Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Restart Loop
STRANA 1 OD 1
zfun Restart Loop 19.05.2010. 14:42 T26891

status: user
broj poruka: 206
Masina je sledeca>> Asus P5KC,Cooler Master Real Power 460W,Intel E6300 2.8GHz,Ati 3850 Gainward 1024mb ddr2,3x1 gb kingston ddr2,wd 320 aaks,optika,3 kulera>1x120 i 2x60,kuciste je Frontier Opera.Cpu i napajanje jos u garanciji,masina sastavljena pre 2 meseca i radila savrseno do ovog problema.Restartuje se po ukljucivanju odmah posle prvog beep-a i tako u krug..Menjao napajanje,kao i graficku i isto se ponasa,ostavio samo 1 plocicu rama i stavljao u razlicite slotove,ali bez promena,skidao cpu,stavio novu pastu i ima malih promena,prodje prvi beep,ponekada stigne i do windowsa,ali se obavezno restartuje i opet u krug,dok ne iscupam iz uticnice.Temperature su ok CPU 37,GPU 30,MB 29,hdd 25,bilo kakva ideja je dobrodosla,ne znam vise sta da probam??a nije mi jasno ni sta je moglo da dovede do ovog proplema?Juce najnormalnije koriscen komp.. Jos da napomenem,kada izvadim sav ram ili graficku,cuju se beep-ovi,sto govori da je ploca ok..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zfun nisam napisao.. 19.05.2010. 14:44 #215018

..da je win 7 ULTIMATE X64 RTM u pitanju i skroz je updateovan,kao i svi drajveri.

Danijelk Restart loop... 19.05.2010. 14:56 #215022

broj poruka: 1541
Probaj drugi hard...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 19.05.2010. 15:04 #215027

broj poruka: 2931
ili napajanje...

Danijelk Hard ili ploca-bios u-p-d-a-t-e... 19.05.2010. 15:12 #215031

Napajanje je vec menjao.... Probaj drugi hard kao sto rekoh, ili sata kabl eventualno. Ako nije to uradi BIOS update za plocu, ako budes mogao...

zfun hvala na odgovorima 19.05.2010. 15:26 #215040

Da, imam drugo napajanje i to sam prvo probao,ali nije pomoglo,a hdd nemam drugi,ali sam iskljucio ovaj,tako da bi trebao da mi kaze >>No Boot Device
zfun nikako ne mogu ukacim sta mu fali.. 19.05.2010. 15:27 #215043

.. savrseno radio sa ovim komponentama,a sada ovo..bas mi nije jasno

zfun nastavak odgovora,sada videh da fali deo.. 19.05.2010. 15:29 #215044

tako da bi trebao da mi kaze >>No Boot Device
zfun treci put.. 19.05.2010. 15:30 #215045

tako da bi trebao da mi kaze >>No Boot Device sto se ne desava,vec se restartuje posle prvog beepa ili posto prikaze logo maticne ploce.

nemamime re 19.05.2010. 15:31 #215046

broj poruka: 294
To sto se cuju bipovi kada izvadis memoriju i graficku ne znaci da je ploca OK. Deo nje radi, ali mozda (verovatno) ne sve bas kako bi trebalo. Ako si sve ostalo probao, sistemom eliminacije ostaje samo ploca. I nisi napisao da li si mozda menjao kablove od hdd-a i optike, a probaj i da mu zakacis drugu tastaturu. I nespravna tastatura ili neki los kabel umeju da prave takve probleme.

Danijelk Drugi hdd.... 19.05.2010. 15:31 #215047

Probaj drugi HDD kao sto rekoh, snadji se nekako, pa bar ces znati dal je ili nije hdd...

MACHINE Re: nikako ne mogu ukacim sta mu fali.. 19.05.2010. 15:32 #215049

broj poruka: 5710
Lici mi na los kontakt LGA775 i CPU (proveri dobro pinove na socketu i pazljivo montiraj cooler tj. mora lepo da legne, )...izvadi sve napolje i stavi na neku neprovodnu povrs odignuto od zemlje na nekoj kutiji recimo, ostavi samo plocu+CPU, jednu ispravnu memoriju, napajanje i ispravnu grafiku. Ne kaci HD i DVD i ustekaj P4 i konektor za grafiku. Ako je i dalje isto riknula je ploca

D E M I G O D

:: .. savrseno radio sa ovim komponentama,a sada ovo..bas mi nije jasn
::
zfun hm.. 19.05.2010. 15:39 #215051

nabavicu drugi hdd,mada mislim da nije to u pitanju,jer bi trebalo da mi kaze no boot device kada ga iskljucim fizicki..Dobra ideja za kablove,kao i za tastaturu,to cu odmah probati,to sve imam ,javim sta se zbiva..a ako ni to ne pomogne,probacu ovo sto MACHINE kaze..hvala jos jednom na pomoci

zfun evo mozda nekome bude od koristi.. 24.05.2010. 23:48 #216640

Probao sam sve gore navedeno,hdd nije definitivno,kao ni kablovi,tastatura..Komp sam iskljucio iz struje i tako stajao par dana,htedoh da ga nosim u servis a nikako nisam nasao vremena..Juce ga ukljucih,cisto da vidim sta se desava,kad on proradio i to radi najnormalnije!!Ne restartuje se,prolazi Everest stability test,nista mi nije jasno..Ne znam sta se desavalo,kao ni zbog cega,ali eto,sada radi,videcu dokle ce tako..Hvala na predlozima,pomoci,pozdrav

VMARC Crkla ti je ploca 25.05.2010. 00:00 #216645

broj poruka: 9429
Tj na izdisaju je.
Mozes samo da pokusas da ubacs novi BIOS, mozda ti to pomogne, ali mis e cini da je mrka kapa.

Bayerische Motoren Werke

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs