Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Hitno pomoc ili savet!!!?
STRANA 1 OD 1
sojkic Hitno pomoc ili savet!!!? 23.04.2010. 00:10 T26269

status: user
broj poruka: 216

Ljudi, ako se neko susreo i imao u praksi ako moze da mi pomogne. Imam maticnu asus p5b, c2d e4300, 2 gb ddr2 800, hardove sata wd320 i wd 500 gb, graficka 9600 gt, tri optike i napajanje lc power 550 w. Zadnjih nekoliko dana komp mi je prvo usporavao i na kraju totalno zablokirao, restartovao se i nije prepoznao ni jedan sata uredjaj (hardove i dvd rw). Pomislio sam da je do baterije na maticnoj, jer kada nju izvadim i ponovo vratim komp se oporavi na nekoliko minuta ili sati, radi normalno, a onda opet restart i nema sata uredjaja (dva ata opticka uredjaja ocitava). Promenio bateriju ali isti simptomi. Ja mislim da je otisla maticna ili sata kontroleri na njoj ali ako se neko sreo sa slicnim problemom ili ako ima neku drugu ideju, molim vas za pomoc i objasnjenje.Hardovi sve ocitavaju normalno, nema bed sektora, iscekirani. Posto mi je novi laptop na servisu (maler) a komp mi treba za posao ne mogu ovaj isto da nekome ostavim na nekoliko dana, nego mi je potrebna instant popravka. Ako neko ima da ga moze zavrsiti za dan neka se javi. Hvala unapred
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 23.04.2010. 00:14 #207367

broj poruka: 12798
Meni se slicna stvar desavala, u pitanju su bili losi SATA kablovi. Zamenio sam ih i sve se vratilo u normalu. To ti je jeftina popravka da probas, Sata kablovi su jeftini...

sojkic Pitanje 23.04.2010. 00:16 #207368

Da li je moguce da sva tri uredjaja odjednom izgubi, nije problem za kablove nego mi je malo nelogicno
doca80 Re: Hitno pomoc ili savet!!!? 23.04.2010. 00:19 #207369

broj poruka: 3053
3 puta imao slican problem...prvi put sam zamenio kablove i resio problem. drugi put sam morao da odradim BIOS update(Biostar ploca,to je kod njih standardica da proradi kako treba tek sa novijim biosom) i resio problem.treci put sam morao da menjam maticnu...ti idi redom kojim sam ja isao...

ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA

::
:: Ljudi, ako se neko susreo i imao u praksi ako moze da mi pomogne. Imam maticnu asus p5b, c2d e4300, 2 gb ddr2 800, hardove sata wd320 i wd 500 gb, graficka 9600 gt, tri optike i napajanje lc power 550 w. Zadnjih nekoliko dana komp mi je prvo usporavao i na kraju totalno zablokirao, restartovao se i nije prepoznao ni jedan sata uredjaj (hardove i dvd rw). Pomislio sam da je do baterije na maticnoj, jer kada nju izvadim i ponovo vratim komp se oporavi na nekoliko minuta ili sati, radi normalno, a onda opet restart i nema sata uredjaja (dva ata opticka uredjaja ocitava). Promenio bateriju ali isti simptomi. Ja mislim da je otisla maticna ili sata kontroleri na njoj ali ako se neko sreo sa slicnim problemom ili ako ima neku drugu ideju, molim vas za pomoc i objasnjenje.Hardovi sve ocitavaju normalno, nema bed sektora, iscekirani. Posto mi je novi laptop na servisu (maler) a komp mi treba za posao ne mogu ovaj isto da nekome ostavim na nekoliko dana, nego mi je potrebna instant popravka. Ako neko ima da ga moze zavrsiti za dan neka se javi. Hvala unapre
:: Pozdrav
dautovic probaj to... 23.04.2010. 00:23 #207371

broj poruka: 2855

Ali ni meni nije logicno da je to...

Vise mi deluje ovo sto si ti rekao, neko logicko kolo na izdisaju - sto ti kazes neki sata kontroler, pobrljavio south bridz riknjava...

Specifican problem bas...a moze se desiti da je totalna glupost...

Fermi - An EPIC Fail

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sojkic Onda idem redom 23.04.2010. 06:52 #207394

Kupujem kablove i menjam prvo njih, pa se cujemo, mada sam sinoc izvadio bateriju iz ploce, i evo celu noc komp nije pobrljavio...radi bez problema, samo sto mu ventilatori od kucista zuje ko avioni jer im je sada dozvoljena max brzina, a pre sam ih preko biosa podesio na neku silent verziju
Pozz
doca80 Re: Onda idem redom 23.04.2010. 09:13 #207403

broj poruka: 3053
Mada ako kazes da je reset biosa vadjenjem baterije obicno privremeno resavao problem,meni smrdi da ti se bios zaglupljuje...Mozda je bolje da prvo probas potpuno besplatnu varijantu,tj, bios update...Najbolje je to raditi sa flopija ali ako se ne snalazis sa procedurom update-ovanja biosa imas za asus da skines programce koje flesuje bios iz windowsa...jednostavan za koriscenje,samo pazi sta klikces i koju verziju biosa skidas...

ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA

:: Kupujem kablove i menjam prvo njih, pa se cujemo, mada sam sinoc izvadio bateriju iz ploce, i evo celu noc komp nije pobrljavio...radi bez problema, samo sto mu ventilatori od kucista zuje ko avioni jer im je sada dozvoljena max brzina, a pre sam ih preko biosa podesio na neku silent verzij
:: Pozz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs