Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Da li je problem do bios-a?
STRANA 1 OD 1
sojkic Da li je problem do bios-a? 24.04.2010. 21:28 T26307

status: user
broj poruka: 216
Drugari, pre neki dan sam ovo dole postovao, u medjuvremenu dok sam isprobavao neke razlicite kombinacije izvadih bateriju iz maticne i od tada mi komp nije ni jednom ni zablokirao niti se resetovao. Kupih i sata kablove koje jos nisam ni promenio jer sada sve radi normalno, ili prividno normalno. Moje je pitanje ako je neko imao slican ili isti slucaj, da li je problem do biosa maticne ploce, a pokusao sam da ga updejtujem, ali posto imam win 7 64 bit nije kompaktibilan onaj afudos ili kako se zvase vec program, mrzi me sada da ponovo se vracam na win xp, ali me nervira taj problem i sve sam blizi cinjenici da cu najverovatnije da promenim maticnu plocu, samo se dvoumim posto nisam jos 100% siguran da li je to do nje. Da li mozda da ju odnesem na flesovanje biosa u servis, ima tu u oglasima neki tip to radi za 10 evrica ili da dam 45-50 i kupim drugu plocu. Zao mi je ove posto kada sam je ja uzeo ona je kostala 180 evrica pa cisto onako iz neke pomisli da joj jos mozda nije kraj...
Unapred hvala na odgovorima

broj poruka: 69
Ljudi, ako se neko susreo i imao u praksi ako moze da mi pomogne. Imam maticnu asus p5b, c2d e4300, 2 gb ddr2 800, hardove sata wd320 i wd 500 gb, graficka 9600 gt, tri optike i napajanje lc power 550 w. Zadnjih nekoliko dana komp mi je prvo usporavao i na kraju totalno zablokirao, restartovao se i nije prepoznao ni jedan sata uredjaj (hardove i dvd rw). Pomislio sam da je do baterije na maticnoj, jer kada nju izvadim i ponovo vratim komp se oporavi na nekoliko minuta ili sati, radi normalno, a onda opet restart i nema sata uredjaja (dva ata opticka uredjaja ocitava). Promenio bateriju ali isti simptomi. Ja mislim da je otisla maticna ili sata kontroleri na njoj ali ako se neko sreo sa slicnim problemom ili ako ima neku drugu ideju, molim vas za pomoc i objasnjenje.Hardovi sve ocitavaju normalno, nema bed sektora, iscekirani. Posto mi je novi laptop na servisu (maler) a komp mi treba za posao ne mogu ovaj isto da nekome ostavim na nekoliko dana, nego mi je potrebna instant popravka. Ako neko ima da ga moze zavrsiti za dan neka se javi. Hvala unapred
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 24.04.2010. 21:54 #207878

broj poruka: 4163
Ono što 100% znam to je da bios nema blage veze sa tvojim problemom. Ako ti se problem ponovi prvo zameni kablove, pa tek onda ako problem ostane može da se razmišlja o nečem trećem...

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

tortojed Moguce je da, kako `servispc` kaze, nije do BIOS-a. Ipak ga... 24.04.2010. 22:23 #207886

broj poruka: 11001
apdejtuj, ali ne iz Win-a, nego DOS-a (ukoliko Afudos zajedno sa novim BIOS fajlom ne mozes da smestis na butabilni flopi, moguce je butovati sa nekog drugog medija kao sto je Hiren`s boot disk pa `pozvati` Afudos koji je prethodno iskopiran na neki USB disk itd.)

sojkic Bios i kablovi 24.04.2010. 23:26 #207914

Apdejtovo sam bios na najnoviju verziju koja ima na asusovom sajtu, promenio sam sva tri sata kabla, vratio bateriju i sad cekam da vidim sta ce da se desi,javljam sutra kakvi su rezltati, ostavljam ga svejedno uvek upaljenog
Pozdrav, hvala na pomoci
sojkic Rezultat 25.04.2010. 09:40 #208039

Celu noc je radio ok, sada cu malo da vidim da mu provucem neke testove, tako da ako je sve stabilno, to je to...
Hvala na savetima, pozdrav
rddacha Da li je problem do bios-a? 25.04.2010. 10:41 #208045

broj poruka: 2

Ima vise razloga zasto se komp resetuje ili zablokira,..uopste ne mora da je do biosa ili kablova,..
proveri prvo memoriju tj. izvadi i stavi neku drugu za koju znas da je dobra,..ako se ponovi isto onda proveri napajanje jer ono moze da radi i na 2/3 snage pa dolazi do zaglupljivanja,..ali ako ti se to ne desava sa windows xp onda ti ploca nije kompatibilna sa win7
rddacha Da li je problem do bios-a? 25.04.2010. 10:42 #208047

broj poruka: 2

Ima vise razloga zasto se komp resetuje ili zablokira,..uopste ne mora da je do biosa ili kablova,..
proveri prvo memoriju tj. izvadi i stavi neku drugu za koju znas da je dobra,..ako se ponovi isto onda proveri napajanje jer ono moze da radi i na 2/3 snage pa dolazi do zaglupljivanja,..ali ako ti se to ne desava sa windows xp onda ti ploca nije kompatibilna sa win7
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs