i iz čistog mira se ukoči i moram na restart. Jednom sam primetio da se ukočio kada sam resetovao router, mada verovatno nije to vezano za sam problem. Ne znam kako da ustanovim problem.
Danas se 3 put ukočio za sedam dana. Šta bi to moglo biti.
Instalirao sam Kaspersky PURE i u isto vreme sam stavio novu HD4670, nikako ne mogu da uhvatim trenutak kad se zamrsne slika posto se desi odjednom nicim izazvano.
Moracu prvo da vidim tu memoriju da vratim. da nije to slucajno.
:: Instalirao sam Kaspersky PURE i u isto vreme sam stavio novu HD4670, nikako ne mogu da uhvatim trenutak kad se zamrsne slika posto se desi odjednom nicim izazvano :: :: Moracu prvo da vidim tu memoriju da vratim. da nije to slucajno.
I ako je memorija po defaultu na 1066 mhz ti moras da se ponasas u skladu sa plocom tako da ces za tih 1066 mhz svakako morati da dodas voltazu da bi bila stabilna..
Najjace da je memorija :). Evo meni se bezbroj puta desilo da kada resetujem modem zakuje komp iz cista mira, ali to se desavalo zato sto mi modem nije bio ispravan :).
Kako si uspeo da stavis 2.18??? Jesi ti siguran da ti je to volataze memare? Jesi siguran da si samo promenio odnos Fsb memara? probaj da povecas voltazu NorthBridga za korak ili dva.
:: :: :: :: hm...memorija je bila na 2.2 V sad sam stavio na 2.18 pa cu da pratim sta i kako. Poz
Na koliko ti je propisana memorija? Inace da tebe ne zeza neka software-ska nekompatibilnost?!Kazes menjao si kartu.Koja je prethodna karta bila?Driver?
Nisam bas siguran da postoji vdimm sa dve decimale, znaci mislim da si stavio ili 2.1 ili 2.2, nema izmedju. pa od default voltage digni na sledecu koju ti ploca dozvoljava, npr ako u podesavanjima imas default, pa +0.15 +0.3, itd ti stavi ovo + 0.15 ili sta vec ti pise. I proveri drivere kao sto ti je rekao skyfire.
:: E sad se i ja zapita.. :: :: pa na mojoj ploći mogu da biram po DRAM VOLTAGE na 2.18 a FSB je 266, Dram FREQ je 106 :: :: NortBrigda ... hm ... kako mislis korak ili dva ?
E brate ajde ti lepo vrati memoriju na 800 pa onda ako ti restrartuje ti pisi ovde. Ionako sa povecanjem frekvencije dobijas tek 4-5% na performansama, cesto i manje, vise dobijas stezanjem latencija.
druze ploca ima pomeraje za po 0.02V bas kao i cela P5Q serija tako da se manes toga! Sto se tice teme ajde ti druze clear CMOS, kad ga upalis iskljuci samo C1E i namesti vreme i datum pa vidi sta ce se desavati! Ako nastavi da brlja onda je neka nekompatibilnost pa ce vidimo i koja!
:: :: Nisam bas siguran da postoji vdimm sa dve decimale, znaci mislim da si stavio ili 2.1 ili 2.2, nema izmedju. pa od default voltage digni na sledecu koju ti ploca dozvoljava, npr ako u podesavanjima imas default, pa +0.15 +0.3, itd ti stavi ovo + 0.15 ili sta vec ti pise :: I proveri drivere kao sto ti je rekao skyfire :: :: :: E sad se i ja zapita.. :: :: :: :: pa na mojoj ploći mogu da biram po DRAM VOLTAGE na 2.18 a FSB je 266, Dram FREQ je 106 :: :: :: :: NortBrigda ... hm ... kako mislis korak ili dva ?
Izvini molim te, nisam nabubao koja ploca ima kakva podesavanjam, ali poenta je ostala ista, vrati na default podesavanja pa nam onda javi.
:: druze ploca ima pomeraje za po 0.02V bas kao i cela P5Q serija tako da se manes toga :: Sto se tice teme ajde ti druze clear CMOS, kad ga upalis iskljuci samo C1E i namesti vreme i datum pa vidi sta ce se desavati :: Ako nastavi da brlja onda je neka nekompatibilnost pa ce vidimo i koja :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1151257 :: :: :: :: :: Nisam bas siguran da postoji vdimm sa dve decimale, znaci mislim da si stavio ili 2.1 ili 2.2, nema izmedju. pa od default voltage digni na sledecu koju ti ploca dozvoljava, npr ako u podesavanjima imas default, pa +0.15 +0.3, itd ti stavi ovo + 0.15 ili sta vec ti pise :: :: I proveri drivere kao sto ti je rekao skyfire :: :: :: :: :: E sad se i ja zapita.. :: :: :: :: :: :: pa na mojoj ploći mogu da biram po DRAM VOLTAGE na 2.18 a FSB je 266, Dram FREQ je 106 :: :: :: :: :: :: NortBrigda ... hm ... kako mislis korak ili dva ?
Meni se cini da se ta nekompatibilnost zove Kaspersky ili lose instalirani drajveri - ostali repovi starih ako je bila matorija ATI ili NV grafika pre ove 4670...
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Ma i ja tipujem na Kaspersky, a driveru su najnoviji od 4670 sa ATI sajta.
Sto se tice memorije ostavaljam dan dna ovako da vidim dal ce ukociti.posle vracam na default i idemo dalje.
A router je Dlink 635 i 50 % kladim se da on moze da pravi problem. Jednom se komp zaledio kad sam na njemu ovnavljao vezu rucno, drugi put kad sam prekosio fileonve sa home PC-a na laptop kroz wifi.
Meni je modem radio ali imao je tripove da mu recimo odjednom nestane usb konekcija i tada se samo ubije komp i modem :), inace preko LAN-a nije uopste radio :).
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.