Treba mi mala asistencija oko overclocka (AMD Phenom II 955) , naime kada postavim u biosu CPU voltage na 1.5v u Hardware Monitor-u mi pokazuje 1.475 (ploca ASUS Crosshair III) , (PSU: CHIEFTEC 1200W DF)... Ako neko ima ideju kako bi to mogao da resim molim vas recite mi :) Jos jedna stvar, dobijem 1.5v u hardware monitor-u tek kada namestim voltage na 1.537v
...cudi me za tu plocu! Imao sam ja jednog neposlusnog Asus-a, ali njemu je i stock CPU bio mnogo za naponsku, pa sam ga zapalio, ali taj C III bi trebao to da tera bez problema...
Ko sto rece Bax... sta kaze BIOS po restartu? tj, postavi na 1.5V i restart, pa odmah u BIOS i procitaj vrednost!
Pozz...
Jednom prilikom sam nosio napajanje u servis i covek mi je rekao da ovo napajanje ako se ne optereti kako treba na svakoj grani , moze da se desi da pocne da zeza ... e sad pitam se da li je do ploce ili do napajanja ... Ako vam nesto pomaze napisacu vam celu konfiguraciju . CPU: AMD Phenom II 955 @ 3.9 GHz (1.53v) M/B: ASUS Crosshair III RAM: Patriot Viper II extreme @ 1600Mhz (1.9v) VGA: ASUS ATI 4870X2 (GPU @ 800Mhz, mem @ 950Mhz) HDD: Haitachi 1TB PSU: Chieftec 1200w DF - ovde ima neki opis napajanja ako nekome zatreba http://www.chieftec.com/super-power.html
vdrop zavisi i od ploce i od napajanja..Tebi sada trpi naponska sekcija i sto vise bezis sa voltazom stvara se veci vdrop..Nego kakva je voltaza u full load?Jel ima tu padova..Ako tu ima onda ne valja nesto definitivno .. Ti se vec odavno mucis da taj CPU namestis na 4.0 Ghz..Jesi se zapitao da mozda ne moze uprkos tome sto koristis vodu?Ne znam,ja samo dajem mogucnost,nisam probao tvoju masinu..U svkom slucaju poslacu ti Vuka,on je blizi pa nek ti sve lepo podesi da se ti nebi strecao :)
Evo sad sam probao prosao je ceo 3D Mark Vantage cpu test i voltage je bila od 1.488-1500 max a namesteno je 1.537v ... Voltazu sam gledao preko LCD postera od ploce .. A sto se tice temperature nijednom jos mi nije presao 38 u full loadu cak i ako je voltaza bila 1.56v, takoda neverujem da je to problem ... Ali ipak cu da ostavim sve Vuku on je ipak strucnjak :) , ja ovako samo gubim zivce :):)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.