dal zna neko u cemu je problem imam procesor e8400 plocu asus p5e socket 775...ugasio sam komp ocistio sve usiso zamenio pastu na cpu sve povezao i kad upalim komp upale se svi cooleri radi par sekundi pa se ugasi pa se sam upali pa se ugasi itd...sve u krug dok ga ne iskljucim , uzeo sam od ortaka 775 procesor e1200 isto se desava a kod njega kad ubacim moj e8400 sve radi kako treba ili kad upalim komp bez procesora onda radi nece da se sam gasi, jel znachi da mi je crkla ploca ili??? znaci kad ga upalim sa ubacenim prosecorom gasi se i pali sam od sebe vrte cooleri jedno 5 sec pa se ugasi komp pa se sam upali a bez cpu ubacenog negasi se...
p.s povezo sam graficku memoriju sve normalno ... ne daje sliku na display .. par sec radi pa se ugasi pa upali itd.. prso sam pomagajte!! hvala unapred
pozdrav za EliteGamer-a . Probaj ti brate i napajanje, da budes siguran, zatim, ja bih uradio BIOS update, ako ni to ne pomogne, reklamiraj plocu i to je to.
iscupas onaj mali kablic sa ploce sto ide od PowerButton-a i kad hoces da upalis, spojis pinove za power (+-) nekim srafcigerom, ali ne verujem da je to u pitanju, ipak imas TT vrh kuciste...
najbolje bi ti bilo kada bi otkacio i power i reset dugme sa ploce pa samo na kratko spoj sa necim metalnim pinove koji su ti za paljenje kompa ( to ti je kao da si pritisnuo dugme) i vidi sta se desava ako nastavi da zeza poslusaj imarkovica
Bas dok je cistio crklo dugme, napajanje ili ploca ..nisu neke sanse za to. Proveri ti kabliranje, mozda se nesto otkacilo dok si cistio. Takodje resetuj BIOS ploce (izvadis baterijicu sa ploce pa je vratis).
Najbolje bi bilo da rastavis sve i ponovo sklopis, tako se takvi problemi najcesce resevaju. A moze se desiti i da dok si cistio, kablic za power dugme se malo otkacio pa da pravi probleme. Upali masinu na srafciger (samo spoji pinove preko kojih je trenutno navucen kablic za power dugme).
Veceras nema spavanja dok se ne sredi komp, poludecu!!!
UOPSTE MI NIJE JASNO ZASTO KADA IZVADIM CPU, NECE DA SE UGASI VEC RADI SAMO! A KADA VRATIM CPU ONDA SE DESAVA TO DA SE PALI PA RADI PAR SEKUNDI PA SE UGASI PA TAKO U KRUG, PROBAO SAM VADIO SAM BATERIJU, INACHE OVA PLOCA SAMA RESETUJE BIOS AKO NESTO NIJE UREDU, NPR. OC GA NA 4GHZ I AKO NIJE STABLE AUTOMATSKI SE RESETUJE I VRACA SVE VREDNOSTI NA DEFAULT...
Kada palis bez procesora ti samo dajes struju ploci i onome sto je na nju nakaceno. Procesor je taj koji je `mozak` i koji ti iz nekog razloga resetuje masinu.
Pa moze biti x razloga, npr. RAM memorija nije dobro ubacena i sl. Manje razmisljaj ovde a vise radi tamo. Proveri da li je sve ubaceno kako treba i da li su svi kablovi na svome mestu i dobro ugurani (8/4pin za plocu npr. ?)
A kako da uradim BIOS update ? ? ? ja matori nemam sliku na monitoru uopste znachi samo se upali komp kuleri rade neko vreme par sekundi pa se ugasi pa se opet upali i tako u krug
I ne radi! stavio sam na sto plocu ubacio jednu memoriju, p4 i atx napajanje, stavio cpu , cooler preko i kada ga upalim sa srafcigerom na pwr radi par sekundi pa se ugasi pa se upali i tako u krug..
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.