Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
overlokeri mala pomoc
STRANA 1 OD 1
cicadraza overlokeri mala pomoc 14.05.2010. 21:14 T26769

status: user
broj poruka: 51
znaci imam ATLON II 630, i gaiabayt plocu , procesor sam kolovao do 3.3 ghz bez dfizanja napona , i stabilan je , posle toga sve vise dizanje bez diranja do napona je nestabilno , pa bi zalio da mi malo pomognete oko dizanja napona.
znaci cuo sam za ono digni voltazu malo i uredu je ali ja to ne znam , tj ne znam sta tacno da promenim oko tih napona, posto sada sve mi stoji na auto , pa ako moze tacno da mi kazete kako se sta zove sto trebam da menjam.
posto ja sam tamo nesto malo gledao i video da ima kako da se doda na napon nekako kao +0.25 v i slicno tame, ali ne znam tacno sta to znaci ni kako da to menjam . \
pa ako mozete malo da mi pomognete sta da promenim , tj kako sta da dodam otprilike a da bude bezbedno.
pomozite ako ko moze
pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Ajd ja ću 14.05.2010. 21:51 #213466

broj poruka: 9006
Vidi koliki je default napon, ako ne piše vidi u hardware monitor sekciji, recimo ako je oko 1,3v možeš da staviš na 1,325 za početak pa vidi šta kažu testovi, znači dižeš +0,025. Dizanje do 0,1v je bezbedno i na duže staze u opštem slučaju, u ovom primeru do 1,4v.

Naravno ako moraš da dižeš napon 0,05v da bi dobio 100mhz više to se ne isplati, nađi neku zlatnu sredinu.

Javiće ti se sigurno neki pro kloker ako ih ne bude mrzelo, ovo su samo opšta uputstva Nego, imaš li ti to čime da hladiš?

I nisu overlokeri nego overlookeri

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

saxija Re: Ajd ja ću 14.05.2010. 22:39 #213491

broj poruka: 4016
e bas ces ti da mu pomognes, ahahhahahah, salim se, reko ajd ja cu kad ono ti poceo pa da ne smetam :P

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

:: Vidi koliki je default napon, ako ne piše vidi u hardware monitor sekciji, recimo ako je oko 1,3v možeš da staviš na 1,325 za početak pa vidi šta kažu testovi, znači dižeš +0,025. Dizanje do 0,1v je bezbedno i na duže staze u opštem slučaju, u ovom primeru do 1,4v
::
:: Naravno ako moraš da dižeš napon 0,05v da bi dobio 100mhz više to se ne isplati, nađi neku zlatnu sredinu
:: Javiće ti se sigurno neki pro kloker ako ih ne bude mrzelo, ovo su samo opšta uputstva Nego, imaš li ti to čime da hladiš
:: I nisu overlokeri nego overlooker
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

raic Jbg, vidim da niko neće 14.05.2010. 22:42 #213493

broj poruka: 9006
A da nisam podoban i nisam, izdao sam sad amd, ne znam de ću sa sobom od sramote.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Mortificat ... 14.05.2010. 23:39 #213524

broj poruka: 3519
Nikakva korist od vas dvojice...šalim se, poslušaj raic-a, probaj tako.

Be the change you want to see in the world.

cicadraza hvala za odgovore, ali aj jos malo pomozite..... 15.05.2010. 01:20 #213536

broj poruka: 51
e ovako kada udjem u bios imam sledece stavke:

SISTEM VOLTAGE CONTROL: auto
-ddr2 voltage control auto
northbridge volt control auto
soutbridge volt control auto
cpu nb vid control auto
cpu voltage control auto
normal voltage 1.4v

e sada sta koliko se ja razumem , a ne razumem se puno njegova trenutna voltaza je 1.4v, i ja bi trebao da ovo cpu voltage pomalo podizem jel tako tj da dodajem po nekih 0,025, i sta jos treba da menjam od ovih gore navedenih stavki , tj da li upopste njih da diram ili njih da ostavim na auto. aj pomozite malo oko toga.

mene buni cim ovo SISTEM VOLTAGE CIONTROL promemim sa auto na rucno podesavalje izbaci mi kao crvenim slovima upozorenje kao nesto paznja voltaze , ili da ja samo snimim ovo i da to upozorenje zanemarim.

pozzzzzz

Mortificat ... 15.05.2010. 02:38 #213553

broj poruka: 3519
Takav ti je bios, kao i svaki po defaultu ti daje upozorenje čim nešto pokušaš da promeniš, samo polako sa tim voltima, korak po koraK
mislim na CPU

Be the change you want to see in the world.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs