Stigao mi je danas nov kuler, pa krenuo polako sa overklokom procesora navedenog u potpisu. Default klok mu je 200Mhz * 14 = 2.8GHz. Do 3220Mhz, tj FSB=230mhz ide lepo, prolazi prime95, normalno sa malo povecanim naponom, ali kad stignem do FSB=235mhz, podigne sistem, ali posle 7-8 minuta stresa u prime95 pokaze plavi ekran i restartuje racunar.
trebalo bi da svaki phenomII/athlonII moze da radi na 3.6ghz na 1.45v sa box kulerom. spusti HT, spusti mem na 667, sve sto ti je na auto stavi na manual, digni napon na 1.45 pa probaj ponovo ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Uh, ladno je bilo do memorije. Danas se mislim dal da smanjim brzinu memorije, pa gledam kad radi na 1066mhz po defaultu, zasto ne bi radila na 960mhz.. :) Hvala Mixx, da nisi sad spomenuo verovatno bih tek sutra pokusao sa ovim :)
:: trebalo bi da svaki phenomII/athlonII moze da radi na 3.6ghz na 1.45v sa box kulerom. spusti HT, spusti mem na 667, sve sto ti je na auto stavi na manual, digni napon na 1.45 pa probaj ponovo :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
Ali mi odgovara da ovoliko spustim memoriju..Kad podignem FSB na 240mhz, opet mi se desava da posle 5 minuta izbaci plavi ekran i restartuje se racunar.. :( Zna li neko sta je? Ne verujem da je ploca. Sumnjam na ram :/ Kako mogu da proverim jel problem sa ram memorijom?
imao sam i ja problema sa OC-ovanjem, i nije problem ram, ram nije neispravan, pusti prime da testira ram ili memtest pusti neko krace vreme da vidis da li sigurno radi dobro. Ima nekih problema sa memorijom kad se ocuje cpu(msm na kingston posto imam hyperx na 800 cl4), posto nemam msi nzm kako se ponasa, ali kod mene sam sredio taj takav problem koji imas ti, tako sto sam stavio sve na auto podesavanja oko memorije i oko voltaza za ram i cpu. i cpu mi radi sada na 3.2ghz(intel e5200 je u pitanju) memorija se sama podesila da radi na 800mhz i nema nikada nikakovg errora . E sad moguce je i da si dosao do `zida` pa ne moze vise preko te vrednosti, znaci i to je moguce, procackaj jos neka podesavanaj pa vidi da li moze nesto da se uradi, ako ne onda je 90% mogucnost da si dosao do granice preko koje ne moze vise da se podigne fsb. pozdrav
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.