ZNACI KAD MI NIJE IZLETEO IZ RUKE!!! verzija na 1900rpm. Ljudi to toliko duva da izuva. Ja sam ocigledno samo mislio da znam sta znaci 110 CFM :) 37dB?? hm... za tako nizak rpm zajebano, nema spavanja u sobi sa kulerom na ful. lepo je sto na 5v daje 1000rpm i neverovatnih 55cfm- neverovatno zato sto je potpuno necujan!!! preporucujem
______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Uzeo sam ja pre par meseci Scythe S-Flex koji je radio na 1900rpm imao neki odlican CFM, ali pošto držim fanove na maximum uz njega jednog ne može da se spava jer zuji neprijatno...
Čekam ja da lepo stigne CM Excalibur u Desk pa da uzmem dva. 85CFM na 30db...
Ako hoćeš odličan fan koji je tih na maximumu pogledaj Enermax Magma. Jedan mi stoji na push/pull na Corsairu H50 i jedva se čuje. Radi na 1600rpm a ima 70CFM i ispušta samo 19db pa ti vidi __________________ Scourge of PCBerza
ma ja sam ovaj uzeo za chiefteca gps450 umesto sadasnjeg `YATE LOON 120mm Case Fan - D12SH-12` koji je poceo da cangrlja kad je na niskom rpm, tek kad se malo zagreje radi kako treba. uporedne performanse: Scythe 1900rpm 37db 110cfm 0.53A Yate loon 2200rpm 40db 88cfm 0.3A znaci bice tisi i pravice vecu promaju, samim tim obarace temperaturu napajanja pa ce fan managemet da ga drzi na nizem naponu za isto opterecenje pa ce biti jos tisi... stim da ce huk biti dublji zbog nizeg rpm... jedva cekam sutra da ga probam ps. i duplo je duplo jeftiniji od excalibura ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Uzeo sam ja pre par meseci Scythe S-Flex koji je radio na 1900rpm imao neki odlican CFM, ali pošto držim fanove na maximum uz njega jednog ne može da se spava jer zuji neprijatno.. :: :: Čekam ja da lepo stigne CM Excalibur u Desk pa da uzmem dva. 85CFM na 30db.. :: :: Ako hoćeš odličan fan koji je tih na maximumu pogledaj Enermax Magma. Jedan mi stoji na push/pull na Corsairu H50 i jedva se čuje. Radi na 1600rpm a ima 70CFM i ispušta samo 19db pa ti vid :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
nevredi te pare,ja kontao da uzmem 2 al zajebi,nista od toga,nasao sam i ja oko 15$ je cena sad,tacno tako kako kazes ce biti.. Inace zelim ti srecu da sve lepo resis oko grafe. :D Fatality cSports public : 91.150.72.228:27034 http://fatality-cs.info/
:: nevredi te pare,ja kontao da uzmem 2 al zajebi,nista od toga,nasao sam i ja oko 15$ je cena sad,tacno tako kako kazes ce biti. :: Inace zelim ti srecu da sve lepo resis oko grafe. : :: Fatality cSports public : 91.150.72.228:27034 :: http://fatality-cs.info :: ::
Komp mi stoji na otvorenom (ustvari još gore, u rezonatorskoj kutiji) na metar od glave tako da nema kuntanja ako stavim neku kantu od fana. Koješta sam probao ali noiseblocker blacksilent mi je ispao daleko najbolji, Dva XL2 što idu na 1500rpm držim na procesoru i jedan XL1 na 1000 na hardovima, ovi na 1500 se u punoj brzini čuju kao većina drugih kad ih spojiš na 5v a ovi na 1000 se ne čuju uopšte. Protok je odličan i ne izgledaju loše, doduše ne svetle al to je čak nekome plus. Čak i nisu skupi, 700din je bilo kad sam uzimao, ma znaju švabe šta rade, šteta samo što kod nas nema njihova multiframe serija, oni su tek bruka.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
sad gledam preformanse xl1/xl2... pa izgleda da su tu negde sa skythe sto se tice odnosa CFM/dB, a i cena im je tu negde. jedino sto odskace je lifetime 80000 u odnosu na skythe 30000. naravno, pod uslovom da nije napumpana spec. ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Mislim da nije, koriste neki svoj ekskluzivni patentirani bearing, tvrde da je i totalno svejedno kako je ventilator montiran, horizontalno, vertikalno, naopačke, ima dosta ventilatora kojima se smanji radni vek ako stoja naglavačke. Za db ne lažu takođe za razliku od ostalih, lično testirano i provereno, ono što TT napiše na venilatorima su bajke braće grim.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
naglavacke znaci osovina vertikalno, stator iznad rotora, tj. duva na gore kao u napajanju ili...? kuciste mi je takvo da mogu da okrenem napajanje da mu kuler bude gore, pa ako ima smisla mozda i probam. fabricki u chieftecu mi je prilicno brzo prokrcao ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Mislim da nije, koriste neki svoj ekskluzivni patentirani bearing, tvrde da je i totalno svejedno kako je ventilator montiran, horizontalno, vertikalno, naopačke, ima dosta ventilatora kojima se smanji radni vek ako stoja naglavačke. Za db ne lažu takođe za razliku od ostalih, lično testirano i provereno, ono što TT napiše na venilatorima su bajke braće grim :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Ma totalno svejedno, tako kažu. Al dobro, to je manje bitno, bitno je da imaju sve : protok, tišinu, kvalitet i cenu. Jedino što ih retko nabavljaju pa treba da ti se potrefi da ih navataš. Ima ih samo u gimpatronu čini mi se.
odusevio me kako vuce pa sam morao da napisem. sreca pa je bio kratak kabl, inace odosmo on, ja i kuciste u oz :) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: ...moram da ti kažem, baš si bukvalan bio kad si rekao Short Review :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.