Pokusavam da pomognem nekome, pa rekoh da cujem vase misljenje. Evo problema: - Komp se nakon regularnog `turn off` gasenja posle nekoliko sati (npr. usred noci, mada mislim da je podatak o vremenu paljenja irelevantan) upali sam, podigne win... Pomaze samo dugme na produznom ili na napajanju u polozaju off..
Ploca je neka Gigabyte 875 sa integrusom, procesor je Phenom II X2 550, memoroija kingston HX1066, napajanje lc power 550w, kuciste CM Elite 332
Sve je setovano na disable, samo je PME Event Wake Up enejblovan i neko paljenje preko mreze. Navodno je primeceno da se pojava desava samo posle upotrebe interneta. Eh, rekao sam da sve to podese na disable, pa cemo videti... Hvala Daum
U Biosu u Power Management treba nesto iskljuciti...Ne mogu tacno da se setim sta,mislim da je Wake Power on ili tako nesto...Slobodno disejbluj sve. Ili neka taj neko jednostavno prekine vezu modema i racunara,neka izvuce LAN kabli iz modema ili iz ploce.
rekao sam vec da disejbluju sve, verovao ili ne koriste dial-up internet. Ja sam nesto proredio svoje dolaske ovde, ali vidim da ste i dalje k`o zapete puske kad treba nekome pomoci. Svaka cast! Hvala i pozdrav!
:: rekao sam vec da disejbluju sve, verovao ili ne koriste dial-up internet Procitao sam,ali smo gotovo istovremeno postovali...Pa rekoh ajde da ne brisem... :: Ja sam nesto proredio svoje dolaske ovde, ali vidim da ste i dalje k`o zapete puske kad treba nekome pomoci :: Svaka cast :: Hvala i pozdrav Nema na cemu. Pozdrav i tebi Antilohije.
Probaj da na plochi gde je ukljuchen power sw samo okrenesh kabal. Ima dve boje belu i josh jednu recimo plavu. Probaj samo da okrenesh polaritet. obichno je nacrtano na plochi gde je +.
Na nekim racunarima se vidjao da je tu bio problem.
To sam svojevremeno licno sklapao i zakleo bih se da nisam pobrkao polaritet, probacu prvo ovo sa biosom pa ako ne pomogne, to je sledeci korak .) pozz
sa polaritetom...to su taster prekidaci a kolo reaguje sa impuls...
Kod tebe je definitivno problem BIOS. Dakle, ISKLJUCI/disable svako paljenje (WakeUp) bilo da je modem, LAN ili PME. Ako to ne pomogne onda flashuj novi BIOS...ako ni to ne resi stvar onda je ploca problem, obicno otkaze neki od cipova za kontrolu resursima.
Obicno se desava ako je wakeup modem ili etherner da usled promena napona u lokalnim instalacijama kartica odreaguje i probudi sistem
Standardna prica kada se u racuanru nalazi modem, a u BIOS-u nije pogaseno sve vezano za paljenje racuanra na neku spoljasnju akciju. Dovoljno je da se malo promeni napon na telefonskoj liniji i modem pomisli da je dobio poziv i upali racunar. Znaci ono sto si im i rekao: pogasiti sve na temu wake on...
ajde i ja jednom da pomognem nekom a ne samo da čitam. to ti je jedna jako prosta stvar-otišlo ti dugme za paljenje. isčupaj dugme i ako se vise ne pali onda je to.
Pocetnicka greska :P u tom slucaju bi se komp i `samoinicijativno` gasio! Zar ne?
:: ajde i ja jednom da pomognem nekom a ne samo da čitam :: to ti je jedna jako prosta stvar-otišlo ti dugme za paljenje :: isčupaj dugme i ako se vise ne pali onda je to :: :: :: ::
:: ajde i ja jednom da pomognem nekom a ne samo da čitam :: to ti je jedna jako prosta stvar-otišlo ti dugme za paljenje :: isčupaj dugme i ako se vise ne pali onda je to :: :: :: ::
ohoho imacu cak dva posta machine- nije tacno (delimicno), prvo se upali jednom u par dana, pa onda vise puta na dan......... daum- ccccc stvarno lose i nemastovito. pa npr. pre nego ode da spava iscupa kabl, sanja nesto lepo........ kad se probudi vrati kabl i ............
mozesi da ga iscupas i odmah posle paljenja, a mozes i da uzmes kljesta preseces jednu zicu npr. na polovini pa tu drzis rukom (prespojis ogoljene zice) kabl dok palis i posle razdvojis (nece te ubiti struja).
a moze i da prespoji pinove na maticnoj bilo cime sto ce napraviti spoj
:: ohoho imacu cak dva post :: machine :: nije tacno (delimicno), prvo se upali jednom u par dana, pa onda vise puta na dan........ :: daum :: ccccc stvarno lose i nemastovito :: pa npr. pre nego ode da spava iscupa kabl, sanja nesto lepo....... :: kad se probudi vrati kabl i ........... :: :: :: mozesi da ga iscupas i odmah posle paljenja, a mozes i da uzmes kljesta preseces jednu zicu npr. na polovini pa tu drzis rukom (prespojis ogoljene zice) kabl dok palis i posle razdvojis (nece te ubiti struja) :: :: a moze i da prespoji pinove na maticnoj bilo cime sto ce napraviti spo :: :: :: :: :: ::
C c c, ovo je tek nemastovito... da prespaja zice????? __________________ Scourge of PCBerza
CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh :: ccccc stvarno lose i nemastovito :: pa npr. pre nego ode da spava iscupa kabl, sanja nesto lepo....... :: kad se probudi vrati kabl i ........... :: mozesi da ga iscupas i odmah posle paljenja, a mozes i da uzmes kljesta preseces jednu zicu npr. na polovini pa tu drzis rukom (prespojis ogoljene zice) kabl dok palis i posle razdvojis (nece te ubiti struja) :: :: a moze i da prespoji pinove na maticnoj bilo cime sto ce napraviti spoj
machine stavio sam u zagradi delimicno i gomilu tacaka na kraj, procitaj ceo deo koji se tebi upucuje daum ja sam dao tri primera kako moze, valjda sam time pokazao mastovitost
sta ima lose u prespajanju zica, pa sve one su unutra prespojene, sad pitanje je samo metoda, lepote i funkcionalnosti spoja (za ovo moze i nogom da prespoji dok pali).
antilohije probaj nista ne gubis kvota 20 da je prekidac
:: do jutra ja na hiljad :: :: machine stavio sam u zagradi delimicno i gomilu tacaka na kraj, procitaj ceo deo koji se tebi upucuj :: daum ja sam dao tri primera kako moze, valjda sam time pokazao mastovitos :: :: sta ima lose u prespajanju zica, pa sve one su unutra prespojene, sad pitanje je samo metoda, lepote i funkcionalnosti spoja (za ovo moze i nogom da prespoji dok pali) :: :: antilohije probaj nista ne gubi :: kvota 20 da je prekidac :: :: :: ::
a ne ko ovi padobranci sto pljuju, klevecu i iskacu ko cupavci iz kutije a pojma nemaju odakle su suplji niti sta i koga prozivaju sa istih ili novih naloga :P
Milan obecava...ali samo malo da sredi misli i poveze pojmove, za pocetak nije lose: kosa tanka, uspravna debela...`ajmo da ponovimo...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.