Pitanje je jednostavno,imam cpu athlon x2 4800+,i imam MB ECS nforce6ma(socket AM2).Pa me interesuje ako bih uzeo neku MB koja ima socket AM2+ ili AM3 da li bi cpu radio brze??? Mare care!
da će ti sam procesor raditi brže, ali je moguće da će ti kompletan sistem raditi za nijansu brže. Sve zavisi od same ploče i od ostatka komponenti koje ćeš staviti na tu ploču.
Nece da radi brze...Ja imam taj procesor i promenio sam tri maticne ploce i svaki put potpuno isti rezultati u Everest reportu...Prvo sam imao maticnu sa Amd 690G cipsetom(AM2) ,a sad imam sa nforce 630a (AM2+,AM3) i sve je potpuno isto...Jedino mozes da vidis razliku ako ti je maticna na izdisaju (to se meni desilo,zato sam i promenio plocu)...
Zavisi. Ako imaš ploču sa NF4 ili 6100 čipsetom i staviš novu na bazi amd770 sistem će ti raditi daleko brže. Ako pak imaš NF560 ili sličnu, u tom slučaju se baš i ne isplati, ne bi bila velika razlika...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.