pipalice od Sanwae jedva udju i u molex a kamo li USB...mogu jedino masu da napipam i to je to...a boje nisu ni blizu, probao sam da dobijem napon ali red+gnd nije VCC :( jedino d aubodem referencu/masu pa posle zicu po zicu za napon, pa posle opet za data+- pa sve to 2x...hm, mislio sam da cete mi reci nesto sto vec ne znam :( tj. olaksati mi a ne otezati :)))
:: Pipalice od Sanwae jedva udju i u molex a kamo li USB
Dve razmotane spajalice i malo izolir trake rešavaju taj problem. Zica od spajalice je taman otprilike debljine pinova na ploči tako da je lepo gurni u usb konektor za ploču na kraju front USB kabla, drugu razmotanu fiksiraj na drugu pipalicu i njom ćeš prići front USB-ovima, za 2 minuta tačno vidiš šemu USB-a.
Mogu ja to i obmotanom licnom ne mora spajalica, ali mi za takvo merenje bez raskplapanja treba jos jedna ruka :))) ali da je 2min to tesko :P
Hvala drugari, ja sam se samo nadao da neko zna semu jer je to vidjao
D E M I G O D
:: :: Pipalice od Sanwae jedva udju i u molex a kamo li USB :: :: Dve razmotane spajalice i malo izolir trake rešavaju taj problem. Zica od spajalice je taman otprilike debljine pinova na ploči tako da je lepo gurni u usb konektor za ploču na kraju front USB kabla, drugu razmotanu fiksiraj na drugu pipalicu i njom ćeš prići front USB-ovima, za 2 minuta tačno vidiš šemu USB-a.
Spajalica je bolja od licne jer je kruta. Na jednu pipalicu fiksiraj spajalicu. gurni u prvi krimp konektor i ostavi tako, neće spasti. Ostaju ti dve ruke da ispitaš ona 4 kontakta na front usb-u. Onda u sledeći krimp konektor, pa sledeći i to je to, imaš šemu. Pričam iz iskustva, već sam radio tako jer sam imao neke stare HP ploče sa nestandardnim rasporedovima USB-ova, pa sam morao tako da pravim front-usb kabl za žuto kućište.
:: vcc narandžast :: data- žut :: data+ siv :: gnd brao :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
fino, ovo je korisno, sve sto koristi ne moze da skodi
:: Hvala evo ja nakon tebe potrazio i nabasao na ovo :: :: http://www.usbman.com/Guides/BelkinMotherboard_cable_assembly.ht :: :: mozda jos nekom posluz :: :: :: D E M I G O D :: :: :: vcc narandžast :: :: data- žut :: :: data+ siv :: :: gnd brao :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: ::
imam isti problem. Kod mene je ovako Na kucishtu imam kabal za front usb: vcc 1 - crvena data-1 -zuta data+1 -zelena gnd 1 _ crna E sad, imam dve ploche i ne znam koja ce biti u ovom kucishtu ali se kod obe razlikuju`nazivi` za pinove i ne znam koji pin bi odgovarao zici sa kucishta : Kod prve imam 9 pinova i mislim da je lakshe al aj da pitam: USB+5V da li tu ide vcc 1? USB P5- da li tu ide data-1? USB P5+ da li tu ide data+1? gnd trebalo bi da tu ide gnd1 9pin je nc Kod druge ploche je ovako: VREG FP USBPWR0 da li tu ide vcc1? USB FP P0- da li tu ide data-1? USB FP P0+da li tu ide data+1? gnd trebalo bi gnd1 9pin je `key` a 10-ti USB FP OC0 za shta oni sluze? Hvala
:: imam isti problem. Kod mene je ovak :: Na kucishtu imam kabal za front usb :: vcc 1 - crven :: data-1 -zut :: data+1 -zelen :: gnd 1 _ crn :: E sad, imam dve ploche i ne znam koja ce biti u ovom kucishtu ali se kod obe razlikuju`nazivi` za pinove i ne znam koji pin bi odgovarao zici sa kucishta :: Kod prve imam 9 pinova i mislim da je lakshe al aj da pitam :: USB+5V da li tu ide vcc 1 :: USB P5- da li tu ide data-1 :: USB P5+ da li tu ide data+1 :: gnd trebalo bi da tu ide gnd :: 9pin je n :: Kod druge ploche je ovako :: VREG FP USBPWR0 da li tu ide vcc1 :: USB FP P0- da li tu ide data-1 :: USB FP P0+da li tu ide data+1 :: gnd trebalo bi gnd :: 9pin je `key` a 10-ti USB FP OC0 za shta oni sluze :: Hvala :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.