Prestao da radi , kada upalim komp zarotira se malo i stane ,ima dosta prasine na njemu.Kada ga zarotiram u oFF rucno ne ide glatko vec ima neko trenje pa me zanima jel postoji neki tutorial kako se rasklapaju, ciste ,podmazuju ... Imam ja novi ,nije problem al ako moze da se spasi sto da ne... Hvala xD
ma kakav tutorijal, uzmes WD40 i isprskas unutra kod motora, ocistis prethodno prasinu, ima da prede, a ako i dalje pravi problem, pa kupis lepo NOV, posto, ne znam jel znas, ti cooler-i nisu vecni (potrosni materijal).
... da je taj kuler došao do stadijuma kada će samo poslužiti da vlasnik provali kako se rasklapa i šta ima sve unutra a ničemu ne služi i uz to ne radi... To kažem na osnovu zvuka kada ga rukom okreće, što asocira na drobljene delove - kuglice... kao i na to da se on već duže vreme mučio i skičao, bio glasan, al` uzalud, dok nije došao do stadija da više ne može da se pokrene. Očisti ga pa kud pukne da pukne.... imao sam negde neki tutorijal, iz Sveta Kompjutera, lika nije mrzelo da slika stadij po stadij demontiranja i podmazivanja....
Vredi probati reanimaciju, za ceo postupak ce ti otici 20ak minuta, do sada sam to radio na 15ak ventilatora, svaki put maksimalno uspesno. Nemoj da koristis WD 40 (koji je inace Bog za vecinu drugih stvari) nego, kada ventilator rastavis po ovom SK uputstvu (jednostavno,samo pazi na onaj kruzic, `oce da odleti! :) najlakse ti je da OPERES lepo pod slavinom lopatice ventilatora. Samo telo ventilatora lepo ocistis (nisam hteo da ga perem zbog zica,a i nema potrebe,kad se lako cisti) i ocistis osovinu na koju idu lopatice. Kao mazivo, ako nemas grafitnu mast, koristi ulje za podmazivanje sivacih mashina, a ako nemas sivacu mashinu .) to isto ulje imas u kompletu mashinice za shishanje,u maloj bochici, sigurno neko iz tvog okruzenja poseduje istu. Cela velika boca ulja za mashinu za shivenje (i druge slicne) mozes da kupis za oko 100 dinara , u Home Centru, Uradi Sam i slicnim radnjama. Caos!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.