Posle izvesnog vremena igranja bilo koje igre, odjednom komp zakuca i na ekranu se vide samo strafte uglavnom dve nijanse debljine oko 5-7 piksela preko celog ekrana. Konfiguracija je:
System Model: TP43D2-A7 Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz (2 CPUs), ~2.6GHz Memory: 2048MB RAM Available OS Memory: 2048MB RAM Page File: 955MB used, 3139MB available DirectX Version: DirectX 11 Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.091207-1941) ATI Radeon HD 5600 Series (Powercolor 5670) WD160gb + WD500gb PSU: LC Power 600H Monitor je Samsung T220
Grafika je nova, napajanje takodje.
Zakucava samo slika, zvuk ide normalno. Kada sam probao da testiram u 3DMark06 na nekim malo zahtevnijim podesavanjima rekao mi je: idirect3ddevice9 present failed device lost
To što je grafika nova, ništa ne znači, ubodi drugu ako možeš, ili tu tvoju nosi kod nekog, jer sve ukazuje na nju. Zabrinjavajuće velik broj grafičkih kartica, iz celog spektra ponude, posle nekog vremena korišćenja ima takve simptome.
grafika pravi probleme, ili drajver, mozda nije ni `legla` lepo u slot, probaj je izvaditi i vratiti na mesto, ili drugu grafiku u istom racunaru a tvoju u nekom drugom..
Moze da bude da je pokvarena, pa ti pokazuje artifakte tek kad se ugreje. Ili probaj druge drivere, ili probaj kartu na nekoj drugoj masini... __________________ Scourge of PCBerza
imam 10.3 catalyst , instalirao sam taj hotfix ali i dalje se desava isto... Jednostavno treba kazniti ati/amd za ovakvo ponasanje, prodaju kartice koje su bukvalno beskorisne...
@THEPRODIGY Desava se kod ATI da nova kartica nema saradnju sa driverom pa mora da se trazi adekvatna verzija da bi ubo i oziveo njeno postojanje :) Nije sala,i to se desava.. Probaj sa razlicitim driverima,nekad pomogne driver sa diska koji si dobio uz kartu. Ako ni to ne pomogne,pravac u radnju na reklamaciju! @Saxija Druze bi ja urgirao ali se bojim da ne naprave hibridni belaj..Utanjili mi nesto zeleni sa kvalitetom drivera,sve se plasim da cu jednog dana docekati temu : `nVidia driveri,resenje za sve probleme` koja ce osvanuti na benchmarku :) :) :) Kako su krenuli,nebi me cudilo..E ti zelembaci!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.