Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Fujitsu Siemens Lifebook T4010
STRANA 1 OD 1
boztoga Fujitsu Siemens Lifebook T4010 29.03.2010. 16:50 T25634

status: user
broj poruka: 516

doneo mi prijatelj ovo da mu stavim novi sistem na njega. to je tablet PC - ima touch screen i olovcicu. Citao sam na Microsoft-ovom sajtu ali nisam siguran da sam shvatio sta sam procitao :D

da li treba da instaliram Windows XP Profesional i da ga update-ujem na SP3 i samim tim dobijam sve sto je potrebno za koriscenje olovke i toucha-a (naravno pored drajvera) ili treba da instaliram Windows XP Tablet PC Edition. Koja je razlika?

I drugo pitanje, da li je moguce da se zameni tastatura ili samo neki tasteri tastatute posto je italijanska, pa da se neki dugmici koji se razlikuju stave sa US keyborda? i naravno da li se to isplati raditi? cini mi se da nije fabricki previd vec da je neko pre njega vec menjao dugmice, posto su zamenjena mesta A-Q i W-Z i slovo M nije na mestu itd... ali su svi tasteri originalni samo su na pogresnim mestima.

hvala :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 29.03.2010. 16:57 #200478

broj poruka: 9121
Jednostavno mu instaliraj Vistu / Win 7.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
boztoga re 29.03.2010. 17:43 #200487

dal ce W7 da radi ok?

ima Intel neki na 1.6 GHz kad je na AC i 790 MHz kad je na bateriji i 512 Mb shared ram memorije.

i meni je to palo na pamet al se nesto bojim da ne bude mnogo spor ili sta znam...
gile23 ... 29.03.2010. 18:14 #200491

broj poruka: 9121
Nisam gledao performanse, idi na Xp, ali gde sta kako, stvarno ne znam :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drzacomp tatatatura 29.03.2010. 18:53 #200495

broj poruka: 359
što se tiče tastature: trebalo bi da možeš da zameniš mesta postojećim tasterima na tastaturi, bar je takav slučaj na mom Toshiba Satelitu (tasteri imaju žabice na koje se kači plastični pokrivač tj. ono što vidimo kao taster...). Zamena funkcioniše tako što blago povučeš na gore taster i... opa! Izleti plastični četvrtasti deo i ispod se vidi gumirani deo sa žabicama. Vraća se tako što ga vratiš na mesto i pritisneš dok ne kaže `klik`. TO JE SLUČAJ NA MOM KOMPU, NE ZNAM DA LI JE TO UNIVERZALNI PRINCIP TAKO DA TO RADI SAMO AKO SI SIGURAN DA FUNKCIONIŠE. Ono što je univerzalno rešenje - kucanje na slepo. to te lišava ovakvih problema...
što se tiče OSa: XP tablet edition ti treba, pošto sumnjam da će W7 raditi valjano. Ako nemaš bar 1GB RAMa, nemoj ni da pokušavaš da instaliraš W7. Preporučujem upgrade na 2GB (nije memorija toliko skupa) i instalaciju W7. Naravno, obavezno ubiti sve animacije OS interface-a, i ima da leti kao lasta u proleće (tim pre što dotični grafički chipset ne podržava Aero).
nadam se da sam iole pomogao.
boztoga re 29.03.2010. 19:38 #200502

pa od povecanja memorije nema nista, tako da i od W7 nema nista... nece covek da ulaze u ovo - kaze nek radi dok radi pa ce uzeti novi.

ono sto mene interesuje sto sam citao na sajtu dal da skidam Xp Tablet ili ga dobijam u Sp2? ko sto sam tamo procitao, ali nisam siguran da sam dobro protumacio to sto pise tamo...

za tastaturu znam kako funkcionise, jednu svoju sa niskoprifilnim tasterima sam otvorio da joj vidim dusu ali nisam uspeo ni jedno gudme da vratim :) za to cu verovatno da nosim u servis...
fandjo80 treba ti tablet edition 29.03.2010. 20:24 #200511

broj poruka: 80
Ja sam imao isti model.Dobio si 2 cd-a uz racunar.Ako ih nemas ili skidaj sa neta ili idi u servis.Ja sam bio u MIKROS SERVIS (011/3033294) i oni su mi instalirali i narezali originalne diskove.
Nova tastatura je bila oko 70e (ja moju polio sokom).
pozz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs