pazario sam AthlonIIx2 245 i ubo ga u asus m3a78mh-hdmi. proc nije podrzan u poslednjem biosu ali radi (testiran, svi rezultati ocekivani), doduse bios vidi `unknown cpu type`, windows aplikacije ga prepoznaju normalno. e sad problem je sto poslednja verzija biosa postavi Vcore na 1.15v i nema mrdanja, u biosu ne postoji opcija za promenu napona. oc nece ni 5%, i na defaultu jedva radi. elem, ne bude mi tesko, poskidam sve verzije biosa i krenem u nazad da flashujem dok nisam sa 1201 sisao do verzije 0802 i URAAAA!!! Vcore 1.45v, oc na 3.7GHZ stabilan kao stena :) samo se plasim da mu nije malo mnogo napona, da ne zvekne na duze staze? i da, koji jeftin cooler da uzmem, ne treba mi mnogo, samo 5-6 stepeni ispod boxa bice ok? ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Posto taj cpu kosta 40e ne vredi bacati pare na kulere. Po meni je i 20e mnogo dati za kuler kada je takav procesor u pitanu, zato sto si mogao lepo uzeti phenom ii 545 -7k, za taj novac... Ali posto si vec kupi, onda pravi izbor je tx2 / tx3 - 20e
nego, jedva sam se skrpio i za ovo, kriza sta ces. mnogo mi je i 20e za kuler, pre bih nesto tipa 700-800 din, samo maaaaloo da je bolji od boxa. ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Pa taj kuler malo bolji od box-a je tx2 i kosta 20e... jbg... A jel imas ti potrebe za tih 3.7GHz? Pa covece spusti ga na 3.5GHz i na 1.35v i ne kupuj kuler
@plamen: ne mogu da menjam napon nemam opcije u biosu, to je bilo i pitanje u temi - da nije malo mnogo napona? @ shgh: kao sto je plamen lepo rekao, za + 20e mogu da biram cpu, p x2- a x3... koji ce sa boxom da odvali ovaj, nije logicno davati 20e na kuler. @obojica, niste me dobro razumeli, i ovako mi nije strasna temperatura, posle mucenja intel burn testom (Linpack) je oko 56C, nego reko` jos malo da mu olaksam. napon je ono sto me brine ps. kad otvorim stranicu temperatura poraste, imam dobar flow :) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
kuciste ima stranice sa razlogom :P bolje staviti 8` pozadi i neku 12` napred i ponesto sa strane ili gore gde god imas mesta, sa jedne strane da uvlaci, sa druge da izbacuje kako bi dobio dobar protok Dok sa otvorenom stranicom dzaba svi kuleri koji dovode svez vazduh u kuciste =) -pametno drzi to kuciste zatvoreno =)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647271. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.