Kupio sam devojci pre neki mesec Asus P5KPL/1600, e3200, 2gb geil pristine series, wd320blue, 8600gts, Xigmatek s963 i posto nisam imao vise para frontier 500w. E sad, problem je u OC-u. Svako do sad je stigao do 3,6ghz bez povecanja voltaze na g31 chipsetu, ali meni je na 3,2ghz beton. Sta god radio, povecavao voltazu svega, nece da butuje. Sta moze da bude problem? Iskljucio sam sve opcije koje su bitne pri OC-u. Pozdrav
Ma i ja sam znam da nije nesto narocito za OC, ali kako su onda ljudi dobijali upravo na g31 3,6ghz i to bez povecanja voltaze.... A tek pufi, 3,9ghz na g31m-es2l....
Ja sam ti deo prijateljski savet, to su sve low budget komponente, a ti ih siluj radi oc rezultata, samo napred.
:: Ma i ja sam znam da nije nesto narocito za OC, ali kako su onda ljudi dobijali upravo na g31 3,6ghz i to bez povecanja voltaze.... A tek pufi, 3,9ghz na g31m-es2l... :: :: ::
ako nije prob jedno objasnjenje? ako je ta ploca predvidjena da radi na: Front Side Bus 1600/1333/1066/800 MHz *1600 is overclock speed CPU Intel® Socket 775 Core™2 Quad/Core™2 Extreme/Core™2 Duo/Pentium® Extreme/Pentium® D/Pentium® 4/Celeron 400 Support Intel® 45nm CPU (spec) zasto smatras da je je silovanje 12x300=3.6ghz ~120w max? prilicno je ispod limita i fsb i tdp ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: :: Ja sam ti deo prijateljski savet, to su sve low budget komponente, a ti ih siluj radi oc rezultata, samo napred :: :: :: Ma i ja sam znam da nije nesto narocito za OC, ali kako su onda ljudi dobijali upravo na g31 3,6ghz i to bez povecanja voltaze.... A tek pufi, 3,9ghz na g31m-es2l... :: :: :: :: :: ::
to je glupa teorijaa to koliki FSB podrzava itd je zvaka jer je ploca smece i nije za OC
Kad bi video kako izgledaju opcije za OC na ploci smejao bi se...tj kako ne izgledaju jer ih nema!
Fermi - An EPIC Fail
:: ako nije prob jedno objasnjenje? ako je ta ploca predvidjena da radi na: :: Front Side Bus 1600/1333/1066/800 MHz *1600 is overclock spee :: CPU Intel® Socket 775 Core™2 Quad/Core™2 Extreme/Core™2 Duo/Pentium® Extreme/Pentium® D/Pentium® 4/Celeron 400 Support Intel® 45nm CPU (spec) :: zasto smatras da je je silovanje 12x300=3.6ghz ~120w max? prilicno je ispod limita i fsb i tdp _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: :: :: Ja sam ti deo prijateljski savet, to su sve low budget komponente, a ti ih siluj radi oc rezultata, samo napred :: :: :: :: :: Ma i ja sam znam da nije nesto narocito za OC, ali kako su onda ljudi dobijali upravo na g31 3,6ghz i to bez povecanja voltaze.... A tek pufi, 3,9ghz na g31m-es2l... :: :: :: :: :: :: :: :: ::
ali to nije oc!!! hocu da kazem, kad ubodes u tu plocu QX9770 na defaultu radi na fsb1600 i napaja proc sa ~150w!!!ako to moze da izdrzi, moze svakako i e3200 koji kad radi na 3.6ghz ne povlaci ni 120w, a i fsb je ispod 1333 specifikacije. ta ploca to mora da podnese (pod uslovom da je ispravna) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: to je glupa teorijaa to koliki FSB podrzava itd je zvaka jer je ploca smece i nije za O :: :: Kad bi video kako izgledaju opcije za OC na ploci smejao bi se...tj kako ne izgledaju jer ih nema :: :: :: Fermi - An EPIC Fail :: :: :: ako nije prob jedno objasnjenje? ako je ta ploca predvidjena da radi na: :: :: Front Side Bus 1600/1333/1066/800 MHz *1600 is overclock spee :: :: CPU Intel® Socket 775 Core™2 Quad/Core™2 Extreme/Core™2 Duo/Pentium® Extreme/Pentium® D/Pentium® 4/Celeron 400 Support Intel® 45nm CPU (spec) :: :: zasto smatras da je je silovanje 12x300=3.6ghz ~120w max? prilicno je ispod limita i fsb i tdp _____________________________________________________________________ :: :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: :: :: :: :: :: Ja sam ti deo prijateljski savet, to su sve low budget komponente, a ti ih siluj radi oc rezultata, samo napred :: :: :: :: :: :: :: Ma i ja sam znam da nije nesto narocito za OC, ali kako su onda ljudi dobijali upravo na g31 3,6ghz i to bez povecanja voltaze.... A tek pufi, 3,9ghz na g31m-es2l... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Memorija je na 800mhz, dakle to je i odgovor na oc, posto u biosu nema opcija za 533mhz, vec je min 667, tako da kad stavim veci fsb memorija ide preko 900mhz i vrv zbog toga nece ni boot. Videcu da u skorije vreme promenim plocu, stvarno je i bios jadan... A sto se procesora tice, za te pare je zverina, ide i na 4ghz+.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.